۰
وزیر بهداشت و درمان در اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی:

ایران باید تا سال 2025 مصرف دخانیات خود را 30 درصد کاهش دهد

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۳۹
کد مطلب : ۵۶۰۲
ایران باید تا سال 2025 مصرف دخانیات خود را 30 درصد کاهش دهد
سالم خبر: وزیر بهداشت و درمان در اجلاس وزیران بهداشت منطقه مدیترانه شرقی خطاب به حاضران این اجلاس گفت: از شما و سازمان بهداشت جهانی انتظار می‌رود نگذارید سلامت مردم صلح طلب ایران لگدمال زورگویی و عهدشکنی یک حکومت خودکامه شود.

به گزارش سالم خبر، سعید نمکی با قدردانی از حضور همه رییس جمهوری، نمایندگان سازمان بهداشت جهانی ، وزارت امور خارجه و مسوولان وزارت بهداشت و درمان گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به اجرای کامل قطعنامه‌های سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل در زمینه دستیابی به اهداف توسعه پایدار و پوشش همگانی خدمات سلامت بوده و در این راستا در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با ریاست آقای روحانی موفقیت‌های چشمگیری را به دست آورده است.

ایمن سازی 98 درصدی کودکان در ایران

وی ادامه داد: جمهوی اسلامی ایران قبل از اعلامیه آلماآتا مراقبت‌های اولیه بهداشتی را برای دسترسی به بهداشت برای همه شهروندانش فراهم کرده بود؛ به طوری که طی چهار دهه گذشته ۱۷ هزار خانه بهداشت و پایگاه سلامت راه‌اندازی کرده و آنها را به مراکز جامع
سلامت متصل کرده است و توانسته به پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت روستایی و پوشش ۹۰ درصدی جمعیت شهری نائل شود. گواه این توفیق کاهش مرگ و میر مادران از ۲۰۰ در ۱۰۰ هزار تولد زنده به کمتر از ۲۰ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده در سال ۲۰۱۸ و مرگ و میر کودکان از ۱۲۰ در هزار تولد زنده به کمتر از ۱۷.۴ در هزار تولد زنده در سال ۲۰۱۸ است. همچنین افزایش پوشش ایمن‌سازی کودکان به ۹۸ درصد از دیگر دستاوردهای کشورمان بوده است.

طرح تحول سلامت حمایت از قشر کم درآمد

وزیر بهداشت با بیان این که نظام مراقبت‌های بهداشتی ایران بارها از سوی سازمان بهداشت جهانی مورد بازدید و تایید قرار گرفته است، گفت: در ماه مه سال ۲۰۱۴ جمهوری اسلامی ایران طرح تحول سلامت را به تصویب رساند که هدف آن برقراری امکان دسترسی همگان به خدمات کیفی سلامت بدون تحمیل بار مالی سنگین و حمایت از اقشار کم درآمد جامعه بود.

نمکی ادامه داد: همچنین پرونده الکترونیک سلامت در تابستان امسال به دست رئیس جمهوری ما به بهره‌برداری رسید که نوعی ریل‌گذاری بزرگ برای ورود به پزشکی خانواده، نظام ارجاع و اعمال
گایدلاین‌ها است؛ بی‌تردید یکی از چالش‌های عمده نظام سلامت در جهان بیماری‌های غیر واگیر در کشورها است و در راس آنها پرفشاری خون است که به عنوان قاتل خاموش محسوب می‌شود. در این زمینه ایران در تابستان گذشته بسیج ملی فشار خون را اجرا کرد که طی این بسیج ۳۱ میلیون نفر از افراد بالای ۳۰ سال را تحت پوشش قرار داد و دو میلیون مورد جدید را شناسایی کرده و تحت درمان قرار داد.

وی همچنین گفت: در سیل سال جاری که ۲۵ استان کشورمان را درگیر کرده بود، نظام سلامت ایران بدون هیچ گونه کمک فنی خارجی نشان داد که توانایی برخورد با این حوادث و سوانح طبیعی را دارد؛ به طوری که با سازمان یافتگی و رصد مستمر، حتی یک مورد اپیدمی و بیماری واگیردار روده‌ای ناشی از آب یا غذای آلوده دامنگیرمان نشد. با اقدامات انجام شده در سیل الگوی بی‌نظیری اجرا شد که می‌تواند به عنوان مدلی موفق در شرایط بحران برای سازمان بهداشت جهانی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

الزام ایران برای کاهش ۳۰ درصدی دخانیات تا سال ۲۰۲۵

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش با اشاره
به ریاست جمهوری اسلامی ایران در نهمین کنوانسیون مبارزه با دخانیات گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس نهمین کنوانسیون مبارزه با دخانیات، با ابراز نگرانی درباره افزایش شیوع مصرف دخانیات و با توصیه به تشدید فعالیت‌ها در این زمینه از کشورها تقاضا می‌کند که در راستای کاهش مصرف ۳۰ درصدی دخانیات تا سال ۲۰۲۵ و مبارزه با تجارت غیر قانونی دخانیات مساعدت کنند.

ایران در آستانه ریشه‌کنی مالاریا

وزیر بهداشت خطاب به دبیر کل سازمان بهداشت جهانی گفت: همانطور که دیروز مشاهده شد همکارانم در سخت ترین شرایط یکی از موفقیت ترین الگوهای بهداشتی درمانی را اجرا می‌کنند. در این شرایط توانستیم گواهی حذف سرخک را اخذ کرده و در آستانه ریشه کنی مالاریا هستیم که اسنادی افتخار آمیز است.

نگذارید سلامت ایرانیان لگدمال زورگویی یک حکومت خودکامه شود

وی با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان گفت: تحریم‌های ظالمانه آمریکا و ممانعت از دسترسی مردم ما به دارو تجهیزات پزشکی و غذا تهدیدی برای سلامت مردم و به قول رئیس جمهور محترم جنایتی
علیه بشریت است؛ از شما و سازمان بهداشت جهانی انتظار می‌رود که از مظلومیت مردم کشوری که می‌کوشد در اوج جنگ اقتصادی بدون عقبگرد گام‌های موثر در زمینه تامین و ارتقای سلامت مردم بردارد، قاطعانه دفاع کرده و نگذارید سلامت مردم صلح طلب ایران لگدمال زورگویی و عهدشکنی یک حکومت خودکامه شود.

وزیر بهداشت همچنین گفت: ما در داخل مرزهایمان اجازه نداده‌ایم سلامت مردم اعم از شیعه، سنی، زرتشتی، کلیمی و غیره و حتی زندانیان محکوم به اعدام پایمال سیاست شود و همه مردم خدمات سلامت یکسانی دریافت می‌کنند. سازمان بهداشت جهانی نباید اجازه دهد که سلامت هیچ فردی به دلیل جنگ طلبی، زورگویی و فقر ناشی از بی‌عدالتی لگدمال شود.

وزیر بهداشت با بیان این که جمهوری اسلامی ایران آماده است تا تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار دهد گفت: باید توجه کرد تنها راه زمین‌گیر کردن بیماری‌های نوپدید در پشت مرزها و کاهش آسیب به ملت‌ها، تعامل، هم افزایی و انتقال تجارب با مدیریت سازمان جهانی بهداشت است که همه باید به آن پایبند باشند.
 
 
کد مطلب : ۵۶۰۲
نام شما

آدرس ايميل شما