۰

داروهای چاقی می‌توانند به کاهش مصرف الکل کمک کنند

تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۱۶
کد مطلب : ۱۸۲۰۰
سالم‌خبر: یک مطالعه جدید نشان داده است که استفاده از داروهای کاهش وزن مانند اوزمپیک و وگووی می‌تواند به کاهش مصرف الکل در افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل (AUD) منجر شود.

این تحقیق که روز چهارشنبه در مجله پزشکی JAMA Psychiatry منتشر شد، شامل ۴۸ نفر از افرادی بود که به گفته این مجله، به‌دنبال درمان نبوده‌اند و به اختلال مصرف الکل دچار هستند. نیمی از این افراد به مدت ۹ هفته سمگلوتاید، ماده فعال در داروهای کاهش وزن، دریافت کردند و نیمه دیگر دارونما دریافت کردند.

در پایان این دوره تحقیقاتی، به هر دو گروه نوشیدنی الکلی مورد علاقه‌شان ارائه شد، اما آن‌ها باید حداقل
۵۰ دقیقه صبر می‌کردند تا بتوانند برای پذیرش نوشیدنی، پاداش مالی دریافت کنند. سپس از آن‌ها خواسته شد تا نوشیدنی را به آرامی طی دو ساعت مصرف کنند.

نتایج نشان داد که افرادی که سمگلوتاید مصرف کرده بودند، نسبت به کسانی که دارونما دریافت کرده بودند، مصرف الکل کمتری داشتند.
مطالعه به‌طور خاص بیان می‌کند: "طی ۹ هفته درمان، سمگلوتاید باعث کاهش برخی از شاخص‌های مصرف هفتگی الکل شد، میل به الکل را به‌طور قابل‌توجهی نسبت به دارونما کاهش داد و کاهش بیشتری در تعداد سیگار کشیدن روزانه در یک زیرگروه از شرکت‌کنندگان که سیگار می‌کشیدند، مشاهده شد."

داروهایی مانند
اوزمپیک، وگویی و زپباند با تقلید از هورمونی به نام GLP-1 عمل می‌کنند که باعث تحریک ترشح انسولین می‌شود و ممکن است اشتها را کاهش دهد. این داروها که ابتدا برای درمان دیابت تایید شده بودند، همچنین برای مقابله با چاقی نیز مؤثر شناخته شده‌اند.

در سال گذشته، مطالعه دیگری که در JAMA Psychiatry منتشر شد، نشان داد که داروهای سمگلوتاید خطر بستری‌شدن مرتبط با الکل را در گروهی از افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل و دیابت نوع ۲ در سوئد به‌طور قابل‌توجهی کاهش داده است.

این داروها همچنین برای کاهش خطر مشکلات پزشکی دیگر، از جمله خطر مرگ ناشی از COVID-19 شناخته شده‌اند.
 
کد مطلب : ۱۸۲۰۰
نام شما

آدرس ايميل شما