۰
داوود یادگاری­‌نیا، رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی‌ و‌ گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید‌بهشتی در گفت‌وگو با سالم‌خبر:

تامین واکسن‌ با اثربخشی به میزان 60 درصد هم به نفع کشور است

تاریخ انتشار :
شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۲۵
کد مطلب : ۹۱۷۶
تامین واکسن‌ با اثربخشی به میزان 60 درصد هم به نفع کشور است
سالم‌خبر: باید چند نوع واکسن کرونا به طور همزمان وارد کشور شود تا جمعیت بیشتری از مردم واکسینه شوند. اگرچه درصد اثربخشی واکسن‌ها با یکدیگر متفاوت است اما واکسن با اثربخشی ۶۰ درصد هم به نفع کشور است .

داوود یادگاری­‌نیا، رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی‌ و‌ گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید‌بهشتی در گفت‌وگو با سالم‌خبر در واکنش به خبر برپایی برخی نمایشگاه‌ها اظهار داشت: باتوجه به هشدار موج چهارم بیماری کرونا، باید از برپایی بسیاری از نمایشگاه‌ها و تجمعات عمومی صرف نظر شود و امورات تحت کنترل باشند. ضمن اینکه نمی‌توانیم در مورد نمایشگاها گزینشی عمل کنیم و به برخی مجوز بدهیم و به برخی خیر. به هرحال در مکانی که تجمع افراد بسیار باشد، تماس افراد با یکدیگر بیشتر خواهد شد و طبیعتا تبعاتی را در پی دارد. در حال حاضر قوانین در همه دنیا نیز به همین صورت است. 
 
وی در ادامه بیان کرد: تا زمانی که وضعیت ما در حالت عادی قرار نگیرد، صلاح این است که این برنامه‌ها کنسل شود. در شرایط کنونی به نظر نمی‌رسد که برگزاری این برنامه‌ها منطقی باشد هرچند که پروتکل‌ها رعایت شود اما ممکن است توسط برخی از افراد سهل‌انگاری صورت گیرد و ما شاهد افزایش ابتلا به بیماری باشیم. 
 
 رئیس
مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی‌ و‌ گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ابراز نگرانی از انتشار بیماری میان افراد حاضر در نمایشگاه عنوان کرد: زمانی که افراد از شهرهای مختلف در این نمایشگاه حضور پیدا کنند بیماری میان افراد منتشر و انتقال می‌یابد. اینکه هرچه گفته شود پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود‌ امکان‌پذیر نیست زیرا ما قانون خاصی نداریم که بتوانیم رعایت پروتکل‌ها را در چنین مراسمی اجباری اعلام کنیم هر چقدر هم پروتکل‌ها رعایت شود باز هم خطر انتشار ویروس وجود دارد. 
 
یادگاری­‌نیا با اشاره به اینکه سوش‌های انگلیسی در دنیا درحال چرخش است، تصریح کرد: این چرخش، به سرعت سبب انتشار ویروس می‌شود بنابراین باید دقت کنیم. شرایط فعلی، حالت اضطرار است و برنامه‌ریزی‌ها باید به صورتی باشد که همه عواملی که خطر ابتلا و انتشار بیماری را افزایش می‌دهد، کنسل شود. 
 
وی درباره موج چهارم بیماری کرونا اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت ما در همه استان‌ها به مراتب بحرانی است و خطر موج چهارم بیماری وجود دارد به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی نباید مهمانی، مراسم عروسی و یا عزا برگزار شود. وضعیت فعلی، آتش زیر خاکستر است و هر لحظه ممکن است با پیک‌های بیماری مواجه شویم.
همچنین بیمارانی که ریسک بالایی دارند در معرض خطر قرار دارند توصیه ما این است مردم حتی‌الامکان از تجمع در مراکز شلوغ پرهیز کنند. 
 
