۰

واکسیناسیون همگانی کرونا با واکسن تولید ایران انجام خواهد شد

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۳
کد مطلب : ۸۸۲۲
واکسیناسیون همگانی کرونا با واکسن تولید ایران انجام خواهد شد
سالم خبر: واکسن‌هایی که برای اولین بار در دنیا تجربه می‌شوند تا فاز سه را تمام نکردند و تجربه جهانی موفق نداشته باشند، وارد نخواهند شد.
 
به گزارش سالم خبر، مصطفی قانعی رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا و حسین کیوانی استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران امشب ۲۲ دی ماه با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر به بررسی خرید واکسن خارجی کرونا و تولید واکسن داخلی پرداختند.
 
قانعی رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه تا این لحظه به ۵۶ داوطلب واکسن ایرانی کرونا تزریق شده است گفت: هیچ عارضه قابل توجهی که در روند واکسیناسیون اختلال ایجاد کند در داوطلبان دیده نشد.
 
او افزود: در ایران در مرحله حاد و اورژانس باید با یک واکسن شروع کنیم، البته حداکثر ۵۰۰ هزار نفر در روز امکان واکسیناسیون وجود دارد که حدود سه تا چهار ماه زمان خواهد برد و باید واکسنی در اختیار داشته باشیم که در انبار‌های ما موجود باشد و از طرفی هم کم هزینه‌ترین و مؤثرترین باشد.
 
رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تولید واکسن مشترک ایران و کوبا گفت: در سبد واکسن دنیا قرار است تا شهریور حدود ۲۰ میلیارد دُز واکسن تولید شود که عمده این واکسن‌ها نوترکیب یا پروتئینی هستند.
 
قانعی ادامه داد: واکسن مشترک ایران و کوبا از ترکیب پروتئینی است و البته دو واکسن دیگر در کشور هم با همین روش پیش رفتند و سبد واکسن دنیا بر اساس همین واکسن بسته شده است، چون اگر کسی نقص ایمنی هم داشته باشد، این واکسن؛ مشکل ساز نیست.
 
رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: کوبا در واکسن هپاتیت B همکاری خوبی با ایران داشت و در حال حاضر انتقال فناوری واکسن هپاتیت B در ایران از کوبا انجام شده است، لذا ایران به هیچ وجه آزمایش مرحله (فاز) سه واکسن به روی ایرانیان را قبول نکرد به غیر از این که فناوری آن در ایران باشد، بنابراین به نظر می‌رسد فاز سه واکسن مشترک بین ایران و کوبا زودتر از واکسن تولید داخل در دسترس قرار گیرد.
 
او خاطرنشان کرد: واکسن‌هایی که برای اولین بار در دنیا تجربه می‌شوند تا فاز سه را تمام نکردند ایران واردات آن را انجام نمی‌دهد و واکسنی را انتخاب می‌کنیم که یک بار تجربه جهانی موفق درباره آن وجود داشته باشد، زمانی که واکسیناسیون همگانی مطرح می‌شود، چون واکسن‌های خارجی در فاز اضطرار اجازه دسترسی به همه داد‌ها را نمی‌دهند بنابراین توصیه این است که واکسیناسیون همگانی با واکسن تولید کشور خودمان باشد.
 
قانعی گفت: تاکنون هیچ عارضه قابل توجهی که در روند واکسیناسیون داوطلبان دریافت واکسن کرونای ایرانی خللی ایجاد کند، دیده نشده است.
 
او با اشاره به تزریق نخستین واکسن ایرانی کرونا یا کوو ایران به ۱۴ نفر گفت:این واکسن با موفقیت و بدون علائمی همچون شوک و تب همراه بوده است، وقتی مجوز مرحله دوم از فاز نخست به ۷ نفر دیگر صادر شد یعنی تاکنون هیچ علائم مضرری مشاهده نشده است.
 
رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه ستاد اجرایی فرمان امام خمینی و مؤسسه دانش بنیان برکت از جمله بخش‌هایی هستند که به صورت جدی تولید واکسن را شروع کردند که تست انسانی یکی از پروژه‌های تولید واکسن این ستاد، از نهم دی ماه آغاز شد اظهار کرد: پلتفرم تولید این واکسن که در مرحله تست انسانی است بر اساس ویروس کشته شده است.
 
او با اشاره به اینکه داوطلبان تزریق واکسن شرکت شفا فارمِد وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (بنیاد برکت) که کوو ایران نام گرفته است افزود: گروه اول این تست ۳ نفر بودند که بعد از یک هفته قرنطینه در یکی از هتل‌های تهران به منزل بازگشتند و همچنان تحت نظر و مراقبت پزشکی قرار دارند.
 
قانعی گفت: به مرور زمان و با ادامه نتایج مثبت تست واکسن کوو ایران تا دو ماه دیگر به ۵۶ داوطلب، واکسن ایرانی کرونا تزریق می‌شود، در این صورت واکسن به سرعت در کشور تولید می‌شود و تا وارد فاز سوم می‌شود.
 
او درباره تولید انبوه واکسن کوو ایران برکت گفت: تولید انبوه این واکسن در صورت موفقیت تمام مراحل در خرداد ۱۴۰۰ به تولید انبوه می‌رسد.
 
رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا از ورود واکسن شرکت سرم سازی رازی تا اواخر بهمن ماه خبر داد و اضافه کرد: ۱۷۰ شرکت در جهان کار ساخت واکسن کرونا را شروع و تا الان ۱۲ میلیارد واحد تولید کرده اند لذا در ایران شش شرکت در کار تهیه واکسن هستند و تا شهریور ۱۴۰۰ با مازاد واکسن‌های تولید کشور مواجه خواهیم شد.
 
قانعی از خرید ۲ میلیون دوز واکسن کرونا از کواکس (اتحادیه جهانی تامین واکسن) خبر داد و بیان کرد: واکسن کواکس تا اسفند ۹۹ در اختیار کشور ما قرار می‌گیرد که به گروه نخست کادر درمان تزریق خواهد شد، ۳ شرکت تا آخر دی ماه به اتمام فاز حیوانی می‌رسند و امید داریم که مجوز انسانی را بگیرند. از ۳ شرکتی که وارد فاز بالینی می‌شوند یک شرکت دانش بنیان که قرار است بر پایه mRNA واکسن بسازد، پیشرفت چشمگیری داشته و زودتر از بقیه مرحله اول فاز بالینی را آغاز خواهد کرد. این شرکت مدل واکسن فایزر را در پیش گرفته است و تا پایان این ماه مجوز فاز انسانی را دریافت می‌کند.
 
او گفت: تمرکز واکسن سازی رازی برای ساخت واکسن کرونا مبتنی بر پروتئین نوترکیب است.
 
حسین کیوانی استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره ماده اصلی ساخت واکسن ایرانی کرونا گفت: واکسن نوترکیب در ویروس کرونا قابل استفاده نیست.
 
این استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران با بیان اینکه ساخت واکسن در داخل کشور به معنی آزمایشگاهی کردن افراد نیست افزود: صرف نظر از مسائل سیاسی، با توجه به سوابق موجود، برخی فرآورده خارجی وارداتی، مشکلاتی ایجاد کرده اند، واکسن کرونا در دو دوز تزریق می‌شود، دوز اول برای شناسایی و ساخت آنتی بادی در بدن و دوز دوم که با فاصله دو تا سه هفته بعد تزریق می‌شود، در بدن پایداری بیشتری ایجاد می‌کند.
 
او افزود: بر همین اساس واکسن هپاتیت B، سه بار تزریق می‌شود لذا روش واکسن سازی بومی ما از ویروس کشته شده یا غیر فعال شده استفاده می‌کنیم که درستی این روش از هشتاد سال پیش به اثبات رسیده است لذا واکسن ویروس ضعیف شده کرونا برای تست انسانی به صلاح نیست.
کد مطلب : ۸۸۲۲
نام شما

آدرس ايميل شما