۰
چه بلایی قرار ست بر سر نظام آموزش پزشکی در کشور بیاید؟!

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: مجوز پذیرش در علوم پزشکی برای دانشگاه‌های غیرانتفاعی صادر می‌شود

تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۰۶
کد مطلب : ۱۶۷۹۶
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: مجوز پذیرش در علوم پزشکی برای دانشگاه‌های غیرانتفاعی صادر می‌شود
سالم‌خبر: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پیگیر این هستیم که امتیازات و مجوز علوم‌پزشکی غیرانتفاعی را صادر کنیم به ویژه  برای مراکزی که از امکانات قوی برخوردار هستند.

عبدالحسین خسروپناه در نوزدهمین مجمع عمومی اتحادیه دانشگاه‌های غیر دولتی غیر انتفاعی صبح امروز با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و روسای این موسسات و دانشگاه‌ها، گفت: نباید این موسسات را تافته جدابافته از کل حکمرانی آموزش عالی کل کشور بدانیم. باید یک حکمرانی در آموزش عالی کشور حاکم باشد و ذیل آن هم دانشگاه‌ها و موسسات غیر انتفاعی قرار گیرند. من متعمدانه واژه حکمرانی را گفتم. نگفتم حکمت داری، ویژگی حکمرانی مشارکت حداکثری ذی نفعان است.

خسروپناه با اشاره به مقایسه آموزش عالی دولتی و غیر دولتی گفت: در مقایسه آموزش عالی دولتی و غیر دولتی در علوم‌انسانی از ۱۰۰ درصد رشته‌های دولتی ۴۹ درصد علوم انسانی بوده و در دانشگاه و موسسات غیرانتفاعی ۵۹ درصد است، همچنین ۲۳ درصد رشته‌های دانشگاه‌های دولتی فنی مهندسی بوده که در دانشگاه
و موسسات غیرانتفاعی ۲۴ درصد رشته‌ها فنی و مهندسی است، ۱۱ درصد رشته‌های دانشگاه‌های دولتی پزشکی است اما دانشگاه‌های غیردولتی رشته پزشکی ندارند.

وی ادامه داد: ما پیگیری این هستیم امتیازات و مجوز علوم‌پزشکی غیر انتفاعی را صادر کنیم به ویژه برای مراکزی که از امکانات قوی برخوردار هستند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ۷ درصد رشته‌های دانشگاه‌های دولتی علوم پایه بوده و ۴ درصد رشته‌های دانشگاه و موسسات غیرانتفاعی علوم پایه است، ۷ درصد رشته دانشگاه‌های دولتی هنر و ۱۲ درصد رشته‌های دانشگاه و موسسات غیرانتفاعی هنر بوده است. کشاورزی ۳ درصد رشته دانشگاه‌های دولتی و کمتر از یک درصد رشته‌های دانشگاه و موسسات غیرانتفاعی است.

وی در مقایسه مقاطع تحصیلی دولتی و غیر انتفاعی گفت: ۶۲ درصد مقاطع دانشگاه‌های دولتی کارشناسی و ۶۳ درصد مقاطع دانشگاه‌های غیردولتی کارشناسی است.

وی ادامه داد: ۱۳ درصد مقاطع دانشگاه‌های دولتی کاردانی و ۵ درصد مقاطع دانشگاه‌های غیردولتی کاردانی است، ۱۷ درصد مقاطع
دانشگاه‌های دولتی کارشناسی ارشد و ۳۱ درصد مقاطع دانشگاه‌های غیردولتی کارشناسی ارشد است.
خسروپناه افزود: دکتری تخصصی هم در دانشگاه‌های دولتی به میزان ۳ درصد بوده و در دانشگاه‌های غیرانتفاعی کمتر از یک‌درصد است.

وی با اشاره به مقایسه دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و ژاپن و شرق آسیا گفت: در مقایسه‌ای که داشتم این دانشگاه‌ها سه نوع هستند دانشگاه دولتی، غیر انتفاعی و دانشگاه انتفاعی. به عنوان مثال دانشگاه میشیگان دولتی است، موسسه فناوری ماساچوست غیر انتفاعی است، برخی دانشگاه‌ها انتفاعی هستند که درآمد برای موسسه است مانند دانشگاه تنسی در امریکا.

خسروپناه افزود: الان این بحث مطرح است که اگر یک دانشگاه غیر انتفاعی منحل شود امکانات آن به کجا باز می‌گردد، نظر شخصی بنده این است که بدون شک اگر این امکانات از دولت باشد باید برگرداند ولی اگر با هزینه خود بوده سرمایه باید به خود مالکش بازگردد، چقدر مبارک است که کسی اگر عمری به آموزش عالی خدمت کرده اگر توان اداره موسسه را ندارد همان مجموعاً را وقف علم کند.
کد مطلب : ۱۶۷۹۶
نام شما

آدرس ايميل شما