برکت پلاس مجوز مصرف عمومی گرفت
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۴۹
کد مطلب : ۱۲۶۱۵
به گزارش سالم خبر، برکت پلاس نخستین واکسن در جهان است که برای مقابله با سویه امیکرون ویروس کرونا شناخته شده است.
مردمی میتوانند برای دریافت این واکسن به پایگاههای تزریق کووید ۱۹ مراجعه کنند.
سازمان بهداشت جهانی در مقاله ای که در تاریخ ۱۷ ژوئن ۲۰۲۲ منتشر کرده به صراحت تصریح می کند: بر اساس دادههای موجود، استفاده از واکسن امیکرون به عنوان آنتیژن غالب از بابت دز یادآور، میتواند برای کسانی که واکسیناسیون خود را براساس واکسنهای قبلی انجام دادهاند، مفید باشد.
پیشتر مدیرعامل شرکت دارویی برکت گفته بود: واکسن کوو ایران برکت پلاس مطالعه حیوانی را با موفقیت پشت سر گذاشت و تزریق آن به حدود ۲۰۰ داوطلب انسانی هم انجام شد؛ نتایج نمونه خونی که از افراد شرکتکننده در مطالعه بالینی گرفته شده بود به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه شد.
امیکرون کووید ۱۹ (omicron covid-۱۹) نام سویه ویروس کرونا است که در ۲۴ نوامبر ۲۰۲۱، آفریقای جنوبی شناسایی یک نوع جدید SARS-CoV-۲، B.۱.۱.۵۲۹، را به سازمان بهداشت جهانی (WHO) گزارش کرد. B.۱.۱.۵۲۹ اولین بار نمونههای جمعآوری شده در ۱۱ نوامبر ۲۰۲۱ در بوتسوانا و در ۱۴ نوامبر ۲۰۲۱ در آفریقای جنوبی شناسایی شد.
در حال حاضر سویه جدید اومیکرون که با علامتهای اختصاری BA.۵ و BA.۴ معرفی میشود، نگرانی در مورد اوج گیری دوباره کرونا را در جهان بیشترکرده است، تدروس ادهانوم قبریسوس دبیرکل سازمان جهانی بهداشت پیشبینی کرد که جهان از مرحله پایانی همه گیری کرونا فاصله دارد و هشدار داد: کرونا در حال نفوذ است و باید آن را به عقب برانیم.
سویه های ناشی از زیرسویههای BA.۴ و BA.۵ از ویروسهای رایج کرونا است؛ آبریزش بینی، گلودرد، سردرد، سرفههای مداوم و خستگی به عنوان رایجترین علائم آن گزارش شده است. کمتر از یک سوم افراد مورد بررسی دچار تب شده بودند، در حالی که این نشانه در زمان شیوع زیرسویه BA.۲ رایج بوده، بهترین روش برای جلوگیری از ابتلا به سویههای جدید تزریق واکسن است. در صورتی که افراد بیشتری به صورت کامل واکسینه شوند، فرصت انتشار و جهش ویروس کاهش پیدا میکند.