۰
مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله‌ با کرونا در گفت‌وگو با سالم‌خبر:

جالش پیش‌روی چند ماه آینده تداخل آنفلوانزا و کروناست

تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۴۱
کد مطلب : ۷۵۱۲
جالش پیش‌روی چند ماه آینده تداخل آنفلوانزا و کروناست
سالم خبر: بزرگترین چالش ما در فصل پاییز و زمستان، می تواند خودداری افراد در معرض خطر از تزریق واکسن آنفلوانزا باشد چون ممکن است همزمان به هر دو بیماری آنفلوانزا و کرونا مبتلا شوند و پزشکان در تشیخص و درمان آنان سردرگم شوند و به تعداد بیشتری تخت ICU نیاز پیدا کنیم و اوضاع بدتر از شرایط فعلی شود.

مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله‌ با کرونا در گفت‌وگو با سالم‌خبر درباره موج دوم کرونا گفت: در حال حاضر ما در موج دوم اپیدمی کرونا هستیم. برخی از استان‌های کشور ایران و کشورهای دیگر بنابر عدم گسترش بیماری، هنوز در موج اول کرونا هستند. به‌عنوان مثال استان‌هایی مانند همدان، فارس در ماه‌های نخست، موارد ابتلا به کرونا را نداشته و این استان‌ها به تازگی با موارد جدیدی روبه رو شده‌اند.

وی همچنین افزود: در برخی
کشورها مانند تاجیکستان نیز موارد ابتلا به این بیماری بسیار کم است و آنان هنوز در موج اول بیماری هستند. کشورهای آسیای میانه نیز ادعا دارند که ابتلا به کرونا نداشته‌اند و اخیرا مواردی مشاهده‌ شده است.
 
مردانی در ادامه بیان کرد: ما در موج دوم شاهد طغیان بیماری در برخی از استان‌ها بودیم که اوضاع بسیار نامناسب بود؛ قدرت انتقال ویروس ۳ تا ۹ برابر افزایش پیدا کرده و بیماری میان افراد به‌سرعت پخش و منتشر شد .
 
این عضو کمیته علمی ستاد مقابله‌ با کرونا با بیان اینکه رفتارهای اجتماعی مردم در مقابله با این بیماری بسیار تاثیرپذیر است، تصریح کرد: باتوجه به اینکه از ۱۵ تیرماه استفاده از ماسک اجباری شده روند خوبی در پیشگیری و مقابله با این بیماری در جریان است و به همین دلیل نیز  روند روبه تزاید بیماری کاهش یافته است.
 
وی همچنین افزود: هرچند روند
رو به کاهش بیماری، امیدوارکننده است اما نباید گمان کنیم که کرونا به پایان رسیده است. اگر مردم نکات بهداشتی را رعایت و از رفتارهای پرخطر دوری کنند به طور قطع، روند رو به کاهش بیماری را طی خواهیم کرد.
 
مردانی با اشاره به اینکه به احتمال زیاد کرونا می‌تواند ما را مجدد غافلگیر کند، عنوان کرد: باتوجه به تجربه کشورهایی مانند چین، آمریکای جنوبی، مکزیک، پرو و برزیل نشان می‌دهد که ممکن است کرونا به طور مجدد ما را غافلگیر کند، ضمن آنکه ما  پاییز و زمستان را در پیش داریم و ممکن است شیوع آنفولانزا با کرونا همراه شود و وضعیت ما را بدتر از شرایط فعلی کند . 
 
این عضو کمیته علمی ستاد مقابله‌ با کرونا با بیان اینکه مردم باید نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا هوشیار باشند، اظهار کرد: مردم باید اقدام به تزریق واکسن آنفلوانزا در شهریور و مهرماه اقدام کنند؛ واکسن
آنفلوانزا این اطمینان را می‌دهد که خیالمان از این بیماری آسوده شود، پس از حل این دغدغه می‌توانیم به دغدغه‌های کرونا از جمله پیشگیری با واکسن یا فاصله‌گذاری اجتماعی بیاندیشیم.
 
وی درباره برنامه‌ی درنظر گرفته شده جهت پیشگیری از تداخل آنفلوانزا و کرونا بیان کرد: قرار است امسال پنج برابر سال‌های گذشته، واکسن آنفلوانزا به کشور وارد شود، در سال‌های گذشته دو تا سه میلیون واکسن به کشور وارد می‌شد اما در حال حاضر ورود حدود ده میلیون واکسن پیش‌بینی شده است. آنچه که ما پیش‌بینی کرده‌ایم، این است که شاید گروه‌های در معرض خطر بتوانند این واکسن را با پوشش بیمه‌ای دریافت کنند؛ این امر، کمک بزرگی در جهت پوشش بهتر واکسیناسیون آنفلوانزا محسوب می‌شود.
 
مردانی در ادامه عنوان کرد: عده‌ای که تاکنون نگاه تمسخرآمیزی به واکسن آنفلوانزا
داشتند هم‌اکنون هوشیار باشند که این موضوع شوخی نیست و بطور جد، باید نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
 
این عضو کمیته علمی ستاد مقابله‌ با کرونا در خصوص مشکلات احتمالی در پاییز گفت: اگر همه مردم نکات بهداشتی فردی و اجتماعی را رعایت و به توصیه‌های کمیته ملی کرونا گوش فرا دهند، به‌نظر نمی‌رسد که مشکل خاصی در پاییز به وجود آید. 
 
مردانی همچنین افزود:  ایران در زمینه واکسن کرونا درحال انجام فعالیت‌های ابتدایی است و هنوز به نتایج عملی دست نیافته‌ایم. بسیاری از کشورها مانند چین، آمریکا، هندوستان، روسیه و اتحادیه اروپا تحقیقات بسیاری انجام می‌دهند و فاز ۳ تجربه واکسن را پشت سر گذاشته‌اند و تا اوایل سال میلادی جدید حداقل در این کشورها واکسن وجود دارد، اما زمان دسترسی ایرانیان به واکسن، به تصمیمات دولتمردان و مسائل مالی بستگی دارد و
امیدواریم ما بی‌بهره نمانیم‌.
 
وی بزرگترین چالش پیش‌رو را همزمانی ابتلای گروه‌های در معرض خطر  به کرونا و آنفلوانزا دانست و گفت: بزرگترین چالش ما این است که افراد در معرض خطر، واکسن آنفلوانزا را تزریق نکنند زیرا ممکن است همزمان هم به آنفلوانزا و هم به کرونا مبتلا شوند و پزشکان در تشیخص سردرگم شوند و به تعداد بیشتری تخت ICU نیاز پیدا کنیم و اوضاع بدتر از شرایط فعلی شود.
 
این عضو کمیته علمی ستاد مقابله‌ با کرونا درباره آمار حقیقی مبتلایان و فوتی‌ها گفت: ۸۵ درصد از موارد ابتلا به کرونا، بی‌علامت یا با علامت خفیف هستند . سازمان بهداشت جهانی مواردی را مثبت قلمداد می‌کند که علائم منطبق داشته و تست PCR مثبت داشته‌اند. آماری که از تعداد مبتلایان اعلام می‌شود براساس نظریه سازمان بهداشت جهانی است و با  PCR مثبت تشخیص داده شدند.
کد مطلب : ۷۵۱۲
نام شما

آدرس ايميل شما