معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان :
عطاریها مجاز به عرضه دارو نیستند
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۳ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۴۹
کد مطلب : ۱۲۵۵۵
به گزارش سالم خبر، نسیبه یوسفیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشست خبری معاونت غذا و دارو علوم پزشکی گیلان ضمن قدردانی از زحمات اصحاب رسانه در دوران کرونا برای اطلاعرسانی به مردم اظهار داشت: در دوران کرونا همه دست به دست هم دادند و کادر درمان و بهداشت را همراهی کردند و این نوعی ایثار است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به 12 تیرماه سالروز تأسیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور گفت: قاچاق بهعنوان یک پدیده شوم باعث آسیب رسیدن به اقتصاد کشور، تعطیلی واحدهای تولیدی و افزایش بیکاری جامعه میشود و بر سلامت مردم آسیبهای غیرقابل جبرانی میگذارد.
یوسفیان با بیان اینکه کالای قاچاق باعث ایجاد فساد و تغییرات شیمیایی رخ داده در آن به سلامت مردم آسیب میزند تصریح کرد: فرآوردههای تقلبی هم در بستهبندی کالاهای قاچاق استفاده شده که میتواند مشکلات پوستی و مسمومیتهای ساده تا عوارض کبدی و سرطان را برای فرد در پی داشته باشد.
وی طراحی و نصب برچسب اصالت کالا بر روی کالاهای وارداتی و اِعمال نظارت بر روی کالاهای تولید داخل را جزو اقدامات انجام شده توسط سازمان غذا و دارو در جهت مقابله با کالای قاچاق عنوان کرد و افزود: شهروندان حتماً در زمان خرید کالاهای سلامتمحور دقت کنند ضمن اینکه دارو و مکملها باید از داروخانهها تهیه شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان نظارت در سطح عرضه و انبارهای سلامتمحور و همچنین نظارت بر روند توزیع کالاهای مجاز را از وظایف معاونت غذا و دارو برشمرد تصریح کرد: واحد خاصی برای نظارت روی وسایل آرایشی بهداشتی موجود در بازار فعال است و بازرسیهای لازم انجام میشود.
یوسفیان با بیان اینکه فضای مجازی بسیار گسترده است و بسیاری از کالاها در سایتهای مختلف مجاز نیست خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بعضی از عطاریها نیز نسبت به توزیع دارو اقدام میکنند لذا واحدی تعریف شده برای نظارت بر عطاریها داریم و عطاریها مجاز به عرضه دارو و درمان نیستند.
وی از مردم خواست که از مصرف خودسرانه دارو خودداری کنند و گفت: حتی استامینوفن اگر به وفور مصرف شود میتواند به کبد آسیب بزند از طرفی بعضیها نمیتوانند تاریخ انقضای دارو را بررسی کنند و این به سلامتی آنها آسیب میزند.
یکی از کارشناسان مبارزه با قاچاق کالا نیز در این نشست اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان یکی از اعضای اصلی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا در استان است و در این عرصه کد رهگیری برچسب اصالت بر روی کالا توسط دانشگاه علوم پزشکی طراحی شده است.
خدیجه اشتیاقی با بیان اینکه برچسب اصالت باید بر تمام کالاهای وارداتی و سلامتمحور دیده شود تصریح کرد: مردم باید قبل از استفاده از محصولات سلامتمحور وارداتی با استعلام کد 16 رقمی از اصالت کالا اطمینان حاصل کنند و این کد 16 رقمی کالا را به شماره 20008822 ارسال کنند.
وی با تاکید بر اینکه برچسب مذکور بسیار مهم و کمک بزرگی برای مصرفکنندگان است ابراز داشت: در گشتهای مشترک با دیگر سازمانها از تمام واحدهای صنفی دارای کالاهای سلامتمحور بازدید میشود و در صورت مشاهده هرگونه تخلف برخورد خواهد شد البته سایت شکایات مردمی هم در دست طراحی است.
اشتیاقی با اشاره به نحوه ورود برخی کالاهای قاچاق گفت: بسیاری از کالاها از مبادی رسمی کشور براساس نیاز جامعه، حمایت از تولید داخلی و سیاستهای کشور وارد میشود اما بعضی از برندهای مورد تقاضای مردم نیز با روشهای دیگر توسط قاچاقچیان و سودجویان وارد بازار میشود که بسیار آسیبزا است.
این کارشناس مبارزه با قاچاق کالا بازرسیهای انجام شده در راستای مبارزه با قاچاق در سال 1400 را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: اقلامی که مورد بازرسی قرار گرفت شامل داروها، مکملها، وسایل آرایشی و بهداشتی، خوردنی و آشامیدنیها و تجهیزات پزشکی است.
اشتیاقی خاطرنشان کرد: تعداد کل بازرسیهای انجام شده توسط این سازمان در سال 1400 بالغ بر 3 هزار و 918 بازدید بوده که از این تعداد 230 بازرسی منجر به کشف واحدهای متخلف شد و در 3 ماه نخست امسال نیز 858 بازرسی انجام شد که 39 مورد واحد متخلف شناسایی شد و 525 قلم کالا کشف شد.
وی از اجرای طرح پانجیا در گیلان خبر داد و بیان کرد: طرح پانجیا با همکاری علوم پزشکی و پلیس فتا در استان اجرا میشود و در این راستا کلیه سایتهایی که مبادرت به فروش دارو میکنند مورد رصد قرار میگیرند و با متخلفان نیز برخورد خواهد شد و داروها باید از داروخانهها تهیه شود.
انتهای پیام/612/ی