۰

ترامپ دستور خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی را صادر کرد

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۰۰
کد مطلب : ۱۸۰۵۲
ترامپ دستور خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی را صادر کرد
سالم‌خبر: ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، فرمان اجرایی برای خروج از سازمان بهداشت جهانی (WHO) را صادر کرد.

این تصمیم در حالی اتخاذ می‌شود که ایالات متحده به‌طور سنتی بزرگترین تأمین‌کننده مالی این سازمان مستقر در ژنو، سوئیس، بوده است. سازمان بهداشت جهانی که تحت نظارت سازمان ملل متحد است، مسئول مقابله با بحران‌های بهداشت عمومی جهانی می‌باشد.

ترامپ پیش‌تر نیز در سال 2020 تلاش کرده بود تا ایالات متحده را از این سازمان خارج کند و علت آن را نحوه مدیریت بحران پاندمی کرونا توسط WHO عنوان کرده بود. او این سازمان را به داشتن دیدگاه «چین‌محور»
متهم کرده و تهدید کرده بود که از تأمین بودجه آمریکا برای آن خودداری خواهد کرد، در حالی که خود دولت ترامپ تحت انتقاداتی قرار داشت که تهدیدات ویروس کرونا را در اوایل پاندمی نادیده گرفته بود.

در واکنش به این تصمیم، جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، بلافاصله پس از ورود به کاخ سفید در سال 2021، آمریکا را به عضویت مجدد در WHO بازگرداند و تأمین مالی این سازمان را از سر گرفت، پیش از آنکه دوره یک‌ساله خروج کامل ایالات متحده از این سازمان به پایان برسد.

اما اکنون ترامپ دوباره در دستور اجرایی جدید خود به شدت از سازمان بهداشت جهانی انتقاد کرده و آن را به «مدیریت نادرست»
پاندمی کرونا متهم کرده است. او همچنین از درخواست‌های «ناحق» برای پرداخت‌های سنگین از سوی ایالات متحده انتقاد کرده است. در سال 2023، تقریباً یک‌پنجم بودجه WHO، معادل 1.28 میلیارد دلار، از ایالات متحده تأمین شده است.

این مبلغ به سازمان بهداشت جهانی کمک می‌کند تا در شناسایی و پاسخ به بحران‌های بهداشتی جهانی و جلوگیری از شیوع بیماری‌ها در مرزهای بین‌المللی اقدام کند. با این حال، خروج ایالات متحده از WHO به معنای از دست دادن دسترسی این کشور به منابع حیاتی سازمان از جمله اطلاعات جهانی مربوط به بیماری‌های عفونی است.

آمیش آدالجیا، یکی از کارشناسان
ارشد مرکز امنیت بهداشت جان هاپکینز، اظهار داشت: «خروج آمریکا از WHO توانایی این کشور را برای آگاهی از بحران‌های بیماری‌های عفونی که در سراسر جهان رخ می‌دهند به شدت محدود خواهد کرد.»

او همچنین هشدار داد که اصلاحات واقعی در WHO، از جمله فشار به چین برای شفاف‌سازی اطلاعات در مورد روزهای اولیه پاندمی کووید-19 و اجازه به تایوان برای عضویت در این سازمان، بدون حضور آمریکا در سازمان کمتر محتمل خواهد بود.
این تصمیم می‌تواند پیامدهای زیادی برای امنیت بهداشت جهانی و توانایی ایالات متحده در مقابله با بحران‌های بهداشتی جهانی داشته باشد.
کد مطلب : ۱۸۰۵۲
نام شما

آدرس ايميل شما