تا سال 2022 نرخ رشد هزینه R&D صنعت دارو تا سقف۲.۸ درصد افزایش می یابد
بیماری های سرسخت؛ نفس غول های داروساز را بریده است
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۱۳
کد مطلب : ۱۳۱۱
به گزارش سالم خبر، در سالهای اخیر توجه به مساله تحقیق و توسعه یا R&D در صنعت داروسازی بیش از گذشته شده است و شرکتهای صنعتی سرمایه بیشتری را به این بخش اختصاص می دهند. در سال گذشته اغلب شرکتهای داروسازی از ضرورت تخصیص بالغ بر ۱ درصد درآمد خود به تحقیق و مطالعه صحبت کردند. این سرمایه گذاری به خصوص در بخش بیماری های مغزی و عصبی از قبیل آلزایمر و زوال عقل بیش از پیش مورد نیاز است . بیماری مهلکی که در سال های اخیر شمار بسیاری از مردم در سطح جهان را درگیر کرده است اما هنوز هیچ یک از شرکت های داروسازی نتوانسته اند درمانی برای این بیماری پیدا کنند و حتی دارویی برای کنترل سرعت پیشرفت آن کشف کنند.
به گزارش مرکز مطالعات صنعت دارو ، در فاصله سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ میلادی هزینه های تحقیق و توسعه در صنعت داروسازی در دنیا با سرعت ۱.۷ درصد در هر سال رشد کرد و انتظار می رود در فاصله سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ میلادی نرخ رشد سالانه هزینه تحقیق و توسعه در این صنعت تا سقف۲.۸ درصد افزایش یابد.با وجود اینکه هزینه تحقیق و توسعه در این صنعت در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ با رشد بالغ بر ۳ درصد همراه بوده است .
اما در حالت کلی می توان این طور ارزیابی کرد که سرمایه گذاری در بخش مطالعاتی صنعت دارو در دنیا روند افزایشی محسوس و اثر گذاری به خود نگرفته است و این مساله باعث نگرانی های زیادی شده است.به طورمثال در سال های اخیر بسیاری از شرکت های داروسازی اقدام به متوقف کردن مطالعات در بخش بیماری الزایمر کردند و ادعا کردند که با وجود سال ها سرمایه گذاری در مورد این بیماریها ولی هنوز موفقیتی در حصول نتیجه را تجربه نکرده اند و این طرح تنها برای آنها هزینه داشته است. اما منتقدان این سیاست اعلام کردند اگر سرمایه گذاری در زمینه مطالعات متوقف شود، دیگر راهی برای شناخت بیماری ودرمان آن وجود نخواهد داشت و این بیماری هر روز بیش از قبل به اقتصاد دنیا هزینه تحمیل می کند.
پیش بینی ها نشان می دهد در سال ۲۰۲۲ میلادی سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه در صنعت داروسازی در دنیا به مرز ۱۸۲ میلیارد دلار می رسد که رشد بیش از ۳ درصدی هزینه تحقیق و توسعه در هر سال نسبت به سال ۲۰۱۶ میلادی را نشان خواهد داد.حال سوال این است که در سالهای اخیر بیشترین سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه صنعت دارو توسط کدام یک از شرکتهای داروسازی انجام شده است؟
آمار نشان می دهد در سال ۲۰۱۶ میلادی شرکت های رُش و نوارتیس بالاترین سرمایه گذاری را در این بخش انجام دادند. در این سال میزان سرمایه گذاری این دو شرکت به ترتیب برابر با ۸.۵ میلیارد دلار و ۸.۴۷ میلیارد دلار بوده است .
شرکت داروسازی فایزر در سال ۲۰۱۶ میلادی ۷.۷ میلیارد دلار ، شرکت جانسون و جانسون ۶.۸ میلیارد دلار ، شرکت مرک ۶.۶ میلیارد دلار وشرکتهای سانوفی و استارازنکا هر یک ۵.۶ میلیارد دلار در بخش تحقیق و توسعه سرمایه گذاری کردند.
انتظار می رود میزان سرمایه گذاری شرکت جانسون و جانسون در بخش تحقیق و توسعه در سال ۲۰۲۲ میلادی از فایزر بیشتر شود و شرکت سانوفی از این نظر بر شرکت مرک پیشی بگیرد.