۰
هادی احمدی، عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران:

تاکنون هیچ مجوزی برای فروش اینترنتی دارو صادر نشده است

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۳۴
کد مطلب : ۱۷۶۱۷
تاکنون هیچ مجوزی برای فروش اینترنتی دارو صادر نشده است
سالم‌خبر: عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران، گفت: عرضه دارو از طریق داروخانه ها کاملا ایمن و سالم است.

هادی احمدی، گفت: تاکنون هیچ مجوزی برای هیچ سایتی برای فروش اینترنتی دارو صادر نشده و تمام سایت‌هایی که در حال حاضر دارو می‌فروشند برخلاف قانون است و به هیچ عنوان مورد تأیید سازمان غذا و دارو و انجمن داروسازان ایران نیست.

وی افزود: وقتی تاکنون هیچ مجوزی صادر نشده است، یعنی اینکه فروش دارو در بستر اینترنت ممنوع است و توصیه می‌کنیم هیچ دارویی را مردم از فضای مجازی خرید نکنند.

احمدی ادامه داد: اطلاعات بیمار گنجینه بزرگی است که اسرار شخصی یک بیمار نباید در فضای مجازی در دست پلتفرم‌ها باشد. اطلاعات و دیتاها امروز بزرگ‌ترین سرمایه است و به هیچ عنوان بنا بر سوگندی که یاد کردیم و بنا به وظیفه‌ای که داریم و هم اینکه پدافند غیر عامل تاکید دارد که نباید اطلاعات بیمار حتی بیماری یک شخص در اختیار پلتفرم‌ها و سایت‌های اینترنتی قرار گیرد چون امکان هک این سایت‌ها وجود دارد، وقتی هم هک شوند این اطلاعات در اختیار عموم قرار می‌گیرد و می‌توانند استفاده‌های غیر حرفه‌ای از این اطلاعات کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: به عنوان انجمن داروسازان ایران توصیه می‌کنیم بهترین راه دسترسی به دارو، داروخانه است.

وی با عنوان این مطلب که در حال حاضر ۱۷ هزار داروخانه در سراسر کشور داریم، افزود: الان سر هر کوچه‌ای داروخانه است و سالم‌ترین
و در دسترس ترین راه تهیه دارو، داروخانه است و در هر داروخانه یک داروساز مستقر است که مردم می‌توانند مشاوره‌های دارویی بگیرند. توصیه می‌کنیم از فضای مجازی دارو خریداری نکنند، چون هنوز مجوزی صادر نشده است.

احمدی در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای مقابله با این سایت‌ها و برنامه‌های موبایلی صورت گرفته است، گفت: سازمان غذا و دارو و پلیس فتا مدام این فضا را رصد می‌کنند، ما هم در انجمن داروسازان و سازمان نظام پزشکی کمیته‌ای داریم که در این زمینه کار می‌کنند و مرتب این سایت‌ها رصد می‌شوند و گزارش داده می‌شود.

وی ادامه داد: تا به حال چندین پرونده برای سایت‌های متخلف در محاکم قضائی تشکیل شده و در دست بررسی است و تا جایی که امکانات به ما اجازه بدهد سعی می‌کنیم با اینها برخورد قضائی داشته باشیم، چرا که مجوز ندارند و طبق قانون ۱۳۳۴ مواد دارویی و آشامیدنی هر مؤسسه و شخصی در زمینه فعالیت‌های پزشکی و دارویی کار کند باید از وزارت بهداشت مجوز داشته باشد ولی تاکنون مجوزی در خصوص فروش اینترنتی دارو صادر نشده است. بنابراین، پلیس فتا با همکاری سازمان غذا و دارو و نظام پزشکی در حال رصد سایت‌ها هستند و تاکنون چندین پرونده بسیار بزرگ تشکیل و به مراکز قضائی معرفی شده است.

احمدی در پاسخ به این سوال که مردم چگونه می‌توانند تخلفات فروش اینترنتی را اطلاع بدهند، گفت: می‌توانند به سامانه ۱۹۰ شکایت‌های خود را ارسال کنند، پلیس فتا هم در دسترس است و توصیه
کلی ما این است که مردم خرید دارو از سایت‌ها را متوقف کنند چرا که جایگاه امنی برای خرید دارو نیست.

وی با تاکید بر سلامت توزیع دارو در داروخانه‌ها، تصریح کرد: چرخه تأمین دارو داریم که از خود تولیدکننده و واردکننده گرفته تا توزیع کننده که شرکت‌های پخش و داروخانه که عرضه کننده هستند را شامل می‌شود. حدود ۶۴ پخش سراسری در کل ایران و ۱۷ هزار داروخانه داریم، داروخانه تنها مرکزی است که به شدت تحت نظارت حداقل ۱۰ ارگان مختلف است، مرتب معاونت‌های غذا و دارو و سازمان‌های مرتبط داروخانه‌ها را رصد می‌کنند. الان بسیاری از داروها از طریق «تی تک» قابل فروش است، از منبعی که دارو تولید، توزیع و توسط داروخانه عرضه می‌شود همه در سایت دیده می‌شود. در سایت مشخص است یک ویال دارو از کدام کارخانه آمده، کدام شرکت به کدام داروخانه داده است و حتی به کدام مصرف کننده داده می‌شود. بنابراین خرید از داروخانه به شدت ایمن و سالم و تحت نظارت است، هم نظارت سیستمی و هم حضوری وجود دارد.

احمدی افزود: نظارت‌ها بر داروخانه‌ها به قدری جدی است که جای هیچ نگرانی برای مردم وجود ندارد و به طور مرتب هم از طرف انجمن داروسازان و هم سازمان غذا و دارو و معاونت‌های غذا و دارو در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و ارگان‌های مرتبط در حال رصد هستند.

وی گفت: سایت‌های مرتبط با فروش دارو ایمن نیستند و خرید دارو از آنها عمل غیرحرفه ای است و به سلامت مردم آسیب می‌زند./مهر
کد مطلب : ۱۷۶۱۷
نام شما

آدرس ايميل شما