وزیر بهداشت و درمان در مراسم رونمایی از شش داروی تولید داخل:
بر سر هزینهکرد 500 میلیون یورو دعواست
ما خود از سازمان بیمه سلامت طلب داریم
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۵۸
کد مطلب : ۳۱۲۵
به گزارش سالم خبر قاضی زاده هاشمی امروز در مراسم رونمایی از شش محصول دارویی تولید داخل انتقاد از سیاست های امریکا گفت: اگر قرار است با تحریم مقابله کنیم این کار با شعار شدنی نیست، بلکه باید عمل کرد. ما تحریمها را محکوم میکنیم؛ چراکه نوعی جنگ و حمله به منافع یک ملت است؛ بویژه در حوزههایی مانند دارو که جنبههای انسانی دارند.
وی افزود: البته طبیعی است که وزیر امور خارجه و رییس جمهوری آمریکا به دنبال فریب افکار عمومی هستند. البته وجود تحریمها به این معنی نیست که راهکار نداریم. در قرن بیست و یکم صحبت از تحریم یک شوخی است و آن هم برای کشوری که دوستان فراوانی در دنیا دارد.
اجازه ورود دارو و محصول بی کیفیت به کشور را نمیدهیم
وی با بیان اینکه هیچ کس از جنگ و تحریم حمایت نمیکند، ادامه داد: فقط افراد مریض و بیمارند که از جنگ و تحریم حمایت میکنند و متاسفانه امروز همه این افراد در یک جا جمع شدهاند. ما برای مقابله با شرایط تحریم باید از فرصتها استفاده کنیم و این فرصت برای همه اجبار ایجاد میکند. بر این اساس مصرف کنندگان نیز باید از محصولات داخلی حمایت و استقبال کنند و مطمئن باشند که اجازه نمیدهیم محصولی وارد بازار شود بدون اینکه استانداردهای لازم را داشته باشد؛ چراکه بچهها و خانوادههای مردم مانند خانواده خودمان هستند. بنابراین مردم از کیفیت تولیدات داخل مطمئن باشند. به همین دلیل هم است که از همه طرف ما را متهم میکنند که طرفدار وارداتیم. اگر هم در برخی مواقع از واردات حمایت میکنیم به این دلیل است که معتقدیم باید محصول مرغوبی در اختیار بگذاریم؛ چراکه مردم ما را امین خود میدانند. بنابراین در مواردی که اعلام میکنیم کیفیت مناسب است و محصول ضمانت استاندارد دریافت کرده، مردم باید تلاش کنند تا از محصولات داخلی استفاده کنند.
تولیدکنندگان سوء استفاده نکنند
هاشمی افزود: در عین حال تولید کنندگان هم نباید از این فرصت سوء استفاده کنند؛
بر سر هزینه کرد 500 میلیون یورو دعواست
هاشمی در پاسخ به سوالی درباره برخی شبهات 500 میلیون یورویی که قرار است از صندوق توسعه ملی به حوزه سلامت داده شود، گفت: قرار است 500 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی و با اذن مقام معظم رهبری برای جبران بدهیهای سازمان بیمه سلامت به این سازمان تحویل شود. سازمان بیمه سلامت بدهیهای مختلفی در حوزههای دارو، تجهیزات پزشکی، مراکز خدمترسانی، داروخانهها و ... دارد. البته هنوز این مصوبه تبدیل به پول نشده که دارند بر سرش دعوا میکنند.
وی افزود: رییس بانک مرکزی دیروز به من گفت که ابلاغیهای در این باره از صندوق توسعه ملی دریافت شده و مطمئنم نهایت تلاش را میکنند تا سریعتر این موضوع انجام شود. سازمان مدیریت هم شبههای در این باره داشت که البته مصوبه جای شبهه ندارد و کاملا مشخص است که این پول در سقف اعتبارات سال 97 نیست و مقام معظم رهبری اجازه دادند علاوه بر اعتبارات 97 این پول به صورت قرض در اختیار دولت قرار گیرد تا بتواند بدهیهای انباشته را جبران کند که بخش عمدهای از این بدهیها مربوط به دارو و تجهیزات پزشکی است؛ هر چند که ما خودمان از سازمان بیمه سلامت طلب داریم، اما اصرارمان این است که ابتدا بدهیهای دارویی و تجهیزاتی را تسویه کنند.
