سیاح رفت اما آثار بغض او از رئیس سازمان غذا و دارو باقیست/ حکم اولیه محمدی دو ماه حبس!
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۱۰
کد مطلب : ۱۷۴۹۳
سالمخبر: سخنگوی قوه قضاییه گفت: موضوع دارو که با سلامت مردم ارتباط دارد مساله مهمی برای حاکمیت و بهداشت و درمان و بخش دارویی است.
اصغر جهانگیر در نشست خبری امروز گفت: هفته گذشته هشتمین جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم با محوریت کالاهای سلامت محور برگزار شد و در آن جلسه چالشهای حوزه دارویی بررسی شد.
وی افزود: ما همگی شاهدیم و شهادت میدهیم که در دوران کرونا، مدافعین عرصه سلامت چه خدمات بزرگی را به مردم عزیزمان داشتند و قدردان این زحمات هستیم؛ لذا بیان چالشهای دارویی به بیان نادیده گرفتن زحمات آنها نیست.
وی تاکید کرد: موضوع دارو که با سلامت مردم ارتباط دارد مساله مهمی برای حاکمیت و بهداشت و درمان و بخش دارویی است؛ لذا نیاز بود جلسهای برگزار شد. علت برگزاری جلسه موضوعات فراقوهای بود که در دارو وجود دارد و لازم بود تقسیم کار صورت گیرد و از طرفی عدم اجرای برخی قوانین در این حوزه است که یا اجرا نشده یا کامل اجرا نشده بود که نیاز به بازنگری دارد.
وی افرود: نباید اجازه دهیم با قاچاق دارو در بازار سیاه روبرو باشیم؛ لذا نظارت بیشتر در این حوزه از موارد مهمی است که مورد بررسی قرار گرفت.
حهانگیر ادامه داد: در بررسیها مشخص شد ۸۰۰ بیمارستان به سامانه رهگیری دارو وصل شدهاند و حدود ۳۰۰ بیمارستان همچنان به سامانه رهگیری وصل نیستند و لازم بود در این خصوص تصمیمگیری صورت گیرد.
جهانگیر افزود: از دیگر اهداف جلسه هفته گذشته، پیشگیری از تقلب، تخلف و جلوگیری از خروج دارو به دلیل شرایط تحریمهای ظالمانه بود. در این راستا، توجه ویژهای به جلوگیری از کمبودهای مصنوعی و مقابله با پدیده قاچاق دارو در بازار سیاه شد. زنجیره تأمین تا مصرف دارو، به عنوان یکی از موضوعات کلیدی این جلسه، مورد بررسی قرار گرفت تا از بروز مشکلات در این مسیر جلوگیری شود.
وی ادامه داد: سامانههای اطلاعاتی داروخانهها نیز بهطور کامل به سامانههای دارویی متصل نشدهاند. بهغیر از داروخانههای تحت پوشش بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی، سایر داروخانهها هنوز اطلاعات خود را بهصورت کامل در سامانه دارویی ثبت نکردهاند. این مسئله نیاز به تصمیمگیری نهایی و اقدامات اصلاحی دارد.
جهانگیر تاکید کرد: وزارت بهداشت مکلف شد نسبت به تشکیل ستاد هماهنگی به منظور استقرار کامل سامانههای یکپارچه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی اقدام کند و نتیجه استقرار سامانه را گزارش بدهد. همچنین مقرر شد وزارت بهداشت با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به منظور پایشهای اضافی نسبت به روزرسانی و حذف موارد اضافی و نامعتبر در سامانه تیتک (TTAC) اقدام کند و نتیجه را گزارش بدهد.
جهانگیر همچنین گفت: با تبلیغات غیرمجاز در حوزۀ سلامت برخورد میکنیم.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: در یک بخش کمبود برخی داروهای پرمصرف در جامعه دیده میشود، در بخشی بازار سیاه دارو و فروش خارج از شبکه و تخلفاتی در حوزه زنجیره تامین تا مصرف دارو دیده میشود. موازی کاری و پراکندگی سیاستها در این حوزه باعث عدم شفافیت کافی در نظارت شده و عدم اجرای کامل قوانین و مقررات باعث شده تا سامانهای برای قیمت دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی نداشته باشیم؛ علیرغم اینکه قانونگذار از ۱۱ سال قبل تاکید کرده که باید ظرف ۲ ماه، سامانهای مستقر میشد تا این فرایندها در آن ثبت شوند. اما این سامانه راه اندازی نشده لذا امکان ردیابی و پایش نیز وجود ندارد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که موضوع شکایت از رییس سازمان غذا و دارو چه بوده که او به دو ماه حبس محکوم شده است؟ گفت: رویه دستگاه قضایی این است که پیش از قطعی شدن احکام، آن را اطلاع رسانی نکند. ممکن است با توجه به اینکه افراد در مرحله بدوی به رای صادر شده اعتراض میکنند ولو اینکه محکوم شده باشند این امکان وجود دارد که در مرحله تجدید نظر تبرئه بشوند، لذا ما باید رعایت کنیم که به حقوق افراد پیش از قطعی شدن رای خدشه ای وارد نشود.
وی در ادامه گفت: از سوی رییس مرکز بهبود محیط کسب و کار علیه مسئولین وقت دانشگاه علوم پزشکی شکایتی تقدیم دادسرای تهران شد که کیفرخواستی در تاریخ ۱۴۰۳/۵/۳ علیه نامبرده مبنی بر نقض حکم مقرر در تبصره چهار ماده ۷ اصلاحی قانون اجرای سیاست کلی اصل ۴۴ قانون اساسی صادر شد که به دادگاه ارسال شد. در دادگاه حکم محکومیت اولیه صادر شده است که برای مابقی افراد مطرح در پرونده قرار منع تعقیب صادر شده است.
وی افزود: در خصوص فرد نامبرده با توجه به تقاضای تجدید نظر، پرونده او به دادگاه تجدید نظر ارسال شده و نتیجه رسیدگی دادگاه در وقت خود اطلاع رسانی خواهد شد.