۰
علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

سالانه 12 هزار ایرانی به‌دلیل نارسایی کبد فوت می‌کنند

تاریخ انتشار :
شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۵۰
کد مطلب : ۱۴۴۵۵
سالانه 12 هزار ایرانی به‌دلیل نارسایی کبد فوت می‌کنند
سالم‌خبر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: سالانه 12 هزار ایرانی به‌دلیل نارسایی کبد فوت می‌کنند و به‌ دلیل سهم زیاد کبد چرب در بروز نارسایی کبد، در آینده‌ای نه چندان دور آمار مبتلایان نارسایی کبد افزایش می‌یابد.

علیرضا زالی در نشست خبری به مناسبت روز ملی اهدای عضو همچنین با اشاره به رضایت ۷۰درصد خانواده‌ها برای اهدای اعضای بیماران مرگ مغزی گفت: حدود ۱۰درصد مردم ایران کارت اهدای عضو دارند.

وی با بیان این‌که در زمان حاضر 68 واحد فراهم‌آوری اعضا در کشور داریم؛ افزود: حدود 70 درصد از خانواده‌ها رضایت خود را برای اهدای اعضای بیمارشان که دچار مرگ مغزی شده است، اعلام می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: حدود 10 درصد مردم ایران کارت اهدای عضو دارند که این آمار در کشورهای اروپایی بیشتر و معادل یک‌سوم جمعیت است. پیش‌بینی ما این است که در آینده بتوانیم میزان اهدای اعضا را افزایش دهیم.

زالی
با تصریح به این‌که "مرگ مغزی را باید معادل مرگ دانست و مواردی از کما را که با مرگ مغزی اشتباه گرفته می‌شود، نباید به حساب برگشت بیماران مرگ مغزی به زندگی گذاشت"، گفت: در ایران 4 متخصص ذی‌صلاح مرگ مغزی را پس از تشخیص‌های پاراکلینیکی اعلام می‌کنند و پزشکی قانونی نیز باید این تشخیص را تأیید کند بنابراین قوانین سختگیرانه‌ای برای احراز مرگ مغزی وجود دارد بنابراین اگر فردی دچار مرگ مغزی شد و تأییدات لازم را گرفت، مرگ او قطعی است.

وی تأکید کرد: زمانی که فرد دچار مرگ مغزی می‌شود زمان طلایی برای پیوند عضو داریم زیرا طوفان التهابی در بدن انسان شروع و منجر به تخریب بافت‌ها می‌شود. با توجه به اینکه در مرگ مغزی ساقه مغزی نیز دچار اختلال می‌شود ثابت نگه‌داشتن فشار خون سخت‌تر است و بنابراین با گذشت زمان، تعداد اعضایی که می‌توان از فرد دچار مرگ مغزی به بیماران نیازمند عضو‌ پیوند زد، کاهش می‌یابد، به‌طوری
که اگر در روز اول بعد از تشخیص مرگ مغزی بتوان 8 عضو را اهدا کرد در روز سوم و چهارم به‌دلیل التهابات ایجادشده، تعداد اعضای قابل اهدا به دو عضو خواهد رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این‌که شاخص PMP به‌معنای اهدای عضو به‌ازای هر یک میلیون نفر است، گفت: از لحاظ این شاخص تا قبل از شیوع کرونا، به عدد 14.5 رسیده بودیم اما پس از شیوع ویروس کرونا، این شاخص به عدد 7 رسید؛ پس از فروکش بیماری، در سال 1401 این شاخص به 12 رسید و پیش‌بینی رشد این شاخص را داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلام این‌که "در سال 1401 بالغ بر یک میلیون و 400 هزار مورد تصادف داشتیم که در عمده آن‌ها مرگ و جرح رخ می‌دهد"، تصریح کرد: سال گذشته بیش از 19 هزار مرگ ناشی از تصادفات داشتیم که با افزایش آمار مرگ بر اثر تصادفات و سایر حوادث، آمار مرگ مغزی نیز افزایش می‌یابد؛ سالانه 5 تا 8 هزار مرگ مغزی رخ می‌دهد که یک‌سوم آن‌ها در پیوند
اعضا مشارکت داده می‌شوند.

وی با بیان این‌که فشار خون، چاقی و دیابت باعث افزایش خطر بروز نارسایی کلیه می‌شود، متذکر شد: حدود 46 هزار بیمار دیالیزی در کشور داریم و پیش‌بینی‌ می‌شود که سالانه 7000 نیاز جدید به دیالیز پیدا شود در حالی که با پیوند عضو می‌توان این آمار و بار مالی ناشی از آن را کاهش داد.

زالی اضافه کرد: در کشور ما پیش‌بینی می‌شود با توجه به الگوی زندگی ناسالم، فشار خون بالا، مصرف مواد دخانی، افزایش وزن و بالا بودن چربی خون، در آینده 8 درصد مردم دچار نارسایی قلبی شوند که هزینه‌های سنگینی به کشور تحمیل می‌کند در حالی که با پیوند قلب می‌توان این هزینه‌ها را کاهش داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این‌که سالانه 12000 ایرانی به‌دلیل نارسایی کبد فوت می‌کنند، خاطرنشان کرد: به‌دلیل سهم زیاد کبد چرب در بروز نارسایی کبد، پیش‌بینی افزایش مبتلایان نارسایی کبد را داریم.
کد مطلب : ۱۴۴۵۵
نام شما

آدرس ايميل شما