۰
معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه هیأت امنای فرهنگستان‌ها :

فرهنگستان‌ها یک راهکار علمی برای میدان‌داری بخش خصوصی ارائه دهند

تاریخ انتشار :
شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۴۳
کد مطلب : ۱۸۱۶۹
فرهنگستان‌ها یک راهکار علمی برای میدان‌داری بخش خصوصی ارائه دهند


سالم‌خبر: اگرچه در جلسه هیات امنای فرهنگستان‌ها در دولت چهاردهم، علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی از بی‌توجهی مسوولان نظام سلامت به عدم اجرای 11 بخشنامه فرهنگستان علوم پزشکی گلایه کرد اما محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری طی اظهاراتی، تاکید کرد: فرهنگستان‌ها یک نهاد راهبردی علمی برای کمک به دولت در حل مشکلات هستند، به رغم آنکه فرهنگستان‌ها چه فتوایی برای حل مشکلات ارائه می‌دهند، این مراکز به دنبال اینکه یک تصمیم اجرایی می‌شود یا خیر، نباشند.

عارف افزود: ما در دولت چهاردهم این نگاه را به فرهنگستان‌ها داریم که درباره سیاست‌های کلان به دولت کمک کنند و مقدمات سیاست کلان باید در فرهنگستان‌ها مطرح شود.

وی با بیان اینکه فرهنگستان‌ها دیگر با دولت احساس غریبی نمی‌کنند، افزود: باید مشکلات کشور برای ارائه راهکارها و راهنمایی‌ها به فرهنگستان‌ها ارائه شود و انتظار داریم که فرهنگستان‌ها برای چالش‌های اصلی کشور به کمک دولت بیایند که در دولت چهاردهم و برنامه هفتم توسعه بر روی چالش‌های اساسی و طرح دقیق مسائل توجه ویژه‌ای شده است و دولت بنا دارد به حل این مسائل اساسی کشور بپردازد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه وظایف و شرایط کشور به گونه‌ای است که دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های دولتی درگیر مسائل اجرایی هستند و فرصت ندارند که در مورد مسائل مختلف کشور تفکر کنند، گفت: دولت چهاردهم نیاز به مشاوران و مستشاران امین و توجیه به مسائل کشور همانند فرهنگستان‌ها دارد و انتظار کلی دولت این است که در خلأ به دولت پیشنهاد‌هایی ارائه ندهند.

عارف
با تأکید بر اینکه نیروی انسانی مزیت اصلی کشور است و فقط به این اتکا می‌توان راهبردهای اصلی نظام را اجرایی کنیم، خاطرنشان کرد: نیروی انسانی سرمایه‌ای است که باید قدر بدانیم و فرهنگستان‌ها زبده‌ترین اساتید و نیروی انسانی برجسته را در اختیار دارند و این مزیتی است که هیچ تشکیلاتی در کشور از آن بهره‌مند نیست.

معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص درآمدهای انفال در کشور تصریح کرد: نگاه به انفال همواره درآمد دولت بوده است اما درآمد دولت برخی از ارزش افزوده بر روی انفال است، چرا که درآمد حاصل از آن برای نسل‌های آتی است که باید پاسخگوی نسل بعد باشیم.

فرهنگستان‌ها را فراتر از این مراکز علمی ببینیم
دکتر عارف ادامه داد: وقتی از فرهنگستان‌ها به عنوان مستشاران برای تعالی کشور یاد می‌کنیم باید دید که چگونه می‌توان از این مزیت و نیروها برای سهیم شدن در اداره کشور استفاده کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه بسیاری از وظایف فرهنگستان‌ها در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی نیز وجود دارد، گفت: باید فرهنگستان‌ها را فراتر از این مراکز علمی ببینیم و مطمئن باشیم که نظر فرهنگستان‌ها اجرایی می‌شود و اگر در جایگاه واقعی خودشان قرار گیرند، فرهنگستان‌ها به گونه‌ای فتوا و نظر دهند که مطالبه عمومی مردم و رسانه‌ها باشد و باید دید که چرا تاکنون این فتوای فرهنگستان‌ها اجرا نشده است.

رفع چالش محیط زیستی با کمک فرهنگستان‌ها
معاون اول رئیس‌جمهور در زمینه چالش محیط زیستی و کمک فرهنگستان‌ها برای حل این مسئله افزود: احساس می‌شود امروز آلودگی هوا تبدیل به یک عادت شده است و آسان‌ترین
راه‌حل تعطیل مدارس و ادارات است. تا چه زمانی می‌خواهیم به این روش‌های حل مسئله ادامه دهیم؟ از فرهنگستان‌ها می‌خواهیم که در این زمینه به دولت راهکارهایی ارائه دهند.

