احتمال شیوع بیماری تب دنگی در شهریور و مهر ماه نگران کننده است
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۲ تير ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۲۶
کد مطلب : ۱۷۰۱۴
شهنام عرشی در نشست خبری «تب دنگی» که امروز، سهشنبه ۱۲ تیر در وزارت یهداشت برگزار شد، اظهار کرد: نخستین مورد تب دنگی در ۲۶ اردیبهشت ماه سال جاری شناسایی شد. به همین دلیل اقداماتی مانند مهپاشی، سمپاشی و حشرهکشی انجام دادهایم که این پشه را کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه ۱۳۸ نفر از اردیبهشت ماه تا به امروز به تب دنگی مبتلا شدهاند، گفت: هفت مورد ابتلای داخلی به تب دنگی گزارش شده است. پشههای آلوده در استانهای بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به ویژه چابهار
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به هفت مورد ابتلای داخلی تب دنگی خاطرنشان کرد: ابتلای هفت مورد به این معنا است که یک منطقه دارای پشه آلوده است و احتمال انتقال بیماری از انسان به انسان وجود دارد. همچنین ۱۲۵ نفر نیز از کشور امارات بیماری تب دنگی را به کشور آوردهاند؛ این موضوع بیانگر این است که شهروندان سایر کشورها که در شهرهای امارات حضور دارند به
عرشی اظهار کرد: حداقل هفت استان کشور و به ویژه چهار استان کشور در خطر هستند. وقتی ۱۲۵ نفر از مبتلایان ما در امارات مبتلا شدند یعنی هزاران نفر از شهروندان کشورهای دیگر هم مبتلا شدهاند. حساسیتهای لازم درباره استانهای همجوار وجود دارد؛ به همین دلیل حساسیت لازم را برای استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان هم داریم. همچنین نسبت به استانهای مازندران و گلستان نیز حساس هستیم.
عرشی با بیان اینکه احتمال اپیدمی این بیماری را رد نمیکنیم، گفت: نگرانی اصلی ما برای شهریور و مهرماه است که از گرمای هوا کاسته میشود و پشهها در هوای آزاد به راحتی میتوانند رفت و آمد کنند.
وی گفت: برد پرواز پشه ۵۰۰ متر است؛ به همین دلیل اینگونه نیست که از یک استان به استان دیگر پرواز کند. انتقال تخم آن هم ممکن است از طریق تایرهای کهنه ماشینها و ... باشد.