۰

مشکلات بینایی با مصرف داروهای لاغری اوزمپیک و وگووی

تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۱۷
کد مطلب : ۱۸۲۰۱
مشکلات بینایی با مصرف داروهای لاغری اوزمپیک و وگووی
سالم‌خبر: یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تعدادی از بیماران مصرف‌کننده داروهای کاهش وزن GLP-1، مانند اوزمپیک و وگویی Wegovy and Ozempic، مشکلات بینایی را تجربه کرده‌اند، اما پژوهشگران تأکید دارند که هنوز ارتباط مستقیمی با این داروها پیدا نکرده‌اند.

به گزارش سالم‌خبر، این تحقیق که در JAMA Ophthalmology منتشر شد، بر بیماران استفاده‌کننده از سمگلوتاید (که با نام‌های تجاری وگویی و اوزمپیک شناخته می‌شود) و تیرزپاتاید (که با نام‌های مونجارو و زپباند عرضه می‌شود) متمرکز بود. این داروها که ابتدا برای درمان
دیابت طراحی شده بودند، پس از کشف اثرات مثبت آن‌ها در کاهش وزن، به شدت محبوب شده‌اند.

پژوهشگران به بررسی نه بیمار پرداختند که مشکلات بینایی حین مصرف این داروها را تجربه کرده بودند. این مشکلات به‌ویژه شامل بیماری ناوناریتیک آنتراتیک ایسکمیک اپتیک نوروپاتی (NAION) بودند، که یک بیماری عروقی کوچک در قسمتی از عصب بینایی است و باعث کمبود جریان خون به عصب‌ها می‌شود و در نتیجه منجر به از دست دادن ناگهانی و دائمی بخشی از بینایی می‌شود.

مطالعه جدید به مواردی اشاره کرده است که شامل هفت بیمار با علائم شبیه
به NAION بود. از دو بیمار باقی‌مانده، یکی دچار التهاب عصب بینایی (پاپیلیتیس) و دیگری دچار ماکولاپاتی میانه مرکزی حاد شده بود که باعث ایجاد نقاط کور در بینایی می‌شود. تمامی این بیماران در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ زندگی خود بودند و علاوه بر دیابت یا چاقی، بیماری‌های قلبی-عروقی نیز داشتند که خود می‌تواند مشکلات بینایی ایجاد کند.
پژوهشگران توصیه می‌کنند که بیماران نباید داروهای خود را به‌طور خودسرانه متوقف کنند، اما پزشکان باید آگاه باشند که این داروها تنها گزینه برای کنترل دیابت و کاهش وزن نیستند.

این پژوهشگران
همچنین اشاره می‌کنند که سایر داروها نیز می‌توانند موجب بروز NAION شوند، مانند داروهای ضد اختلالات نعوظ یا ضد آریتمی. در برخی از این موارد، مطالعات منجر به تغییر در برچسب داروها شده است.

اگرچه گزارش‌های مربوط به مشکلات بینایی در داروهای کاهش وزن هنوز نادر هستند، اما پژوهشگران به دلیل افزایش مصرف این داروها، نگرانی‌هایی دارند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۴ نشان داد که ۱۲ درصد از مردم آمریکا حداقل یک بار از این داروها استفاده کرده‌اند و ۶ درصد از آن‌ها در حال حاضر در حال مصرف این داروها هستند.
کد مطلب : ۱۸۲۰۱
نام شما

آدرس ايميل شما