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی‌ و‌ گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین افزود: زمانی که آمار ابتلا به بیماری در کشور کاهش پیدا کرد بسیاری از افراد تصور می‌کنند که بیماری به پایان رسیده است و نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند . هنگامی که در کشور با پاندمی روبه‌رو شدیم مردم باتوجه به هراس از ابتلا به بیماری بیشتر رعایت کردند؛ اما زمانی که موارد ابتلا کاهش می‌یابد باتوجه به اینکه مردم خسته شده‌اند و مدت بسیاری است که به دیدار خانواده یا دوستان خود نرفته‌اند پس از مدتی اصول بهداشتی را زیر پا می‌گذارند، متاسفانه این عوامل منجر به روند افزایشی ابتلا به بیماری می‌شود. 
 
یادگاری­‌نیا با بیان اینکه همچنان باید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید شود، مطرح کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت دائمی باید به مردم یادآوری شود تا مردم نسبت به سوش‌های انگلیسی هوشیار و آگاه باشند حتی ما موردی را داشته‌ایم که یک فرد روستایی به شهر وارد شده و با یک تماس کوچک به بیماری کرونا (از نوع سوش انگلیسی) مبتلا شده و مجدد که به روستای
خود بازگشته سبب انتشار بیماری شده است. براین اساس نباید مردم به عادی‌انگاری دچار شوند ضمن اینکه باید پروتکل‌های بهداشتی به دقت رعایت و بررسی شود و جهت برگزاری مراسمات به سادگی مجوز صادر نکنند.
 
وی درباره تزریق واکسن در کشور عنوان کرد: در حال حاضر تزریق واکسن در کشور در مرحله اول قرار دارد در مرحله دوم تعداد دیگری را به پروتکل پیشگیری وارد می‌کنند و مرحله به مرحله پیش خواهند رفت. افرادی که ریسک بالا و سن بالایی دارند و افرادی که در خانه سالمندان هستند و بیماری زمینه‌ای دارند جزو گروه‌های دیگر در تزریق واکسن قرار دارند. در هر مرحله از تزریق واکسن، باید پروتکل‌ تعیین شود به این معنا که به طور دقیق مشخص شود که در مرحله بعدی چه افرادی می‌توانند واکسن را دریافت کنند تا فقط همان گروه‌ها واکسن را تزریق کنند و اطمینان حاصل شود که به طور قطع، واکسن به دست افرادی برسد که نیازمند هستند ضمن آنکه افراد سودجو هم از این فرصت بهره‌ای نبرند.
 
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی‌ و‌ گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره کیفیت پیگیری افراد با تست مثبت در کشور ایران در مقایسه با دیگر کشورها گفت: پیگیری افراد با تست مثبت در ایران ممکن است به حد کیفیت کشورهای دیگر و به
طور بسیار دقیق نباشد اما تا حدی تقریبا ثبت می‌شوند. در برخی از مراکز پیگیری بیشتری صورت می‌گیرد به دنبال بیماران می‌روند و از آنان مراقبت می‌کنند به رغم اینکه در برخی از موارد هم پیگیری‌ها کمترست این در حالیست که یکی از راه‌های پیشگیری، بیماریابی، قرنطینه و تحت نظر بودن فرد بیمار است. بنابراین این روش در کشور ما باید اندکی جدی‌تر گرفته شود. 
 
یادگاری­‌نیا با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد در انتخاب نوع واکسن‌ها هنوز عامل واحدی وجود ندارد، تصریح کرد: واکسن‌ها بر اساس شرایط و قابلیت دسترسی انتخاب می‌شوند این در حالیست که ما باید چند فاکتور مهم در انتخاب واکسن از جمله قیمت، نحوه نگهداری، توزیع و شرکت تولیدکننده و میزان اثربخشی واکسن را درنظر بگیریم. کشور باید به نتیجه‌ای برسد که کدام واکسن‌ها در اولویت قرار دارند البته انتخاب واکسن ساده و در اختیار کشورها نیست زیرا برخی از کمپانی‌ها واکسن را به آسانی در اختیار کشورهای جهان سوم قرار نمی‌دهند. ما اگر بتوانیم چند نوع واکسن را همزمان وارد کشور کنیم جمعیت بیشتری از مردم واکسینه خواهند شد ضمن آنکه درصد اثربخشی واکسن‌ها با یکدیگر متفاوت است. هرچند واکسن با اثربخشی ۶۰ درصد هم به نفع کشور است .
کد مطلب : ۹۱۷۶
نام شما

آدرس ايميل شما