اهمیت و ضرورت اعتماد در حوزههای اطلاعات، کیفیت و ایمنی دارو
الهه اکبری مدیر مدیکال
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۴
کد مطلب : ۳۶۳۴
در واقع حدود 80درصد مردم بر این باور هستند که شرکت های دارویی با جلب اعتماد بیماران میتوانند در کنار بالا بردن منافع شرکت به بالا بردن سطح سلامت و دانش جامعه نیز کمک کنند.
الهه علی اکبری مدیرمدیکال یکی از شرکتهای دارویی کشورطی یادداشتی برای سالم خبر به اهمیت و ضرورت اعتماد در حوزه های اطلاعات، کیفیت و ایمنی دارو پرداخته است که در پی می آید:
بیشترین رقابت شرکتهای فارماسوتیکال در دهه های اخیر در زمینه اطلاعات و دانش بوده است. این شرکتها حجم وسیعی از داده ها را تولید و تحلیل می کنند و با کمک این شواهد علمی است می توانند در رقابت از هم پیشی بگیرند . از همه مهمتر، آنکه به پزشکان کمک می کنند تا در یک دنیای پیچیده و مملو از اطلاعات حرکت کنند و دانش به روز و مستند دریافت کنند.
در سال 1957 کمپانی Upjohn داروی Orinase در درمان دیابت تیپ 2 را به جامعه پزشکی معرفی کرد .
در سال 1967 در راستای تلاش در جهت ارتقا بهداشت عمومی و غربال گری بیماران دیابتیک تشخیص داده نشده بدون علامت شرکت Upjohn برنامه علمی برای درک بهتر نیاز بیماران و کادر درمان در سطح جامعه راه اندازی کرد و نخستین نیروی مدیکال را به عنوانMSL
"Medical Science Liaison"به چارت سازمانی خود اضافه کرد.
"Medical Science Liaison"به چارت سازمانی خود اضافه کرد.
با توجه به نیاز رو به افزایش و در پاسخ به مقررات سخت گیرانه رگولاتورهایی مانند درخصوص جدایی فعالیت های علمی و تجاری در شرکت های دارویی، دپارتمان مدیکال در طول نیم قرن گذشته ، تشکیل شده و توسعه یافت.
از سویی بسیاری از شرکت ها تصمیم گرفتند منابع تحقیق و توسعه ( Research & Development) را در زمینه تولید محصولات جدید متمرکز کرده و فعالیت های پس از راه یابی به بازار( post launch activities) ، مانند پیدا کردن اندیکاسیونهای جدید برای داروهای موجود، را به واحد مدیکال منتقل کنند.
فشارهای مداوم از سوی سازمان های نظارتی و حساسیت های عمومی باعث شده است فعالیت های بیشتر و بیشتری به واحد مدیکال منتقل شود.
امروزه معمولا فعالیت های مدیکال شامل موارد زیر می شوند:
تیم علمی:
شامل MSL و سایر افرادی که مدیریت ارتباط و تبادل اطلاعات علمی محصول را بر عهده دارند و آن را در اختیار ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی( Health Care Providers) ، ارگانهای بیمه گر ، رگولاتورو سیاست گزاران حوزه سلامت قرار می دهند.
مطالعات بالینی بعد از ثبت و ورود دارو
سرویس ارایه اطلاعات پزشکی
ارتباطات علمی در زمینه نگارش و انتشار مطالب علمی
آموزش
فعالیتهای استراتژیک علمی
فعالیت های اقتصادی و نتایج تحقیقات بهداشتی (HEOR):
در گروهی از کمپانی های فارماسوتیکال این فعالیتها به صورت کراس فانکشنال
این فعالیتها به دو دسته کلی تقسیم می شئوند:
1. فعالیتهای قبل از ثبت و ورود دارو به فهرست رسمی دارویی کشور
2. فعالیتهای بعد از ثبت دو ورود دارو به فهرست رسمی
- در مرحله اول فعالیتها به طور عمده و صرفا علمی بوده و با همکاری نزدیک با واحد رگولاتوری در جهت تکمیل فرم و اطلاعات در خواستی سازمان غذا و دارو ایران در وخله اول و واحد اقتصاد دارو در جهت انجام مطالعه هزینه اثر بخشی دارو در مرحله دوم انجام می شود.
واحد مدیکال وظیفه مطالعه، جمع آوری ، بررسی و تسلط بر اطلاعات علمی دارو یا فرآورده، استراتژی محصول و شناخت کافی از رویکرد علمی و درمانی کشور را دارد.
در این راستا از کمک پزشکان و اساتید حوزه درمانی مورد بحث کمک گرفته و با برگزاری جلسات علمی مشورتی ( advisory board)
اطلاعات لازم برای تدوین نقشه استراتژیک محصول با رویکرد علمی را جمع آوری میکند.
در زمینه انجام مطالعات هزینه اثر بخشی دارو واحد مدیکال پشتیبانی علمی و مشورتی در زمینه مسایل دارویی و حوزه درمانی به تیم انجام دهنده مطالعه و واحد اقتصاد دارو شرکت را بر عهده دارد.
در مرحله پس از ثبت و ورود محصول به بازار دارویی ایران تیم مدیکال وضایف متعددی بر عهده دارند که در راستای تحقق یک هدف است : احاطه علمی- پزشکی به استراتژی محصول و مسئولیت مشترک برای دستیابی به اهداف بازاریابی سازمان با محوریت سلامت و ایمنی بیمار است. نظارت برحسن انجام رویکرد علمی کمپانی و انجام دستورالعملها و قوانین در این خصوص بر عهده واحد مدیکال است.
- آموزش و تفسیر داده های بالینی و اطلاعات علمی محصول به شیوه ای مناسب به تیم بازاریابی و در راستای اهداف تجاری با تیم مدیریت سازمان و نظارت بر انتقال صحیح آنها توسط تیم بازاریابی
- تدوین / ارتقای برنامه های استراتژیک ویژه هر محصول
- برنامه ریزی وهماهنگی ودر صورت لزوم اجرای پروژه های علمی محصول - همکاری با واحد بازاریابی و توسعه بازار
- نظارت و هماهنگی بر تهیه پیام های پزشکی و علمی برای بازاریابی بهینه محصول بر پایه مستندات
- ارتباط مستمر با انجمنهای تخصصی پزشکی، گروهای خمایت از بیماران و ارگانهای سلامت محور جهت مشارکت در پروژه های ارتقا سلامت و آگاهی
- به منظور تسهیل و ارتقاء درمان بیماران تیم مدیکال با ارتباط مستمر با پزشکان و اساتید صاحب نظر هر حوزه درمانی، وظیفه نظارت و در صورت لزوم اشتراک گذاری بهترین و به روز ترین روش درمانی با تیم بازاریابی کمپانی مربوطه یا پزشکان را دارد
- نقش کلیدی در دعوت و برگزاری جلسات علمی و Advisory board در راستای ارتقا اهداف علمی و استراتژیک بیماری و محصول . استفاده از نظرات و تجارب پزشکان
- همکاری با واحد رگولاتوری و اقتصاد دارو برای تهیه بخش علمی فایل اختصاصی محصول برای ارائه به ارگانهای بیمه گزار
- پایه گزاری ، آموزش و نظارت بر انجام فعالیتهای فارماکوویژیلانس