جداسازی افراد مبتلا و مشکوک تنها راه غلبه بر اپیدمی کرونا است
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۴۸
کد مطلب : ۸۲۶۴
سالم خبر: ردیابی ویروس کووید - ۱۹ و کنترل به موقع آن با جداسازی (ایزولاسیون) افراد مبتلا و حتی مشکوک تنها راه غلبه بر این اپیدمی است که بسیاری از کشورهای جهان این افتخار را از این مسیر نصیب متولیان و مدیریتهای سلامت خود کردهاند.
به گزارش سالم خبر، محمد اسماعیل اکبری مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه ای به روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور اعلام کرد: با شناسایی به موقع بیماران و ردیابی افراد در تماس با مبتلایان، غربالگری و قرنطینه سازی مناسب تا حد زیادی می توان ویروس کرونا را کنترل کرد.
وی در این نامه به موضوع نقاهتگاهها و محلهای قرنطینه اشاره کرد و گفت: هر دانشگاه در تاسیس این مراکز تاخیر کند به این مفهوم است که ردیابی ویروس و پیگیری افراد در حال تماس یا بیماران بدون یا با علامت خفیف را به خوبی کشف نکرده است، پس تاسیس این مراکز، با توجه به مصوبات و دستورات قبلی به عنوان یک شاخص ارزشیابی مدیریتهای در صف و سردمداران سلامت به حساب میآید.
اکبری ادامه داد: هر مرکز ایزولاسیون باید از حالت اداره هتل یا اقامتگاه بیرون آمده و شبیه یک مرکز بهداشتی و درمانی اداره شود.
وی تاکید کرد: هیچ فردی نباید با پای خود به این مراکز مراجعه کند بلکه این مراکز محل پذیرش ارجاعات بیماران مشکوک یا مبتلایان برای ایزوله شدن، هستند و باید با توجه به امکانات نظام شبکه توسط آمبولانس یا وسیله نقلیهای که به این منظور اختصاص یافته، به این مراکز معرفی شوند.
اکبری افزود: با بهرهگیری از رسانه های دیجیتال یا مخابراتی، از قبل باید محل ارجاع آنان مشخص شود و به محض ورود با رعایت اصول بهداشتی و توجیه ذهنی افراد، به اتاقهای خود راهنمایی شوند.
مشاور عالی وزیر بهداشت تاکید کرد که در این مراکز رستورانهای عمومی وجود ندارد و همه خدمات در شرایط کاملا ایزوله ارائه میشود.
وی بیان داشت: کنترل افراد با بهرهگیری از ساختارهای مخابراتی یا دیجیتالی می باشد و در صورت لزوم برای مراقبت بیشتر همانند یک مرکز درمانی، ویزیت و اقدام لازم صورت میگیرد.
اکبری، دوره زمان قرنطینه را بین ۱۴-۱۰ روز اعلام کرد و گفت: بدیهی است اقدامات آموزشی در طی این دوره و بعد از آن الزامی است.
وی ادامه داد: در این مراکز تجهیزات بیمارستانی ضرورت ندارد و حداقل امکانات مثل پالس اکسی متری برای چگونگی تعیین میزان اشباع اکسیژن یا تبسنج برای تعیین درجه حرارت کفایت میکند که توسط همکاران پرستاری زیر نظر پزشک عمومی (برحسب تعداد افراد قرنطینه شده) کنترل میشوند.
مشاور عالی وزیر بهداشت بیان داشت: پزشک عمومی با بهرهگیری از گروه معین متخصصان ممکن است ارجاع افراد مستقر در قرنطینه را به سطح بالاتر (بیمارستان) را لازم بداند.
وی تاکید کرد که ملاقات یا حضور افراد منتسب به این بیماران در این مراکز ممنوع بوده و آموزشهای لازم برای زمان بعد از ترخیص، هم به آنان باید ارایه شود.
اکبری افزود: در این ساختارها مسئله حمایتی و معیشتی از اهمیت زیادی برخوردار است که دانشگاهها میتوانند با بهرهگیری از ساختارهای حاکمیتی، حکومتی و خیرین به صورت هدفمند تامین کنند.
وی اظهار امیدواری کرد که با بردباری عالمانه و دلسوزانه، ساختارهای مکمل نظام شبکه با بهرهگیری درست از نظام شبکه (AHC) و همراهی دلسوزانه سازمان بسیج، نیروهای مردمی، افراد خیر و سازمان هلال احمر به اجرا درآید تا ما را به نتایج مطلوب برساند.