تاثیر اخبار بد بر سلامت روانی کودکان
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۳۸
کد مطلب : ۵۹۰۶
رزیتا داوری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ایرنا گفت: با بیان اینکه بسیاری از خانواده ها بدون توجه به حضور کودکان اخبار اضطراب آوری همچون درگیری ها، جنگ ها، سیل، زلزله و آلودگی هوا را مشاهده و تفسیر می کنند، بر ضرورت دقت خانواده ها در حفظ سلامت روانی کودکان در زمان بحران های اجتماعی و طبیعی تاکید کرد.
وی گفت: شنیدن اخبار بد و ناگوار و اضطرابآور و نیز بحرانهای اجتماعی و طبیعی، سلامت روانی کودکان را مختل کرده و افت تحصیلی را برای آنان بدنبال دارد.
این روانپزشک افزود: بسیاری از کودکان بطورت دائم اخبار را پیگیری و خود اخبار را در اینترنت جست وجو می کنند و با توجه به عدم تکامل رشد شناختی در کودکان، جلوگیری از مواجهه آنان با اخبار ناگوار و اضطراب آور ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه فراهم کردن آسایش و رفاه روانی و اجتماعی سلامت روان کودک باید حفظ شود، گفت: کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر در معرض آسیب های روانی قرار می گیرند و با توجه به اینکه کودکان از لحاظ رشد شناختی کاملا تکامل نیافته اند، نمی توانند اخبار را درست تحلیل و تفسیر کنند.
این روانپزشک افزود: در بسیاری از مواقع فکر کودکان در مواجهه با اخبار زلزله، سیل، جنگ و مسائلی از این قبیل تا مدتها مشغول می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اختلالات اضطرابی را از پیامدهای مواجهه کودکان با اخبار ناگوار عنوان کرد و اظهار داشت: کودکانی که زمینه مشکلات اضطرابی دارند، در مواجهه با این اخبار بیشتر در معرض آسیب قرار می گیرند.
داوری با تاکید بر اینکه کودکانی که زمینه های مشکلات اضطرابی دارند، بیش از سایر کودکان در معرض آسیب های روانی قرار دارند، گفت: البته آسیب روانی کودکان به واکنش های والدین نیز بسیار وابسته است، والدینی که خود دچار اضطراب هستند و دائم اخبار را پیگیری و درباره آن بحث و ابراز نگرانی می کنند، فرزندشان را تحت تاثیر قرار می دهند.
وی با تاکید بر اهمیت سبک زندگی والدین در سلامت روان کودکان تصریح کرد: بسیاری از کودکان مضطرب، والدین مضطرب دارند و رفتارهای آنان مشکلات کودکانشان را تشدید می کند و دیدن صحنه های خشن می تواند در کودکان اختلال استرس پس از سانحه ایجاد کند و پس از دیدن یک صحنه خشونت آمیز با توجه به اینکه کودک در این صحنه حضور نداشته، دائم در ذهن کودک تکرار می شود و این تکرار وی را دچار استرس، ترس، تپش قلب و لرزش اندام ها می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ضرورت بررسی وضعیت کودکان و نوجوانانی که در آنان علائم آسیب روانی مشاهده می شود، توسط مشاوران و متخصصان این حوزه تاکید کرد.