ارزش بازار دارو در کشورهای مسلمان چقدر است؟
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۱۰
کد مطلب : ۷۷۶
طبق این گزارش اولین و بزرگترین بازار دارو در کشورهای مسلمان کشور امارات متحده عربی است و کشورهای سنگاپور و مالزی به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار گرفته اند. یک دلیل مهم برای رشد بازار دارو در امارات توجه این کشور به مدیکال توریسم یا جذب توریست های درمانی است که خود رشد تقاضا برای دارو را در این کشور به همراه دارد.
ارزش بازار دارو در مناطق و قاره های مختلف دنیا مورد مطالعه قرار گرفته است ولی در کمتر مطالعه ای وضعیت این بازار در کشورهای مسلمان دنیا بررسی شده است. کشورهای مسلمان دنیا اغلب در میان کشورهای در حال توسعه و بازارهای در حال گذار قرار گرفته اند و رشد اقتصادی در شمار زیادی از این کشورها موجب شده است تا توجه ساکنان آنها به بهداشت فردی و درمان افزایش پیدا کند . ضمن آنکه تقاضا برای محصولات آرایشی هم در این کشورها در حال افزایش است . توسعه صنعت داروسازی و صنعت تولید محصولات بهداشتی و آرایشی در این کشورها و تلاش برای عرضه محصولاتی با کیفیت بالا می تواند سود زیادی نصیب فعالان این صنعت بکند .
به گزارش نشریه themalaysianreserve، ارزش بازار دارو در جوامع مسلمان دنیا در سال ۲۰۱۶ میلادی برابر با ۸۳ میلیارد دلار بود و با توجه به پیش بینی رشد ۸ درصدی این بازار در هر سال ، تا سال ۲۰۲۲ میلادی به مرز ۱۳۲ میلیارد دلار خواهد رسید. این ارزشی است که تنها بازار دارو در این کشورها دارد و اگر بازار محصولات ارایشی و وسایل بهداشت فردی را هم به این آمار اضافه کنیم به ارقام بسیار بالاتری می رسیم.
عبدالعزیز گانی تحلیل گر ارشد مرکز مطالعات بازار دارو در مالزی با اشاره به این مطالعات می گوید: در سالهای اخیر نواوری های زیادی در حوزه های مختلف سلامت در کشورهای اسلامی انجام شده است. تولید انواع داروها و زمینه سازی برای رشد صنعت داروسازی در این کشورها باعث شد تا هزینه ای که مردم برای خرید انواع داروها انجام می دهند رشد کند. از طرف دیگر افزایش توجه مردم مسلمان به بهداشت و درمان در کنار ارتقای سطح توانایی های آنها هم از مسایلی است که روی ارزش این بازار اثر زیادی دارد. رشد ارزش بازار دارو هم نشان دهنده رشد تولید دارو در صنایع داخلی داروسازی است و هم نشان دهنده افزایش توجه مردم به بهداشت و درمان و توجه به وضعیت سلامتی انها است. در واقع این رشد را می توان نمادی از گذر اقتصادی این کشورها به سمت توسعه یافتگی دانست.
وی که از صنعت داروسازی کشورهای مسلمان به عنوان صنعت داروسازی حلال نام می برد معتقد است که این صنعت در کشورهای مسلمان پتانسیل بالایی برای رشد دارد . در ضمن تولید محصولات ارایشی هم در این کشورها رشد کرده است و همین مساله به درامد زایی صنعت بهداشتی ، درمانی وآرایشی کمک زیادی کرد.
او برخورداری از امکان استفاده از مناطق آزاد برای تجارت انواع داروها را عاملی بسیار مهم در توسعه صنعت داروسازی خواند و افزود: کشورهای مسلمان در مقایسه با کشورهای صنعتی، سهم کمتری از درآمد صنعت داروسازی را برای تحقیق و توسعه سرمایه گذاری می کنند. در صورتی که این مشکل برطرف شود، در آینده ای نه چندان دور می توان شکوفایی این صنعت را شاهد بود.