گزارش مرکز پژوهشهای مجلس از یارانه دارو در لایحه بودجه ۱۴۰۳؛
شرایط ذخایر احتیاطی دارو با این بودجه رو به وخامت است
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۵۸
کد مطلب : ۱۶۶۰۳
سالمخبر: مرکز پژوهشهای مجلس، اعلام کرد: رشد 9 درصدی یارانه دارو کافی نیست و با توجه به کاهش ذخایر احتیاطی داروی کشور، این بخش مهم نیازمند تخصیص اعتبار بیشتری است. همچنین با توجه به عدم تامین بیش از نیمی از یارانه دارویی در سال 1402، تامین این یارانه مسئلهای جدی است.
یکی از مصارف مهم یارانههای دولتی پرداخت یارانه برای دارو است که سبب میشود هزینههای دارویی بیماران تا حدی کاهش یابد.
مرکز پژوهشهای مجلس در بخشی از گزارش منابع و مصارف هدفمندی یارانهها به ارزیابی یارانه دارو در لایحه بودجه سال 1403 و مقایسه آن با بودجه سال 1402 پرداخته است. این گزارش نشان میدهد که مبلغ یارانه دارو در سال جدید نسبت به قانون بودجه سال قبل 9 درصد رشد کرده است. با این حال این مرکز این افزایش را کارآمد ندانسته زیرا در هر صورت در تامین منابع این یارانههای دارو مشکل جدی وجود دارد.
یارانه دارو در سال 1403 و مقایسه
در لایحه بودجه سال 1403 مبلغ 75 هزار میلیارد تومان برای تامین هزینههای دارویی کشور تخصیص داده شده است.
این حجم یارانه به مقدار 9 درصد نسبت به قانون بودجه سال 1402 افزایش یافته است. در بودجه سال قبل مبلغ یارانه برابر با 69 هزار میلیارد تومان بوده است. با این حال تنها 34 هزار میلیارد تومان آن برابر با 49 درصد آن محقق شده است.
مرکز پژوهشهای مجلس تحقق کمتر از 50 درصدی یارانههای دارویی را محل تأمل جدی دانسته است، زیرا عدم تامین هزینههای دارو از مواردی است که میتواند به گسترش فقر در جامعه منجر شود.
این مرکز همچنین با اشاره به کاهش واردات دارو در سالهای اخیر،
اعتبارات یارانه دارو متناسب با نیازها نیست
بررسی آمار واردات دارو در چند سال اخیر نشان میدهد واردات دارویی روندی رو به کاهش داشته است به طوری که ارزش وادرات دارو از 3 میلیارد و 653 میلیون دلار در سال 1399 به 2 میلیارد و 181 میلیون دلار رسیده است.
این در حالی است که مطابق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس ذخایر احتیاطی دارویی کشور از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند. بنابراین این مرکز اعتبارات تخصیص داده شده را کافی ندانسته و این کسری اعتبار را به ویژه با توجه به کاهش ذخایر احتیاطی کشور وخیم اعلام کرده است.