زوجهای نابارور سالانه تا ۵۰ میلیون تومان خدمات بیمه دریافت میکنند
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۴۶
کد مطلب : ۱۱۱۴۱
سالم خبر: محمدمهدی ناصحی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: بیمه سلامت متولی ارائه خدمات سلامت رایگان به زوجهای نابارور شده و نیز با همکاری معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای بیمه رایگان مادران باردار و فرزندان آنها نیز اقدام شده است.
وی همچنین از حمایتهای بیمهای به معلولان خبر داد و گفت: بیمه سلامت امسال بالغ بر ۱۵۸ میلیارد تومان برای ارائه خدمات فیزیوتراپی، توانبخشی و خدمات سلامت به معلولان هزینه کرده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه این بیمه متولی تخصیص اعتبار برای بیماران خاص، مزمن و صعبالعلاج است، ادامه داد: سال گذشته بالغ بر ۹۰۰ میلیارد تومان برای بیماران خاص ازجمله دیالیزی، کلیوی، اماس و هموفیلی تخصیص داده شد و بیماران اوتیسم نیز از سال ۹۹ جزو این دست بیماران قرار گرفتند.
وی از پوشش صددرصدی بیمه برخی از بیماران خبر داد و گفت: مبتلایان به سرطان جزو بیماران صعبالعلاج محسوب میشوند که مابهالتفاوت درمان آن در بخش دولتی غیر از ۹۰ درصد هزینه بستری در قالب فرانشیز در حدی که منابع باشد پرداخت میشود.
ناصحی با بیان اینکه بیمه سلامت درصدد افزایش پوشش درمانی بیماران صعبالعلاج، مزمن و سرطانی در بیمارستانهای خصوصی و دولتی است، ادامه داد: به دنبال قویتر و کاملترکردن بستههای ارائه خدمات به این بیماران هستیم به شکلی که سالانه یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان علاوه بر اعتبارات کنونی به این بیماران بودجه تخصیص داده شود که مصوبه آن گرفته شده است و امیدواریم امسال عملیاتی شود.
وی در ارتباط با پوشش بیمهای بیماران " اس ام ای " نیز گفت: اس ام ای یک بیماری عصبی عضلانی است که ارثی انتقال مییابد و بیماران آن بیشتر به علت مشکلات تنفسی از دنیا میروند؛ هزینه یک شربت آنها در ماه برابر با ۱۱ هزار دلاراست که تأثیر آنچنانی هم ندارد و بیشتر تبلیغات شرکتهای دارویی است؛ نباید منابع سلامت به سمتی برود که تأثیر آنچنانی نداشته باشد و باید رسانهها با افزایش سطح سواد سلامتی مردم، حوزه بهداشت و درمان را در مسیر درست بکشانند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران همچنین تعداد بیماران خاص در اصفهان را بالغ بر چهار هزار و ۹۲۱ نفر برآورد کرد و گفت: تمام این بیماران تحت پوشش رایگان هستند و حتی حق فرانشیز از آنها دریافت نمیشود بهطوریکه هزینه سالانه یک بیمار هموفیلی برابر با یک میلیارد و نیم میلیون تومان میشود.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: منابع حوزه سلامت برای بیمهها کافی نیست تا بتوانیم پوشش خدماتی خوبی را به بیماران ارائه دهیم اما در حد توان توانستیم بیماران خاص، صعبالعلاج، مزمن و جراحیها را تا ۹۰ درصد در بخش بستری و تا ۷۰ درصد در بخش سرپایی پوشش دهیم.
ناصحی افزود: هماکنون بالغبر ۴۲ میلیون نفر از جمعیت ایران تحت پوشش بیمه سلامت است و از عشایر تا کارمندان دولت، خانواده شهدا، معلولان و مددجویان کمیته امداد را شامل میشود.
وی گفت: دو سوم از افراد تحت پوشش بیمه سلامت را روستائیان و عشایر تشکیل میدهد که مطابق با قانون تنها در بیمارستانهای دولتی قادر به دریافت خدمات سلامت هستند.
ناصحی عدم ساماندهی نظام ارجاع و پزشک خانواده را از دیگر چالشهای حوزه بیمه سلامت دانست و گفت: این مساله باعث هدر رفت بسیاری از منابع حوزه سلامت شده و ایران را جزو پرمصرفترین کشورها در عرصه دارو و تجهیزات پزشکی قرار داده است.
وی گفت: منابع حوزه سلامت پراکنده است که خواستار تجمیع بیمهها و منابع حوزه بهداشت و درمان هستیم که مقرر بود با شکلگیری بیمه سلامت تمام بیمههای درمانی تجمیع شود اما شاهد این اتفاق نبودیم.