دکتر عارف با اشاره به اینکه ۲,۸ واحد از رشد اقتصادی ۸ درصدی از ارتقای بهره‌وری در کشور دیده شده است، تأکید کرد: روند ارتقا‌ء بهره‌وری در کشور مناسب نبوده و دستگاه‌ها به دلیل گرفتاری‌ها نمی‌توانند به این مسئله بپردازند که از فرهنگستان‌ها می‌خواهیم در این زمینه ورود کنند.
وی ادامه داد: کشور دچار ناترازی انرژی و کمبود گاز است و بخش عمده‌ای از زمان وزرای صنعتی برای حل مسئله کمبود گاز صرف می‌شود که همین ناترازی به رشد منفی اقتصادی، گرانی کالاها و تورم منجر می‌شود.

فرهنگستان‌ها یک راهکار علمی برای میدان‌داری بخش خصوصی ارائه دهند
معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: تکلیف برنامه هفتم توسعه، ملی است و فرهنگستان‌ها همانند دولت باید بر روی این مسئله کار کنند تا به بهره‌وری مثبت و در نهایت به هدف ۲,۸ واحدی سهم بهره‌وری از رشد اقتصادی برسیم که معتقدیم با وجود مزیت نیروی انسانی می‌توان به هدف مهم ارتقاء بهره‌وری نائل شویم.

عارف همچنین در خصوص مشارکت بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: امروز ثابت شده دولت پیمانکار و مجری خوبی نیست و باید تسهیلگر باشد و با چه سازوکاری بخش خصوصی در اقتصاد کشور حاکمیت پیدا کند و فرهنگستان‌ها یک راهکار علمی برای میدان‌داری بخش خصوصی ارائه دهند تا تمرکز اجرایی برای دولت به حداقل برسد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به مسئله تغییر اقلیم در جهان و نگاه سیاسی برخی کشورهای
قدرتمند به مسئله تغییر اقلیم تأکید کرد: تغییر اقلیم متوجه کشورهای در حال توسعه شده است و در حوزه‌های مختلف همانند کربن و گوگردزدایی، گرم شدن زمین و استفاده از سوخت‌های فسیلی، نگاه به سمت کشورهای در حال توسعه است و برای نمونه در حوزه سوخت‌های فسیلی مطرح می‌کنند که در ۱۵ سال آینده به نفت نیازی نیست و این در حالی است که به دنبال فلج کردن کشورهای دارای نفت هستند و یا در زمینه گوگردزدایی به دنبال این هستند که کشتی‌های دارای سوخت گوگردی را به دریاها راه ندهند که تمامی این اهداف ظاهر رعایت مسائل محیط زیستی دارد اما در پشت آن اهداف دیگری  نهفته است.

فرهنگستان‌ها،‌ مرجع علمی برای کشور هستند
دکتر عارف در ابتدای سخنان خود با اشاره به برخی از اقدامات در اوایل دهه ۶۰ در خصوص فرهنگستان‌ها گفت: پس از طرح انحلال فرهنگستان‌ها یک خلأ فکری در کشور احساس شد اما این مراکز یک مرجع علمی برای کشور هستند.

وی با بیان اینکه فرهنگستان‌ها یک نهاد راهبردی علمی برای کمک به دولت برای حل مشکلات هستند، گفت: فرهنگستان‌ها چه فتوایی برای حل مشکلات ارائه می‌دهند و این مراکز به دنبال اینکه یک تصمیم اجرایی می‌شود یا خیر نباشند و ما در دولت چهاردهم این نگاه را به فرهنگستان‌ها داریم که درباره سیاست‌های کلان به دولت کمک کنند و مقدمات سیاست کلان باید در فرهنگستان‌ها مطرح شود.

دکتر عارف افزود: باید به اعضای فرهنگستان‌ها مصونیت داد و هیچ کسی در امور آنان دخالت نکند و با استقلال رأی و دغدغه ملی و انقلابی، نظرات خود را برای اداره کشور ارائه دهند و نباید ملاحظه‌کاری‌ها در فرهنگستان‌ها حس شود.
کد مطلب : ۱۸۱۶۹
نام شما

آدرس ايميل شما