عبدالله کریمی، فوق تخصص عفونی کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با سالمخبر:
واردات ناکافی واکسن سهلانگاری و جفا به ملت است
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۸ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۲۱:۳۱
کد مطلب : ۹۴۲۳
سالمخبر: سرعت تهیه و تامین واکسن در ایران بسیار کند است، کشور ما از این جهت در ته لیست سایر کشورها قرار دارد در حالی که زمان بسیار مهم است و مسئولین مربوطه باید به وعدههای داده شده با صداقت کامل عمل کرده و پاسخگو باشند.
عبدالله کریمی، فوق تخصص عفونی کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با سالمخبر با بیان این مطلب، افزود: واردات واکسن به تعداد ناکافی و فقط از چند کشور محدود که هنوز فاز سوم مطالعات بالینی را نگذراندهاند و هنوز تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را اخذ نکرده اند،سهلانگاری و جفا به ملت محسوب میشود.
وی دربارهی موج چهارم بیماری کرونا، گفت: برای کنترل پاندمی و پیشگیری از موج چهارم اقداماتی لازم است که عبارتند از ؛ نخست؛ ادامه دادن اقدامات پیشگیرانه که کمابیش همه افراد با آنها آشنایی دارند. دوم: تهیه هرچه سریعتر واکسن تولید داخل تولید یا از شرکتهای معتبر فراهم شود. سوم؛ انجام تستهای تشخیصی برای نوع وارده از انگلیس که
وی در ادامه بیان کرد: هنوز ثابت نشده که نوع جدید کرونا با نوع اصلی آن در شدت ابتلا تفاوت عمدهای داشته باشد اما ممکن است این ویروس در بازده زمانی کوتاهتری تعداد افراد بیشتری را آلوده کند، بنابراین قابلیت انتقال بیشتری نسبت به نوع اصلی خود دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین افزود: افرادی که مستعد ابتلا به بیماری هستند در واحد زمان ممکن است درگیر این واریانت بشوند و در یک بازده زمانی کوتاهتری افراد بیشتری را آلوده کند که این امر سبب میشود که در موج چهارم تعداد بیشتری در زمان کوتاهتری به بیمارستانها مراجعه کنند ضمن آنکه کیفیت دریافت خدمات کاهش یافته و میزان مرگ ومیر افزایش مییابد.
کریمی با اشاره به اینکه به نظر میرسد اطفال با نوع جدید ویروس کرونا بیشتر آلوده شده و بیشتر سبب انتقال بیماری به دیگران شوند، عنوان کرد: این موضوع مشکلی بزرگ به شمار میرود،ضمن اینکه واکسنهایی که برای نوع اصلی ویروس تولید شدهاند اثر موردنظر بر نوع وارده از انگلیس را ندارند.
وی همچنین افزود: مسئولین باید همچنان به کنترل اقدامات پیشگیرانه توجه بسیاری داشته و سست نشوند و موضوع را آسان نگیرند و مطمئن باشند که در صورت عدم تهیه هرچه سریعتر واکسن و واکسینه کردن افراد دراولویت، پاندمی به این زودیها فروکش نخواهد کرد و ممکن است افراد بیشتری درگیر این ویروس شده و جان خود را از دست بدهند.
وی با تاکید بر اینکه هرچه تردد در شهرها بیشتر باشد شانس انتقال بیماری نیز افزایش مییابد، مطرح کرد: تردد در شهرهای زرد، نارنجی و قرمز هیچ تفاوتی وجود ندارد؛ این رنگ بندیها برای شرایط فعلی یعنی قبل از عید بوده و تغییرپذیر است. شهرهایی با رنگهای زرد یا نارنجی ممکن است به سرعت به رنگ قرمز تبدیل شوند؛ هرچه ترددها کاهش یابد بهتر است ، اینطور نیست که تردد افراد در شهری با رنگ زرد یا نارنجی شهر را به رنگ قرمز تبدیل نکند. ردیابی افراد و پیشگیری از تردد آنها بین شهرها قبل از گذراندن دوران قرنطینه امر بسیار مهمی تلقی میشود.
کریمی درباره واکسن کرونا تصریح کرد: واکسن کرونا اگر در ایران تولید شود بسیار خوب است اما قبل از گذراندن فازهای مطالعاتی و تائید شدن باید واکسن ازمسیرهای دیگری تهیه شود زیرا اگر واکسن دیر برسد ما موج دیگر از بیماری را در پیش رو خواهیم داشت.
وی در ادامه عنوان کرد: متاسفانه با هر موج از بیماری کرونا، تعداد بسیاری از هموطنان را از دست میدهیم بنابراین واکسن باید هرچه سریعتر از شرکتهای مختلف تهیه شود. واردات واکسن به تعداد ناکافی و فقط از چند کشور محدود که هنوز فاز سوم مطالعات بالینی را نگذراندهاند و هنوز تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را اخذ نکرده اند نیز سهلانگاری و جفا به ملت محسوب میشود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه اظهار کرد: مشکلات روحی و روانی مردم علاوه بر مشکلات اقتصادی باید مدنظر باشد. براین اساس نظام جمهوری اسلامی ایران باید از مردم خود در این شرایط بحرانی حمایتهای مالی- روانی داشته باشد و بودجه کشور را به جای آنکه در جاهایی خاص و برای سازمانها و افراد خاصی صرف کند برای حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه هزینه کند.
وی درباره خطر قرمز شدن همه استانهای کشور بیان کرد: باتوجه به مطالعات انجام شده درمرکز تحقیقات عفونی تا حدود ۱۲ درصد عفونت مجدد داریم و احتمالا نوع جدید ویروس از نوع انگلیسی آن درحال گسترش در تمام کشور است، براین اساس، درصد بیشتری از عفونت را مجدد ایجاد خواهد کرد و لذا احتمالا درصد بیشتری از افرادی که در گذشته درگیر بودهاند، مجدد به بیماری کرونا مبتلا شوند.
کریمی با اشاره به اینکه کنترل پاندمی در کشور علاوه بر رعایت کلیه پروتکلها واقدامات پیشگیرانه به این بستگی دارد که ریت عفونت مجدد چقدر باشد، گفت: اینکه با چه سرعتی واکسن را بتوانیم به کشور وارد کنیم و چه درصدی از مردم را واکسینه را کنیم عواملی هستند که مشخص میکند که شدت موج فعلی از موجهای قبلی بیشتر یا کمتر است.