رونمایی از شربت خوراکی برای سالمندان و ماده اولیه داروی هپاتیت
هاشمی با اشاره به شش محصولی که امروز رونمایی شد، گفت: در بین این محصولات یک شربت خوراکی ژل رویال قرار دارد که برای سالمندان بسیار مناسب است. همچنین پانسمان زخمهای بیولوژیک نیز در بین آنها وجود دارد. همچنین یک ماده اولیهای که در درمان هپاتیت بسیار مهم است نیز امروز رونمایی شد. ما پیش از این توانسته بودیم دارویی را وارد بازار کنیم که برای درمان هپاتیت استفاده میشد
حمایت اصلی بر عهده دولت، بیمهها و مردم است
وزیر بهداشت با بیان اینکه راه مقابله با زیادهخواهی و تهدیدات، توانمندسازی داخلی است، گفت: باید توجه کرد که همه چیز از مسیر علم میگذرد؛ احترام به علم و عالم و استفاده از دانش دنیا و تولید محصولات بومی، داخلی و حمایت از آنها بسیار مهم است. حمایت اصلی بر عهده دولت، بیمهها و مردم است. البته در بخش قانونگذاری اقدامات خوبی انجام شده، اما در اجرا ضعفهایی داریم که بخشی از آنها به ارایه کنندگان بازمیگردد؛ چراکه ابتدا با قیمت مناسب دارویشان را عرضه میکنند، اما بعد تخلف میکنند که این موضوع آسیب میرساند.
هاشمی با قدردانی از معاونت فناوری وزارت بهداشت، معاونت علمی ریاست جمهوری و کمک برخی بانکها، گفت: البته بانک ها کمکشان ناچیز است و باید افزایش یابد تا بتوان این بالاترین جهاد و خدمت را به مردم و کشور ارایه داد.
وی با بیان اینکه مهمترین کمک ما تسهیل در تایید محصولاتی است که برای سلامت مردم مفیدند و میتوانند به درمان بیماریشان کمک کنند، گفت: بر این اساس تلاش میشود تا مجوزهای لازم با حداکثر سرعت صادر شوند. باید توجه کرد که برای این که محصولی بتواند تاییدیههای لازم را بگیرد، دو سال زمان لازم است. اما دستور دادیم با رعایت حقوق مردم و استانداردهای بینالمللی تا حد ممکن فرآیندها را سرعت بخشند. از طرفی بیمهها هم هستند و میتوانند از محصولات جدید حمایت کنند.
ما ازتولیدکنندگان داخلی چگونه حمایت میکنیم
هاشمی تاکید کرد: بخش مهمی از حمایت ما در گرو در اختیار گذاشتن بازار است. بر این اساس اعلام کردیم که اگر تولیدکنندهای بتواند بازار خارج از کشور را به خود اختصاص دهد، به ازای هر یک میلیون یورو 10 درصد از سهم بازار داخل را در اختیارش قرار میدهیم و اگر محصولی باشد که بتواند بیش از 50 درصد بازار ایران را به دست آورد از 90 درصد واردات آن محصول پیشگیری میکنیم. قیمتی هم که به آن میدهیم
وی ادامه داد: از طرفی فشار NGOها و رسانهها باید روی آمریکاییها، اروپاییها و کسانی که مدعی حمایت از حقوق بشرند، بیشتر شود؛ زیرا این رفتار با اصول انسانی مطابقت ندارد. تحریمها اثرگذارند اما ما ملتی هستیم که بیش از 30 تحریم بودهایم و افتخار میکنیم که ملت مقاومی هستیم و بر اصولمان پایداریم. همین موضوع عبرتی است برای کسانی که فکر میکنند میتوانند از این حربه استفاده کنند و ملتها را به زانو درآورند و پیامی است برای همه آزادیخواهان تا فکر نکنند که دنیا رییس دارد و همه مجبور به تبعیت از آن هستند. باید برای استقلال هزینه کنیم که این هزینه دستاوردی بزرگ دارد و این دستاورد نوکری آمریکاییها و بقیه قدرتمندان جهان نیست.
طب ایرانی باید عین علم باشد نه شیادی
هاشمی در ادامه با اشاره به وضعیت طب ملی و ایرانی گفت: در حوزه طب ملی و ایرانی سنتی آنچه را که ترویج میکنیم باید عین علم باشد نه شیادی. گاهی میبینیم که از یک طرف وزارت بهداشت و دادستانی یک سری مراکز غیرمجاز را که نه تنها سواد طب ندارند بلکه حتی دیپلم هم ندارند ، غیرمجاز اعلام میکنند اما برخی رسانهها تصویر و افاضات آنها را در قالب تجویزهای ضدعلمی منتشر میکنند. بر این اساس از رسانهها و سایر تریبونها خواهش میکنم که از سلامت مردم مراقبت کنند و لااقل به اعتبار خودشان ضربه نزنند، زیرا این مسال مخفی نمیماند و در نهایت عوارضش هویدا میشود.
هاشمی تاکید کرد: به شدت طرفدار طب ملی هستیم، اما طب ملی که اصیل است و در محیط دانشگاهی تدریس میشود. در حال حاضر هفت دانشکده طب سنتی در کشور وجود دارند و بزودی هم شاهد دستاوردهای جدیدی در این حوزه خواهیم بود. حیف است که علاقه دانشجویان این حوزه را با ترویج تقلب سرکوب کنیم. بنابراین نباید اجازه داد که از اعتماد مردم سوء استفاده شود. در این زمینه از دادگاههای ویژه روحانیت، تعزیرات حکومتی و سایر دستگاههای مرتبط تشکر میکنم که در این حوزه به خوبی با وزارت بهداشت همکاری میکنند.