۰

۲۰ درصد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در مازندران غیربومی هستند

تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۴۹
کد مطلب : ۷۴۸۶
۲۰ درصد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در مازندران غیربومی هستند
سالم خبر: به طور میانگین ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بستری در بیمارستان‌های این استان غیر بومی هستند که به این استان سفر کردند.
 
به گزارش سالم خبر، محمد مهدی ناصحی نماینده تام‌الاختیار وزیر بهداشت در گفت و گو با ایرنا در ساری افزود : آمار بستری بیماران غیر بومی کرونایی در بیمارستان های غرب استان به بیش از ۳۰ درصد و مناطق شرقی استان به حدود ۱۰ درصد می رسد.
 
وی با اظهار این که بخشی از ظرفیت تخت های اختصاصی برای بیماران کرونایی مازندران هم اکنون در اختیار غیربومیان است ، توضیح داد : این افراد کسانی هستند که یا ویلا و محل سکونت برای تعطیلات در مازندران دارند و یا این که بدون توجه به پروتکل های بهداشتی به این استان سفر کردند.
 
 ناصحی گفت : اگر آمار بیماران غیر بومی و مسافر مشکوک مبتلا به کووید-۱۹ را با آسیب دیدگان غیربومی تصادفات محاسبه کنیم ، ظرفیت بیشتری از بیمارستان های مازندران را در اختیار دارند و این وضعیت مشکلاتی را از لحاظ تخت و امکانات و تجهیزات بیمارستانی برای بومیان ایجاد کرد و حتی این کمبودها در حوزه نیروی انسانی نیز ملموس است.
رییس اسبق دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود : به نظر می رسد باید در تامین امکانات  بیمارستانی شامل  شامل دستگاه های اکسیژن ساز، سی تی اسکن و حتی تجهیزات حفاظتی برای استان مازندران از سوی وزارت بهداشت تجدید نظر اساسی صورت گیرد تا پاسخگوی نیازها باشد.
 
وی توضیح داد : در شرایط کنونی آمار جمعیت مازندران با احتساب مسافران و خانوارهای غیر بومی که دارای ویلا یا محل اقامت فصلی در این خطه شمال کشور هستند دارند، بعضا دو تا سه برابر جمعیت مقیم و بومی است و باید امکانات وتجهیزات بیمارستانی به خصوص برای درمان بیماران کرونایی نیز با احتساب این آمار جمعیتی اختصاص داده شود.
 
مازندران بر اساس نتایج سرشماری نفوذ و مسکن سال ۹۵ حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. بر اساس گزارش های رسمی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی مازندران این استان سالانه میزبان ۳۰ میلیون گردشگر با میانگین اقامت ۲ شبانه روز است.
 
تازه ترین گزارش میراث فرهنگی مازندران هم نشان می دهد که با وجود محدودیت های سختگیرانه سفر های نوروزی به خاطر شیوع کرونا و تداوم این محدودیت ها در ماههای بعد که همچنان ادامه دارد ، در چهار ماهه امسال معادل بیش از ۷۰ درصد سال گذشته مسافر و گردشگر به این استان سفر کرد. 
 
نماینده وزیر بهداشت در مازندران گفت : اگرچه وزارت بهداشت تاکنون بودجه و تجهیزات خوبی از جمله دستگاه اکسیژن ساز و سی تی اسکن به عنوان تجهیزات درمانی بیماران کرونایی به مازندران اختصاص داد، ولی همچنان کمبودهایی در برخی بیمارستان در این زمینه وجود دارد.
 
وی اعتبار مورد نیاز برای خرید تجهیزات اکسیژن ساز و سی تی اسکن را برای بیمارستان های استان مازندران حدود ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود : تاکنون ۲۴۰ میلیارد ریال از این اعتبار برای خرید ۱۳ دستگاه اکسیژن ساز اختصاص یافت و بقیه اعتبارات و تجهیزات نیز بزودی در اختیار استان قرار می گیرد.
 
عدم رعایت پروتکل بهداشتی از سوی نیمی از بومیان مازندران
 
دکتر ناصحی همچنین گفت که با وجود افزایش آمار بیماران کرونایی و حتی مرگ و میر در موج دوم به نسبت دوره اول با لحاظ دوره زمانی همه گیری موج دوم( نیمه دوم تیرماه تاکنون) همچنان بیش از نیمی از مردم این خطه شمال کشور و مسافران پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند.
 
وی افزود : عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم بومی و حتی غیر بومی، اصناف و بازاریان باعث شده تا استان مازندران از شروع موج دوم این بیماری با وجود نزولی شدن آمار بیماران بستری ، همچنان در وضعیت قرمز قرار داشته باشد و این وضعیت در تمامی ۲۲ شهرستان استان را درگیر کرده است.
 
نماینده وزیر بهداشت گفت : علاوه  بر این ، با شروع فصل کشاورزی و به دنبال آن تردد مردم به خصوص افراد غیر بومی به مناطق ییلاقی و روستاها باعث شده تا در موج دوم این مناطق نیز آلوده شود و برای برون رفت از وضعیت موجود باید رویکرد جدیدی در استان اتخاذ کرد تا از تردد افراد غیر بومی به مناطق ییلاقی و روستاها جلوگیری شود.
 
وی با اعلام این که جلوگیری از ورود غیربومیان به مناطق ییلاقی و روستاها در برخی از شهرستان ها از جمله سوادکوه به درستی در حال اجراست ، افزود : در سایر شهرستان های استان مازندران نیز باید فرمانداران پای کار آمده و با تدابیری از تردد غیر بومیان به مناطق ییلاقی و روستاها جلوگیری کنند.
 
رییس اسبق دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به رشد عفونت زایی ویروس کرونا در موج دوم ، گفت : در این موج جوانان و کودکان بیشتری در معرض همه گیری بیماری کووید ۱۹ قرار گرفته اند و نسبت به موج اول آمار بیماران این گروه سنی و حتی مرگ و میرشان افزایش داشت و  در چنین وضعیتی باید رعایت پروتکل های بهداشتی در اولویت برنامه های مردم قرار گیرد.
دکتر ناصحی با انتقاد از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی اصناف و بازاریان ، تاکید کرد : باید نظارت بیشتری بر عملکرد اصناف و بازاریان صورت گیرد و چنانچه امکان رعایت پروتکل از سوی آنها وجود ندارد، این واحدها به طور موقت تعطیل شوند.
 
ویروس کرونا که سی ام بهمن ماه سال گذشته در استان مازندران با شناسایی دو بیمار در بابل شیوع یافت و پس از حدود دو ماه ( اردیبهشت ) روند صعودی به مرحله ثبات و کنترل رسیده بود و آمار بیماران نیز به سمت دو رقمی پیش می رفت به یکباره به دلیل آنچه که عدم رعایت پروتکل های بهداشتی اعلام شده بود، از نیمه دوم تیرماه بار دیگر با شیوع موج دوم آمار بیماران کرونایی افزایش یافت و با وجود کاهش آمار بیماران کرونایی در هفته گذشته تاکنون همچنان یک هزار و ۶۰۰ بیمار مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستان های دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بستری و تحت درمان قرار دارند.
 
کد مطلب : ۷۴۸۶
نام شما

آدرس ايميل شما