رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت در گفت و گو با سالم خبر:
پرفشاری خون سالمندان آینده هشداردهنده است
در سال 1430 پیشبینی میشود تقریبا از هر سه نفر ایرانی یک نفر سالمند خواهد بود
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۴۱
کد مطلب : ۴۷۶۵
مهین سادات عظیمی رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت و درمان درگفت و گو با سالم خبر با بیان این مطلب افزود:پرفشاری خون یکی از بیماری های مزمن غیرواگیر است که در دوران سالمندی شایعتر بوده و پس از آن به ترتیب دیابت و مشکلات عضلانی از جمله پوکی استخوان این قشر از جامعه را درگیر خود میکند.
وی همچنین گفت: جمعیت سالمند کشور بر اساس سرشماری سال 95 نزدیک به 9.28 درصد بوده است؛ بدین معنا که از 79میلیون جمعیت کشور هفت میلیون و 400 هزار نفر سالمند داریم. پیشبینی میشود جمعیت سالمند ایران تا هفت سال دیگر به 10 درصد و تا سال 33 سال دیگر، یعنی تا 1430، به بیش از 30 درصد برسد.
رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت همچنین اظهار داشت: وضعیتی که برای ایران در سال 1430 پیشبینی میشود این است درصد جمعیت سالمند ایران از میانگین جهان و آسیا بیشتر خواهد بود. زمانی که ما میگوییم بیش از 30درصد جمعیت سالمند خواهد بود؛ یعنی تقریبا از هر سه نفر ایرانی یک نفر سالمند خواهد بود.
عظیمی، گفت: در كشور ما نيز همانند بسياري از كشورهاي جهان به دليل بهبود شرايط بهداشتي
رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت درباره سبک زندگی سالم در دوران سالمندی بیان داشت: هيچ وقت براي اصلاح و بهبود سبک زندگي دير نيست. با پيش رو گرفتن شيوه زندگي سالم، منزوي وگوشه گير نمي شويم ، در فعاليت هاي اجتماعي مشاركت خواهيم داشت و قادر خواهيم بود اطرافيان را هرچه بيشتر از تجربيات گرانبهاي خود بهره مند سازيم.
عظیمی با بیان اینکه شاد بودن سالمندان به محیط پیرامون ما مرتبط است، گفت: این محیط از فضای داخل منزل تا فضای عمومی به عنوان محیط توانمند ساز برای سالمندان نشات می گیرد. سالمندی که می خواهد در جامعه مشارکت داشته باشد باید در یک محیط توانمندساز قرار بگیرد و خدمات ارایه شده به او با سن سالمندی هماهنگ باشد. چون شاد بودن سالمند اتفاقی نیست بلکه با مشارکت خانواده و جامعه این مهم اتفاق می افتد و می توان در این صورت جمعیت جامعه سالمندی شادابی هم داشت.
احتمال دمانس با افزایش سن
رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت به دمانس که با افزایش سن در سالمندان رخ می دهد،
عظیمی گفت: در مورد حافظه در دوران سالمندی نباید بترسیم. چون کاهش حافظه در این دوران امری طبیعی است. اما می توانیم ذهن را با فعالیت های مذکور درگیر کنیم تا شاهد کاهش هر چه بیشتر حافظه باشیم و اگر مسئله ای در این دوران به فراموشی سپرده شد به معنای آلزایمر نیست.
وی تغذیه سالم را یکی از مهمترین عوامل کنترل کاهش حافظه در سالمندان دانست و بیان داشت: سالمندان باید مصرف قند، نمک و چربی کاهش دهند و مصرف میوه ها و سبزیجات تازه را در وعده غذایی خود قرار دهند و اگر این افراد به طور دایم اسامی دوستان و آشنایان را فراموش می کنند و اختلالاتی از این دست را احساس می کنند به پزشک مراجعه کنند.
سلامت در راس سند ملی سالمندان
رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت به سند ملی سالمندان اشاره کرد و افزود: این سند تصویب شده است و براساس آن سلامت سالمندان در راس فعالیت های کارگروه سلامت سالمندان ذیل شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در وزارت بهداشت قرار دارد که در حال حاضر این کارگروه تشکیل شده و جلسات اولیه در حال پیگیری و اجراست.