۰
اکبر عبداللهی‌اصل، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو:

صندلی اداره کل امور دارویی سازمان غذا و دارو طی 5 سال 8 مدیر به خود دیده است

تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۴۳
کد مطلب : ۱۸۱۵۳
صندلی اداره کل امور دارویی سازمان غذا و دارو طی 5 سال 8 مدیر به خود دیده است
سالم‌خبر: مدیر کل امور دارویی سازمان غذا و دارو، گفت: طی پنج سال گذشته هشت مدیر کل امور دارویی سازمان غذا و دارو تغییر کرده است. تغییرات مدیریتی مکرر در سازمان‌های کلیدی مانند سازمان غذا و دارو می‌تواند نشان‌دهنده چالش‌های ساختاری این سازمان باشد. 

اکبر عبداللهی‌اصل در پنل سیر تولیدات بایوتکنولوژی در چهارمین کنگره ایران‌بایو همچنین افزود: بی‌ثباتی در سیاست‌گذاری و اجرا تغییر مداوم مدیران باعث می‌شود که استراتژی‌های بلندمدت در حوزه دارو و غذا به درستی اجرا نشوند. هر مدیر جدید ممکن است سیاست‌های قبلی را کنار بگذارد یا مسیر جدیدی
را پیش بگیرد که باعث سردرگمی در بخش‌های اجرایی و تولیدی شود.

وی با اشاره به تأثیر این مساله بر صنعت داروسازی، تصریح کرد: شرکت‌های دارویی و تأمین‌کنندگان مواد اولیه نیاز به ثبات در قوانین و مقررات دارند. تغییرات پی‌درپی در مدیریت سازمان غذا و دارو باعث می‌شود که مجوزها، قیمت‌گذاری‌ها و سیاست‌های حمایتی دائماً تغییر کنند. 

عبداللهی‌اصل همچنین افزود: داروهای خارج از فهرست راحت‌تر تأمین و ترخیص می‌شوند. درحالی‌که داروهای داخل فهرست، به‌محض ثبت، وارد فرآیند پیچیده سازمان غذا و دارو شده و دچار کمبود می‌شوند.

اکبر عبداللهی‌اصل
در پنل سیر تولیدات بایوتکنولوژی در چهارمین کنگره ایران‌بایو همچنین افزود: سازمان غذا و دارو در چند سال اخیر با چالش‌هایی در زمینه واردات فوریتی داروها مواجه بوده است. همچنین، چندین مورد خط قرمز در رابطه با خون و فرآورده‌های خونی وجود داشته که به این سازمان مربوط می‌شود.

وی افزود: ما در یک مقطعی تصمیم گرفتیم که بازار واردات فرآورده‌های بیولوژیک فوریتی را باز کنیم. در سال ۱۴۰۱، میزان این واردات یک میلیارد و دویست میلیون دلار بوده است. درست است که این رقم بسیار بالاست، اما بخش زیادی از آن مربوط به واکسن کووید-۱۹ بوده است.

عبداللهی‌اصل همچنین
ادامه داد: فوریت‌های دارویی در برخی مقاطع کمک‌کننده بودند، اما اکنون شرایط تغییر کرده است. هم‌اکنون، شرکت‌های مختلف برای واردات برخی داروهای حیاتی مثل آلبومین و IVIG ایمونوگلوبولین وریدی التماس می‌کنند، درحالی‌که این داروها از منابعی تأمین می‌شوند که سابقه ثبت در ایران ندارند و امکان ثبت رسمی آن‌ها در کشور وجود ندارد. از سوی دیگر، مشکلاتی در تأمین خون و فرآورده‌های خونی وجود دارد. تولید داخلی با موانعی مواجه شده و این مسئله باعث بروز بحران شده است. محصولات بیولوژیک بالینی نیز با چالش‌هایی روبه‌رو هستند.


 

 
کد مطلب : ۱۸۱۵۳
نام شما

آدرس ايميل شما