معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت:
عرضه کیت تست خودارزیابی ایدز در داروخانه های کشور
بر اساس سیاست های گذشته مجوز آزمایش های خود ارزیابی تاکنون در کشور وجود نداشته است
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۵ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۲۴
کد مطلب : ۳۰۳۳
وی گفت: بر اساس سیاست های گذشته مجوز آزمایش های خود ارزیابی تاکنون در کشور وجود نداشته است؛ اما از این پس با ارائه این کیت های آزمایش، اگر کسی رفتار پرخطر داشته است یا مشکوک به ابتلا است می تواند از این تست ها استفاده کند. این تست ها تحت کنترل وزارت بهداشت در داروخانه های سراسر کشور عرضه می شود و خود فرد می تواند با استفاده از این کیت های آزمایش ارزیابی ابتلا به ایدز را انجام بدهد.
وی ادامه داد: این آزمایش درجه اختصاصی و حساسیت بالا و نزدیک به 100 در صد دارد و اجازه نمی دهیم کیت های تقلبی وارد بازار شود زیرا اگر اجازه بدهیم تست های تقلبی وارد بازار شوند، فردی که ممکن است مبتلا به ویروس یدز باشد، این تست را انجام می دهد و ممکن است جواب منفی باشد، در این صورت می تواند دیگران را آلوده کند. معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این تست ها باید سه ویژگی داشته باشند اول درجه حساسیت بالا، دوم اختصاصی بودن و سوم روش استفاده آسان داشته باشند.
قیمت تست های خود ارزیابی ایدز
رئیسی درباره
گروه های کاندیدای انجام تست ایدز
رئیسی اظهار داشت: گروه هایی که رفتار پرخطر دارند کاندیدای انجام تست ایدز هستند و یکی از این گروه ها معتادان هستند.
وی گفت: به صورت رسمی حدود 2 میلیون و 600 هزار معتاد در کشور وجود دارد که مستعدترین گروه برای ابتلا به ویروس ایدز محسوب می شوند. قبلا تفکری وجود داشت که فقط معتادان تزریقی را آزمایش کنیم، اما باید توجه داشت که اعتیاد یک رفتار پرخطر است و افراد پرخطر نیز باید تست ایدز را انجام دهند.
معاون وزیر بهداشت افزود: تست های ایدز می تواند در مراکز ترک اعتیاد توسط پزشکان مستقر در این مراکز انجام شود. برای این کار پاداش 300 هزار تومانی نیز در نظر گرفتیم که اگر هر معتاد مبتلا به ایدز معرفی شود، این مبلغ پرداخت می شود. البته این کار در همه جهان انجام می شود و فقط منحصر به ایران نیست.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: گروه پرخطر دیگر نیز مادران مبتلا به ایدز هستند که این بیماری را به نوزاد منتقل می کنند. به این افراد نیز مشاوره هایی ارائه می شود و در صورت تمایل، تست های ابتلا به ویروس ایدز در مورد این بیماران انجام می شود.
شاخص انتقال ایدز از مادر به نوزاد
رئیسی گفت: یکی از برنامه های مهم وزارت بهداشت در زمینه بیماری
وی ادامه داد: در زمینه ایدز جزو کشورهایی هستیم که بالای 90 درصد بیماران مبتلا به ایدز که شناسایی می شوند تحت پوشش هستند و بالای 90 درصد این بیماران، درمان موثر دریافت می کنند. یکی از شاخص هایی که ایران در آن ممتاز است، شاخصی مبنی بر انتقال ایدز از مادر به نوزاد محسوب می شود. یعنی مادر مبتلا به ایدز شناسایی می شود و اجازه نمی دهیم که بیماری به نوزاد منتقل شود.
رئیسی گفت: سالانه بین 14 تا 16 هزار دلار برای هر بیمار مبتلا به ایدز هزینه می شود. از سویی ناتوانی و از کار افتادگی نیز در مورد این بیماران اتفاق می افتد. در نتیجه وقتی نوزاد مبتلا به ایدز متولد می شود، هزینه ها به مراتب بالاتر می رود. این شاخص بسیار اهمیت دارد و سال گذشته فقط یک مورد انتقال ایدز از مادر به نوزاد داشتیم که مربوط به یک مادر باردار غیر ایرانی بود که در مراحل انتهایی بیماری قرار داشت.
هم اکنون حدود 30 هزار فرد زنده مبتلا به ویروس ایدز در کشور شناسایی شده اند و هر سال حدود دو هزار نفر از این بیماران شناسایی می شوند، کارشناسان حوزه بیماری های عفونی بر اساس فرمول های سازمان بهداشت جهانی تعداد واقعی افراد مبتلا به ویروس ایدز را در ایران بین 80 هزار تا 120 هزار نفر تخمین می زنند.