۰
محمد عبده‌زاده، رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی:

آخرین اصلاحات قیمت دارو مربوط به دو سال پیش است

سازمان غذا و دارو چتر قیمت‌گذاری دستوری خود را روز به روز گسترده‌تر می‌کند
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۴۱
کد مطلب : ۱۷۶۰۵
آخرین اصلاحات قیمت دارو مربوط به دو سال پیش است
سالم‌خبر: رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی، گفت: قیمت‌گذاری دستوری، حاشیه سود شرکت‌های بورسی دارویی را بیش از 25 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داده است؛ چرا که با وجود تورم‌های بالا، آخرین اصلاحات قیمتی دارو مربوط به سال 1401 است.

محمد عبده‌زاده، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران با بیان اینکه آخرین اصلاحات قیمتی مربوط به بسیاری از تولیدات شرکت‌های دارویی مربوط به سال 1401 است، گفت: غفلت سیاست‌گذار از آثار تورم بر هزینه‌های تولید، اوضاع آشفته و نگران‌کننده‌ای را بر صنعت دارو و تجهیزات پزشکی حاکم کرده است.

وی با اشاره به
اینکه دارو از جمله اقلامی است که طبق قانون مصوب سال 1334 و اصلاحیه آن مشمول قیمت‌گذاری است، گفت: مساله‌ای که وجود دارد این است که وزارت بهداشت اکنون چتر قیمت‌گذاری را روی مکمل‌ها، داروهای گیاهی، ملزومات و تجهیزات نیز گسترده است.

 او ادامه داد: وزارت بهداشت علاوه بر قیمت‌گذاری، خریدار کالا بوده و به عنوان رئیس شورای عالی بیمه، نقش پرداخت‌کننده را هم ایفا می‌کند. نتیجه آنکه، این وزارت‌خانه در زمان قیمت‌گذاری بدون توجه به تغییرات تورمی، متناسب با بودجه سالانه خود نسبت به اصلاحات قیمتی اقدام می‌کند. البته در شرایطی که هزینه‌های تولید
اعم از آب، برق، گاز، هزینه پرسنلی و سایر هزینه ها از ابتدای سال افزایش پیدا می‌کند، اصلاحات قیمتی برای شرکت‌های داروسازی اغلب به تعویق می افتد.
 
عبده‌زاده با اشاره به اینکه آخرین اصلاحات قیمتی بسیاری از دارو‌ها مربوط به سال 1401 است، ادامه داد: در این شرایط، مطالبات شرکت‌های دارویی از بیمارستان‌ها هم به بیش از یک سال رسیده است و این هزینه‌های مالی از جوانب مختلف بر دوش تولیدکننده سنگینی می‌کند. این مسایل سبب شده اوضاع آشفته و نگران‌کننده‌ای بر صنعت دارو و تجهیزات پزشکی حاکم شود. گزارش شش ماهه شرکت‌های بورسی نشان می‌دهد که حاشیه
سود شرکت‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل، بیش از 25 درصد کاهش یافته است. همچنین درشرایطی که قانون 25 درصد سود خالص را برای شرکت‌ها در نظر گرفته، سود خالص آنها به 16 الی 17 درصد رسیده است.
 
رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران گفت: پیشنهاد ما حذف قیمت‌گذاری دارو از طریق اصلاح قانون است اما اگر قرار نیست دارو از شمول قیمت‌گذاری خارج شود، دست‌کم قیمت دارو و تجهیزات پزشکی به صورت یک‌جا و در ابتدای سال که تعرفه‌ها و حقوق و دستمزد ابلاغ می‌شود، اصلاح و تعدیل شود که شرکت‌ها در کل سال درگیر بررسی موردی اقلام دارویی و اصلاح قیمت آنها نباشند.
کد مطلب : ۱۷۶۰۵
نام شما

آدرس ايميل شما