۰
در نخستین جلسه از سلسله نشست‌های سلامت خانواده با نگاهی به تعیین کننده‌ها و مشکلات میل جنسی مطرح شد:

سلامت روان در اولویت های وزارت بهداشت و درمان نیست

نظام سلامت صرفا مسایل جسمی و بیماری نیست
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۴ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۰۴
کد مطلب : ۵۰۰۲
سلامت روان در اولویت های وزارت بهداشت و درمان نیست
سالم خبر : معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: مساله سلامت روان در حال حاضر از اولویت های وزارت بهداشت و درمان نیست و با مسایل و مشکلات سازمان نظام روانشناسی طی سال های اخیر بسیاری از فارغ التحصیلان توانمند حوزه روانشناسی در بخش اشتغال و ارتقا با مشکلات جدی روبه رو شده اند.

به گزارش سالم خبر فرج حسینیان معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در نخستین جلسه از سلسله نشست‌های سلامت خانواده با نگاهی به تعیین کننده‌ها و مشکلات میل جنسی که به همت معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم برگزار شد، با اشاره مسایل و مشکلات جدی حوزه سلامت روان جامعه، گفت:. در زمینه انجام تست‌ها و سنجش‌های روانشناختی، ارایه مشاوره‌های حضوری، تلفنی و آنلاین و همچنین ایجاد شبکه‌های کلینیکی فعالیت‌های ما آغاز شده و در حال توسعه است.
 
وی با اشاره به برنامه معاونت برای فعالیت در زمینه استارتاپ‌های حوزه سلامت روان، اظهار کرد: در این زمینه از هرگونه ایده جدید استارتاپی در حوزه سلامت روان استقبال می‌کنیم و با وجود دفتر کارآفرینی و اشتغال و همچنین مرکز مشاوره کارآفرینی در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی از افراد فعال در کلیه مراحل راه‌اندازی و توسعه ایده‌ها حمایت و پشتیبانی می کنیم.

حسینیان همچنین با اشاره به جذب روانشناسان و فعالین حوزه در کلینیک سلامت روان جهاد دانشگاهی، تصریح کرد: افراد می توانند علاوه بر کسب درآمد در کلینیک‌ها با همکاری در
بخش‌های پژوهشی نسبت به تکمیل و تقویت رزومه‌ پژوهشی خود نیز اقدام کنند.
 
شبکه‌ی کارشناسان و صاحبنظران حوزه سلامت روان ایجاد می شود

در ادامه علیرضا بهرامی رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه نظام سلامت صرفا به مسایل جسمی و بیماری محدود نمی‌شود، از برنامه جهاد دانشگاهی برای ایجاد شبکه‌ای از کارشناسان و صاحبنظران حوزه سلامت روان برای نقش آفرینی و حرکت در مسیر حل مشکلات اجتماعی و روانشناختی جامعه در ابعاد مختلف نظام سلامت خبر داد.

وی افزود: بانوان موتور محرکه توسعه هستند و حضور و مشارکت آنان در برنامه‌های علمی و حوزه‌های مختلف اجتماع نوید بخش چشم انداز بسیار مطلوبی برای توسعه و حل مسایل جامعه است.

بھرامی با ابراز امیدواری نسبت به حل مسایل جامعه با نگاه هوشمندانه و نقش مشارکتی آقایان و خانم‌ها و همچنین کمرنگ شدن نگاه‌های جنسیتی، ادامه داد: انسان سالم محور توسعه بوده و بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، سلامت برخورداری از آسایش جسمی، روانی و اجتماعی است. این در حالیست که متاسفانه نظام سلامت ما بیمار محور بوده و بیشتر تمرکز متولیان آن بروی ابعاد جسمی افراد است،  حتی در بعد جسمی نیز مساله پیشگیری و آموزش مطرح نیست.
 
وی با بیان اینکه موضوع سلامت بسیار کلان تر از ابعاد جسمی است، خاطرنشان کرد: اگر برخورداری از آسایش و رفاه جسمی، روانی و اجتماعی شاخص سلامت باشد، در این حالت نقش حرفه‌های مختلف حوزه سلامت ملموس‌تر خواهد شد. بنابراین باید خودمان برای حل مسایل و چالش‌های مختلف
اجتماعی با حضور پررنگ و مشارکتی نقش آفرینی کنیم.

 بهرامی با تاکید بر اینکه نظام سلامت صرفا مسایل جسمی و بیماری نیست، گفت: بسیاری از بیماریهای جسمی از مسایل و مشکلات روانی و ساختارهای اجتماعی افراد نشأت می‌گیرد، بنابراین توجه همه جانبه به ابعاد سلامتی انسان و مشارکت گروه‌های مختلف شاغل در حوزه نظام سلامت بسیار مهم و تاثیرگذار خواهد بود.
 
وی با اشاره به تشکیل گروه سلامت روان در معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: گروه پژوهشی سلامت روان در مسیر بررسی، پژوهش و ارایه خدمات در ابعاد مختلف سلامت روان جامعه فعالیت‌های گسترده ای را آغاز کرده کرده و در این راستا از حضور و مشارکت علاقمندان و افراد دارای ایده استقبال می‌کند.
 
این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی با اشاره به اهداف برگزاری سلسله نشست‌های سلامت خانواده، تصریح کرد: تا زمانی که به ابعاد مختلف سلامت خانوده از جمله مساله سلامت جنسی پرداخته نشود، بسیاری از مشکلات اجتماعی از جمله طلاق و اعتیاد حل نخواهد شد، چراکه ریشه بسیاری از این معضلات با مسایل داخل خانه و خانواده گره خورده و بنابراین برای حل ریشه‌ای مسایل باید توجه خود را به کوچکترین و مهمترین واحد هر اجتماع یعنی خانواده متمرکز کنیم.
 
وی ادامه داد: اگر بپذیریم که مسایل و مشکلات جسمی به نوعی با آموزش و پیشگیری و نه با بیمارمحوری حل می‌شود، قاعدتا حل مسایل روانی جامعه با حل مساله تنهایی انسان‌ها و مسایل اجتماعی با مدارا، سازش و مشارکت جمعی میسر خواهد بود.
 
 
کد مطلب : ۵۰۰۲
نام شما

آدرس ايميل شما