رئیس سازمان غذا و دارو:
زنجیره تولید و توزیع تجهیزات پزشکی خیلی آشفته است
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۱ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۵۲
کد مطلب : ۱۲۵۳۵
به گزارش سالم خبر، بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو در میز اقتصاد شبکه خبر سیما، افزود: سامانه «تی تک» خیلی مؤثر بوده است. تاکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان توزیع و فروش دارو به ثبت رسیده است. از فروش ۲۳۰ هزار قلم داروی تاریخ مصرف گذشته جلوگیری شده است و با ثبت شماره سریال آن از فروش داروی تاریخ انقضا گذشته به بیمار جلوگیری شد.
به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، سامانه «تی تک» در دوران کرونا با ثبت تجهیزات کرونایی بسیار مؤثر بوده و میزان تولیدات واکسن و ونتیلاتور در کنترل ما بوده است.
دارایی ادامه داد: یکی دیگر از بخشهای مهم اتصال سامانه بیمارستانهای دولتی و مهم به سامانه تی تک بوده است، اما متأسفانه زنجیره تولید و توزیع تجهیزات پزشکی خیلی آشفته است. قیمت سمعک را مشمول استعلام کردیم، اما انجمن ناشنوایان و کم شنوایان همکاری نکردند. به همین دلیل کار بزرگی در تنظیم زنجیره تجهیزات پزشکی باید انجام شود.
به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، در سامانه «تی تک» تمام قیمتهای داروها ثبت شده و همه جا قیمت دارو یکسان است.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: نظام ردیابی با هدف جلوگیری از ورود کالای قاچاق و تقلبی در سال ۹۴ راه اندازی شد که یک ابرسامانه دانش بنیان، درون زا، برون نگر و با ۲۷ زیر سامانه است تا فرایندها را از ابتدا تا انتها رصد و پایش کنیم.
دارایی گفت: در فرایند کسب و کار نظارتی، ما از سامانه «تی تک» استفاده میکنیم، ما چیزی به نام نقص در سامانه نداریم بلکه سامانه در مسیر تکمیل شدن است. این سامانه برای شفاف سازی ثبت ذی نفعان و کنترل فرآوردههای سلامت محور راه اندازی شده است و یک میلیون فرآورده شناسه گرفته اند و ۸ هزار شرکت با این سامانه در حال همکاری هستند. نزدیک به دهها میلیون جابهجایی فرآورده در سامانه داریم و نزدیک به ۲ میلیارد عدد شناسه گذاری تاکنون انجام شده و مسیر ثبت سفارش کالا را به سامانه جامع تجارت و گمرک متصل کردهایم.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود :۷۶۴ قلم داروی ژنریک از ۳۳۶۶ مولکول داروی ژنریک تا پایان مسیر ارزیابی میشوند و ۱۱۶۴ مولکول داروی ژنریک پایان سال به سامانه متصل شوند که ۷۰ قلم دارو ۵۰ درصد کل بازار دارویی را از نظر ریالی به خود اختصاص دادهاند و ۲۸۵ قلم نزدیک ۸۰ درصد بازار و ۳۶۰ قلم نزدیک ۹۵ درصد کل بازار دارویی را به خود اختصاص دادهاند و ۵ درصد داروهای پرمصرف باقی میمانند که تحت استعلام قرار بگیرند.