۰

شرکت‌های داروسازی طلب سنگینی از دولت دارند

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۱۶
کد مطلب : ۱۶۸۵۸
شرکت‌های داروسازی طلب سنگینی از دولت دارند
سالم‌خبر: تخصیص یارانه دارو به رغم تمامی طرح‌ها و وعده‌های بهبود در پرداخت از سوی مسوولان دخیل در تامین دارو به خوبی انجام نمی‌شود. اگرچه در آستانه تشکیل دولت جدید تمامی طیف‌ها و رسانه‌های آنها عناوین بلندبالایی از وظایف رییس جمهوری جدید و اقدامات عجل وزیر بهداشت دولت جدید برای بهبود نظام سلامت و دسترسی به دارو فهرست کرده‌اند اما براساس تجربه این توصیه‌ها در هر دوره در حد همان لیست باقی مانده و اقدام عاجلی برای به ثمر رساندن آن در نظر گرفته نمی‌شود. 

چنانچه گذشته از فقر منابع مورد نیاز برای پرداخت یارانه به دارو، شرکت‌های داروسازی و زنجیره توزیع دارو می‌گویند طلب سنگینی از دولت دارند و همین مسئله
باعث کمبود نقدینگی و گرفتاری در تولید کافی دارو شده است اینکه قرار است در دولت جدید برای پرداخت این بدهی‌ها چه اقداماتی انجام شود راهکاری در میان فهرست مذکور دیده نمی‌شود.

مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در 19 اردیبهشت امسال گفته بود: «مشکل تولید، نبود منابع برای تأمین نیاز است. شرکت‌های دارویی، دارو تولید می‌کنند، اما دولت پول آنها را نمی‌دهد؛ بنابراین برای تولید با مشکل مواجه هستند. دولت به مجموعه شرکت‌های دارویی‌ نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد که رقم کمی نیست». در زنجیره توزیع دارو هم وضعیت تعریفی ندارد و در پنجم اردیبهشت سال جاری روزنامه خراسان به نقل از شهرام کلانتری‌خاندانی،
رئیس انجمن داروسازان ایران، نوشته بود بدهی طرح دارویار و سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها در مجموع رقمی حدود 30 هزار میلیارد تومان است.

این چالش از چشم مرکز پژوهش‌های مجلس نیز پنهان نمانده است و این مرکز در گزارشی اعلام کرد‌ تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی‌شود. بر اساس این گزارش، اعتبار یارانه دارو در لایحه بودجه 1403 در حدود 75 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده‌ که نسبت به اعتبار 69 هزار میلیارد تومانی مصوب سال گذشته‌ (1402)‌، حدود 9 درصد رشد را تجربه کرده و چالش اصلی اعتبارات یارانه دارو از تبصره هدفمندی، تخصیص اعتبارات است که به نظر می‌رسد به دلیل کسری در منابع تبصره، یارانه دارو عملکرد مناسبی نداشته است.

این
اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که دولت با استناد به آمارهای مختلف از افزایش درخور توجه فروش نفت و برگشت پول آن می‌گوید و درآمدهای مالیاتی دولت سال به سال افزایش درخوری داشته است؛ به‌گونه‌ای که دولت در بودجه ۱۴۰۳ مجموع درآمد مالیاتی را ۱,۱۲۲ میلیارد تومان پیش‌بینی کرده که این درآمد دو برابر درآمد نفت است.

دولت در لایحه بودجه سال آینده پیش‌بینی کرده است روزانه یک‌میلیون‌و ۳۵۰ هزار بشکه با قیمت ۶۵ یورو به فروش رساند که بر این اساس درآمد نفت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ حدود ۶۱۴ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. نکته مهم دیگر اینکه درآمد مالیاتی در لایحه بودجه سال آینده ۴۹.۸ درصد رشد دارد./شرق
 
کد مطلب : ۱۶۸۵۸
نام شما

آدرس ايميل شما