۰
رئیس کمیته تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت:

۳/۵میلیارد دلار حجم بازار تجهیزات پزشکی در کشور

تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۸ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۴۳
کد مطلب : ۱۲۵۲۶
۳/۵میلیارد دلار حجم بازار تجهیزات پزشکی در کشور
سالم خبر: رئیس کمیته تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حجم بازار تجهیزات پزشکی در کشور ۳/۵ میلیارد دلار در بخش تولید و واردات است.

به گزارش سالم خبر، احمد مسلمی رئیس کمیته تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در یک نشست خبری در مرکز همایش‌های رازی افزود: اکنون ۸۰۰ میلیارد دلار تجهیزات پزشکی در کشور تولید کردیم و این ظرفیت وجود دارد که به ۲ میلیارد دلار افزایش دهیم.

وی اظهار داشت: یک هزار و ۳۰۰ شرکت تولیدی با ۳۰ هزار کارشناس و متخصص در تجهیزات پزشکی داریم که ارزش افزوده زیادی برای سرمایه‌گذاری لازم است.

مسلمی ادامه داد: ظرفیت فوق‌العاده‌ای در کشور داریم که می‌توان صنعت تجهیزات پزشکی را در بخش تولید افزایش داد، اگر تولید تجهیزات را در این صنعت افزایش ندهیم، باید ۱/۵ میلیارد دلار ارز سالانه پرداخت کنیم. برای حمایت از تولید تجهیزات پزشکی باید روند صدور مجوز برای شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود.

به گفته وی، یک از ضعف‌های ما آن است که آموزش و تجاری‌سازی نداریم. تعداد زیادی از افراد شاغل در شرکت‌های دانش‌بنیان تسلط و مهارت کافی ندارند و وقتی محصولی تولید می شود به مرحله تجاری سازی نمی رسد.

وی با بیان اینکه آزمایشگاه‌های کنترل کیفی نداریم افزود: باید حمایت‌های مالی از شرکت‌های دانش بنیان صورت گیرد البته آزمایشگاه‌های سطح بالایی در صنایع داریم که در حوزه تجهیزات پزشکی فعال نیستند.

مسلمی اظهارداشت: کتاب دانش بنیان تجهیزات پزشکی از صفر تا ۱۰۰ تدوین شده که در اولین همایش تولید تجهیزات پزشکی دانش بنیان با رویکرد تقسیم کار، ۱۳ تیر در دانشگاه علوم پزشکی ایران رونمایی می‌شود و می‌تواند برای تولیدکنندگان کمک‌کننده باشد.

رئیس کمیته تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت تاکید کرد: از افرادی که می‌خواهند تازه وارد تجهیزات پزشکی شوند و توانایی ثبت شرکت ندارند، حمایت می‌کنیم  و می‌توانند محصولات مورد نظر را از ایده تا انجام آزمایشات به تولید اولیه برسانند اما این حمایت منجر به تجاری سازی نمی‌شود.

تشکیل بانک اطلاعات تجهیزات پزشکی 

وی از تشکیل بانک اطلاعات تجهیزات پزشکی برای اولین بار در کشور خبر داد و گفت: این بانک اطلاعات در  بخش ظرفیت‌های فنی کشور، حمایت از سازندگان مواد اولیه و قطعات تولید و استفاده از نخبگان که در حوزه تجهیزات پزشکی صاحب نظر هستند، تشکیل می‌شود.

مسلمی گفت: قرارگاه تجهیزات پزشکی دانش بنیان نیز برای نخستین بار  در این همایش رونمایی می‌شود.

حسین کیوانی معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در این نشست خبری گفت: تجهیزات پزشکی بخش مهمی از درمان کشور را تشکیل می دهد و واردات در این صنعت، هزینه بالایی را تحمیل می کند. لازم است شرکت‌های دانش بنیان در زمینه تولید تجهیزات پزشکی بیشتر فعال شوند.

وی ادامه داد: باید وابستگی به واردات تجهیزات پزشکی را قطع کنیم و اشتغال زایی در این حوزه باید باعث کاهش هزینه و افزایش بهره وری می شود. اولین قدم برای تحقق شعار امسال که از سوی مقام رهبری با عنوان تولید، اشتغال نام گرفته باید تقسیم کار داشته باشیم و امکانات و زیر ساخت‌ها را بسنجیم و برنامه‌ریزی کنیم.

به گفته مسلمی، قرارگاه تولید تجهیزات پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی ایجاد می‌شود و خط مشی های مورد نیاز را در این قرارگاه ارائه می دهند.

 رئیس کمیته تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دولت۲ برابر سال قبل برای شرکت‌های دانش بنیان بودجه پیش بینی کرد تا در حوزه تجهیزات پزشکی موفق عمل کنند.

وی خاطرنشان کرد: امکانات خوبی در کشور داریم و می توانیم تجهیزات پزشکی را با تکنولوژی روز دنیا تولید کنیم و از وابستگی واردات خارج شویم. در این جهت باید نیاز داخلی را به سمت شرکت‌های دانش بنیان سوق دهیم تا محصولات خوبی تولید و تاییدیه‌های کیفی را اخذ کنند.
کد مطلب : ۱۲۵۲۶
نام شما

آدرس ايميل شما