کشور آماده موج سالمندی نیست
تاریخ انتشار :
شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۱۳
کد مطلب : ۱۲۲۵۹
به گزارش سالم خبر، در ابتدای این نشست، حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، ضمن خیر مقدم به میهمانان حاضر در نشست، گفت: هدف ما صرفاً انتشار مقاله نیست و در ایام کرونا با تمام قوت برنامههای آموزشی و پژوهشی در این دانشگاه دنبال شده است.
وی افزود: گستردگی برنامههای این دانشگاه منحصر به فرد است، به طوری که در زمینه پیشگیری از معلولیتها برنامههای گستردهای را دنبال و اجرا میکند.
خانکه ادامه داد: ابعاد روانی و اجتماعی کرونا بسیار بیشتر از مشکلات درمانی این بیماری است. به طوری که تأثیرات قرنطینه آسیبهایی را بر سلامت جامعه داشته است
وی با اشاره به تشکیل رصدخانه کووید ۱۹ در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: سلامت جامعه متمرکز بر نظام سلامت نیست و لازم است وظایف و مسئولیت سایر دستگاهها در نظام سلامت کشور مورد توجه قرار گیرد.
خانکه افزود: فعالیتها در حوزه توانبخشی، از اهمیت زیادی برخوردار است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به برنامههای سیاست جمعیتی، گفت: میزان باروری عمومی در کشور کاهش یافته و مطالعات نشان میدهد که تا سال ۲۰۵۰، ۳۰ درصد جمعیت ایران افراد سالمند خواهند بود.
خانکه با عنوان این مطلب که ۳۰ میلیون نفر در کشور نیازمند دریافت خدمات توانبخشی هستند، افزود: افراد معلول نیز از جمله اقشاری هستند که به خدمات توانبخشی نیاز دارند.
وی ادامه داد: دولت باید برای حوزه توانبخشی، سهم ویژه ای در نظر بگیرد. زیرا، خدمات ما تحت پوشش بیمه نیست.
خانکه افزود: هر بیمار روانپزشکی ماهانه ۴۰ میلیون هزینه دارد.
وی با اشاره به سرعت افزایش سالمندی در کشور، گفت: متأسفانه کشور آماده کنترل موج سالمندی نیست.
خانکه ادامه داد: باید از فرصت پنجره جمعیتی دهه شصتی ها برای افزایش باروری در کشور استفاده کنیم.
وی افزود: آنچه درخواست ما است، اختصاص ۵ درصد تختهای عمومی به خدمات توانبخشی است.