معاون برنامه ریزی، راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت در نشست خبری با اصحاب رسانه:
اینکه تحریم نمیتواند حوزه سلامت را تحت تاثیر قرار دهد، حرفی بیهوده است
کمبود دارو در کشور روزانه و ساعتی رصد می شود
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۲۱
کد مطلب : ۲۰۶۸
به گزارش سالم خبر علی اکبر حق دوست، معاون هماهنگی برنامهریزی وزارت بهداشت در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه با اشاره به رصد روزانه و ساعتی کمبود دارو در کشور تأکید کرد: با وجود سامانه ای که در این زمینه فعالیت میکنند حتی اگر یک داروخانه کوچک در یک شهرستان با کمبود دارویی روبهرو شود از آن مطلع میشویم و سعی میکنیم تا پیش از ایجاد آسیب به هر تدبیری آن را جبران کنیم.
وی همچنین در پاسخ به سالم خبر درباره چاره اندیشی برای کمبودهای دارویی نیز اظهار داشت: باید توجه کنیم آیا خانوادهها داروها را در منزل ذخیره میکنند یا خیر. اگر این اتفاق بیفتد، حتی اگر تولید یا واردات دو برابر شود برای مدتی در این زمین خشکی خواهیم دید. زیرا این زمین، آب را در خود میمکد. در این بین به صورت انگشتشمار کسانی به فکر منافع شخصی هستند.
حقدوست با اشاره به نرخ ارز و تولید دارو گفت: در تولید داروها به خودکفایی قابل قبولی رسیدیم، اما باید توجه کنیم کارخانهای که دارو را تولید میکند به قطعاتی نیاز دارد. برخی کارخانهها
وی با بیان اینکه سناریوهای مختلفی برای تامین دارو چیده شده است، افزود: از شرایط آسان تا دشوار را بررسی کردیم. یعنی باید برای بدترین شرایط نیز آماده باشیم. امیدواریم مکر دشمنان به خودشان برگردد و طی ماههای آتی، سناریوهای سخت فقط روی کاغذ بمانند. یعنی اگر دولت برای تامین ارز دچار مشکل شد و کشتیها و هواپیماها نتوانستند محمولههای خود را به موقع تحویل دهند، باید بدانیم که چه برنامهای برای این شرایط داریم.
دشمنان حوزه سلامت کشور کیستند؟
معاون برنامهریزی، راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت در ادامه این نشست خبری درباره تمهیدات وزارت بهداشت در راستای کاهش اثر تحریمها بر سلامت مردم اظهار داشت: اینکه میگویند حوزه سلامت از تحریم جداست، یک شعار تو خالی است و دشمنان قصد دارند حوزه سلامت و دارو را بیشتر تحت
وی افزود: دشمنان حوزه سلامت را هدف قرار دادند و اثرات این موضوع را میبینیم. اینکه بگویند تحریم نمیتواند حوزه سلامت را تحت تاثیر قرار دهد، حرفی بیهوده است. وظیفه وزارت بهداشت به حداقل رساندن التهابها و اضطرابهای ناشی از این اتفاق است. سعی وزارت بهداشت این است که برنامهریزی سطحبندی شده متناسب با فشارها داشته باشد. طبیعی است که اگر فشارها سنگین باشد، دسترسی به سه هزار قلم دارو محدود خواهد شد. تلاش ما این است که تلاطمی در حوزه سلامت ایجاد نشود.
تکان های ارزی و تلاطمات قیمت
وی با اشاره به نوسانات ارز اظهار داشت: هر روز قیمتها با سرعت قابل ملاحظهای کم و زیاد میشود. این تلاطمها در حوزه سلامت نیز وجود داشته و نمیگوییم که توانستیم این کشتی را بدون هرگونه تلاطمی از دریای مواج عبور دهیم، اما واقعا ادعا میکنیم که این تلاطمها در حوزه سلامت بسیار کمتر از جاهای دیگر بوده است. با وجود افزایش قیمتهای قابل ملاحظه، تعرفههایی که در ابتدای سال وضع شده تاکنون حفظ شده است. البته این موضوع آسیبهایی نیز ایجاد کرده و بخش خصوصی تحت فشار است.
معاون برنامهریزی، راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت ادامه داد: تلاش ما این است که خدمترسانی در حوزه
حق دوست گفت: نکته دیگر این است که به نوعی فکر میکنیم وارد فاز سوم تحول در کشور شدیم. اگر بخواهیم مشخصه فاز سوم تحول را بیان کنیم باید به دو مطلب اشاره کنیم؛ اول ارتقای کیفیت و دوم ارتقای کارایی. یعنی هم برنامههای گذشته و هم فعالیتهای جدید باید با رویکرد ارتقای کیفیت و افزایش کارایی باشد. به همین علت بستههای قبلی را بررسی کردیم و طبیعی است که این بستهها تدوین شده بشر است و هر شخصی میتواند خطا داشته باشد. اینکه خیلی محکم بگوییم این کار عالی بود، عاقلانه نیست.
حقدوست ادامه داد: با جلسات مختلف و تحقیقها و بررسیهای گوناگون، ایرادهای بستههای قبلی طرح تحول سلامت را بررسی و به دنبال اصلاح هستیم. در عین حال مقدمات و پیشنیازهای بستهها را مورد توجه قرار دادیم. در حال حاضر فضا، فضای انقباضی و محدودیت منابع و استفاده بهینه از منابع است. اگر با این محدودیتها عاقلانه برخورد کنیم، شاید فرصتهای جدیدی را برای ما خلق کند که بتوانیم به راحتی به فاز سوم طرح تحول سلامت برسیم.
رضایتمندی به دشواری حاصل میشود
وی افزود: رضایتمندی طیف وسیع
حقدوست ادامه داد: در سال گذشته اتفاقات خوب و بد زیادی افتاد. اگر مردم در تمام کشور مشاهده کنند که اتفاقات خوبی افتاده، اثرات آن در رسانهها نیز منعکس میشود. با وجود اینکه بدهی وزارت بهداشت به پرسنل و شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی زیاد است و از این اتفاق راضی نیستیم، اما این یک رونده کاهنده بوده است.
وی توضیح داد: در برخی استانها و دانشگاهها بدهی پرسنلی به زیر 6 ماه رسیده و سال 96 تقریبا تسویه حساب شده است. البته بدهی به پزشکان بیشتر از غیرپزشک است و با توجه به نیازهای این گروه تلاش کردیم که اولویت پرداخت به گروههای غیرپزشک باشد. هرچند در شرایط سخت اقتصادی قرار داریم و میخواهیم نقدینگی شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی دچار مشکل نشود.