دکتر علویان رییس شبکه هپاتیت ایران در گفت و گو با سالم خبر:
شیوع بالای پنج درصد هپاتیت B به زیر دو درصد رسید
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۶
کد مطلب : ۲۸۳۳
سید موید علویان در گفت و گو با سالم خبر با بیان این مطلب افزود: ویروس هپاتیت B با نام اختصاری HBV از طریق تماس فرآورده های خونی آلوده انتقال می یابد. این بیماری در گذشته از طریق مادر آلوده در حین زایمان به جنین منتقل می شد که در حال حاضر با دارو و واکسن می توان از ابتلای نوزادان به این بیماری جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: درمان قطعی برای بیماران مبتلا به هپاتیت B قابل انجام نبوده است و درمان هایی که صورت می گیرد بیشتر به منظور بهبود علایم بیماری و کنترل بیماری است. بنابراین انجام واکسیناسیون برای همه افراد به ویژه گروه های پرخطر الزامی است.
علویان تصریح کرد: حدود یک میلیون و چهارصد هزار ایرانی مبتلا به هپاتیت B هستند که شیوع آن در گروه های سنی 28 تا 50 سال بیشتر بوده است و علیرغم تلاش های کشور در کاهش میزان ابتلای موارد جدید در سنین پایین، مشکلات اجتماعی همچون اشتغال، ازدواج و ... گریبانگیر این جمعیت مبتلا است که این مسئله مستلزم فعالیت های هر چه بیشتر رسانه های اجتماعی و فرهنگی است.
رییس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه 60 تا 70 درصد مبتلایان
80 هزارنفر از مبتلایان به هپاتیت C سابقه اعتیاد تزریقی دارند
علویان تصریح کرد: ویروس هپاتیت C با نام اختصاری HCV همچون هپاتیت B از طریق تماس خونی یا خون، فرآورده های آلوده و تماس جنسی پرخطر انتقال می یابد. امروزه هپاتیت C به تنهایی بیش از ایدز در دنیا قربانی می گیرد و بار بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی فراوانی به مبتلایان تحمیل می کند. عمده ترین راه انتقال این بیماری در ایران، استفاده از سرنگ آلوده در معتادان تزریقی است که می تواند سلامت آن ها را به مخاطره بیندازد لذا 80 هزارنفر از مبتلایان به هپاتیت"سی" سابقه زندانی شدن و اعتیاد تزریقی در کشور دارند.
وی در ادامه گفت: کنترل سلامت خون طی سال های اخیر در عرصه درمان هپاتیت C در دنیا شرایط مناسبی را جهت جلوگیری از بروز موارد ابتلای جدید و درمان قطعی هپاتیت C فراهم کرده است و در حال حاضر داروهای ایرانی با هزینه بسیار پایین و اثربخشی معادل داروی خارجی امکان درمان قطعی این بیماران و حذف هپاتیت C در کشور را میسر کرده اند.
هپاتیت C تا 15 سال آینده در ایران ریشه کن می شود
رییس شبکه هپاتیت ایران بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی و برنامه ای که در وزارت بهداشت مطرح شده است، بیان
علویان در ادامه با برنامه های شبکه هپاتیت ایران در راستای جامعه ای بدون هپاتیت گفت: این شبکه هپاتیت با برگزاری کمپین های دانشجویی در سراسر کشور ، جلب همکاری های درون بخشی و برون بخشی در غربالگری، واکسیناسیون و درمان گروه های پرخطر همچون زندانیان، زنان آسیب پذیر، کودکان کار و کارتن خواب ها، انجام فعالیت های آموزشی و فرهنگی در جامعه تحت عنوان باشگاه سلامتی امید، و نیز برنامه های هنری مانند تصویرسازی و عکاسی با موضوع هپاتیت، بهره گیری از چهره های برجسته در امر اطلاع رسانی سعی میکند با انجام واکسیناسیون قدم موثری در دستیابی جامعه ای بدون هپاتیت بردارد.
وی یکی از موانع بیماریابی و درمان مبتلایان را عدم اطلاع رسانی گسترده هپاتیت در رسانه های سمعی و بصری دانست.
هر ایرانی می تواند سفیر سلامت برای حذف هپاتیت باشد
رییس شبکه هپاتیت ایران گفت: امیدواریم فعالان اصحاب رسانه استمراردهنده تولیدات شاخص فرهنگی و هنری در زمینه اطلاع رسانی پیرامون وضعیت بیماران هپاتیتی باشند که بی شک این تلاش ها در کاهش آمار مبتلایان و افزایش درمان آن ها نقش اثرگذاری دارد. بنابراین هر ایرانی می تواند سفیر سلامت برای حذف هپاتیت باشد.