تشخیص زودهنگام آلزایمر امکان پذیر شد
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۴ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۹
کد مطلب : ۲۳۳۶
در حال حاضر برای تشخیص انواع اختلالات شناختی از جمله آلزایمر، تجمع پروتئین های غیر عادی مانند آمیلویید و پروتئین تاو (tau) بررسی می شود؛ ولی جریان خون مغزی و سد خونی مغز نشانگرهای سریعتری برای تشخیص هستند.
سد خونی مغز یک غشای تقریبا غیر قابل نفوذ است که رگ های خونی مغز را احاطه می کند و از ورود ذرات مضر به رگ جلوگیری می کند. مهمترین نقش این سد خونی حفاظت از مغز است.
مطالعات نشان می دهد نشت سد خونی مغز می تواند باعث عبور آمیلویید و تجمع آن در مغز شود. این پروتئین پس از عبور از سد خونی به سلول های عصبی می چسبد و پروتئین های بیشتری را جذب می کند.
تجمع این پروتئین ها در سلول های عصبی در نهایت منجر به مرگ سلول ها و اختلالات شناختی می شود. نشت سد خونی مغز در بیماری های عصبی دیگر از جمله ام اس و پارکینسون نیز نقش دارد.
نشت این لایه محافظتی را می تواند با استفاده از یک ماده کنتراست وریدی و یکی از روش های تصویربرداری پزشکی مانند PET اسکن تشخیص داد.
محققان بر این باورند این روش با تشخیص زودتر بیماری می تواند راهکارهای مناسبی را برای درمان و توقف پیشرفت بیماری در اختیار قرار دهد.آلزایمر ششمین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature Neuroscience منتشر شده است.