۰

۱۵ هزار بهبودیافته کرونایی پلاسما اهدا کردند

تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۲
کد مطلب : ۹۳۰۹
۱۵ هزار بهبودیافته کرونایی پلاسما اهدا کردند
سالم خبر: تاکنون ۱۵ هزار بهبود یافته کرونا برای نجات جان بیماران مبتلا به این بیماری پلاسما اهدا کردند.
 
به گزارش سالم خبر، پیمان عشقی مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران افزود: از ابتدای جمع آوری پلاسمای بهبودیافتگان کرونا یعنی از اردیبهشت ماه امسال، ۱۸ هزار بهبودیافته کرونا برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کردند که ۱۵ هزار نفر از آن ها شرایط اهدا را داشتند و پلاسمای خون خود را اهدا کردند. از پلاسمای اهدایی، ۱۱ هزار واحد برای درمان بیماران مبتلا به کرونا استفاده شد و چهار هزار واحد نیز ذخیره شد.
 
وی ادامه داد: یکصد سال است که روش پلاسما درمانی به عنوان یک روش درمانی در جهان پذیرفته شده است و پادتن تولید شده در بدن بیماران شاید بتواند بیماری را از بین ببرد و ترمز بیماری را بکشد. بر این اساس به محض اینکه شیوع کرونا به طور رسمی در ایران اعلام شد، پلاسما درمانی در ایران فعال شد البته در ابتدا به صورت کارآزمایی انجام شد بود به این معنا که به تعدادی از بیماران مبتلا به کرونا، پلاسمای بهبودیافتگان تزریق شد و نتایج حاصله نیز خوب بود به گونه ای که مرگ و میر کاهش یافت و نتایج آن نیز منتشر شد.
 
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: از اوایل اردیبهشت امسال سازمان انتقال خون به عنوان یک وظیفه سازمانی وارد مقوله جمع آوری پلاسمای بهبودیافتگان کرونا شد و تا آخر اردیبهشت هم ۲۴ استان کشور در این زمینه مجهز شدند.
 
عشقی تاکید کرد: بهبودیافتگانی می توانند پلاسمای خون خود را اهدا کنند که ۲۸روز از بهبودی شان گذشته باشد، اما برای گرفتن تیتر و اندازه‌گیری میزان پادتن موجود در پلاسمای بهبودیافته ها از ابتدا دچار مشکل بودیم و هنوز هم هستیم، از سویی دیگر پلاسمایی که به سختی تهیه می شد، در زمان مناسب مصرف نمی شد به این معنا که اگر بخواهیم تزریق پلاسما موثر واقع شود، فرصت طلایی تزریق آن به بیماران کرونایی در سه روز تا پنج روز نخست ابتلا است.
 
به گفته وی در دوران شیوع کرونا به هیچ عنوان استانداردهای انتقال خون کاهش نیافت بلکه همه استانداردها رعایت شد اما با شروع هر پیک کرونا شاهد کاهش مراجعه کنندگان برای اهدا ی خون بودیم.
 
عشقی ادامه داد: در موج قبلی کرونا نیز با کاهش میزان اهدای خون مواجه شدیم بر این اساس برای اهدای خون فراخوان هایی اعلام شد و از بهبودیافتگان خواستیم تا برای نجات جان بیماران مبتلا به کرونا، پلاسمای خون خود را اهداء کنند.
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: شاید یکی از دلیل کاهش مراجعه برای اهدای خون ترس مردم از ابتلا به کرونا باشد اما اهدا کنندگان خون باید بدانند که مراکز اهدای خون، بیمارستان و مراکز درمانی نیست که بیماران را پذیرش کند، بلکه افرادی که برای اهدای خون مراجعه می کنند از سالم ترین افراد هستند و استانداردهای بهداشتی و پروتکل‌ها در مراکز اهدای خون رعایت می شود بنابراین اهدا کنندگان با اطمینان خاطر به مراکز اهدای خون مراجعه کنند.
 
عشقی افزود: از دیگر نکاتی که اهدا کنندگان خون باید توجه داشته باشند، این است که بیماری کرونا یک بیماری تنفسی است و از طریق خون منتقل نمی شود و تاکنون ثابت نشده است که کرونا از طریق خون منتقل شود بنابراین در هنگام دریافت خون یا اهدای خون هیچ گونه نگرانی مبنی بر انتقال کرونا وجود ندارد.
 
وی اضافه کرد: در زمان شیوع  پاندومی کرونا در جهان میزان اهدای خون کاهش یافت، در نیویورک در یک ماه نخست این بیماری تا ۷۵درصد اهدای خون کاهش یافت اما میزان کاهش اهدای خون در ایران در دوران کرونا هیچ گاه به ۳۵درصد نرسید و اکنون میزان اهدای خون هشت درصد کاهش یافته است.
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه نیاز به خون و فرآورده های آن همیشگی است، گفت: بیماران تالاسمی همیشه یک بیمار تالاسمی هستند و نیاز به خون دارند، همچنین بیماران سرطانی، نوزادانی که دچار زردی شده اند، مادران در حین زایمان و مصدومان حوادث رانندگی نیازمند به خون هستند. ۸۰ درصد مردم از همه قومیت ها و طبقات اجتماعی، سازمان انتقال خون را می شناسند و اهداء کنندگان از سرمایه های این سازمان هستند.
کد مطلب : ۹۳۰۹
نام شما

آدرس ايميل شما