۰

محدودیت‌های نیم بند، آمار مرگ و میر را پایین نمی‌آورد

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۰۷
کد مطلب : ۸۱۸۷
محدودیت‌های نیم بند، آمار مرگ و میر را پایین نمی‌آورد
سالم خبر: محدودیت‌های نیم بند در زنجیره انتقال وقفه ایجاد نمی‌کند و آمار مرگ و میر را پایین نمی‌آورد.
 
به گزارش سالم خبر، پیام طبرسی، رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در برنامه چاپ اول اظهار کرد:  از ۲۵ شهریور وارد پیک سوم ویروس کرونا در کشور شدیم و با یک وضعیت نابسامان به لحاظ تعداد بیماران و شدت بیماری مواجه شدم.
 
او افزود: یکی از مسائلی که هنوز باید بررسی شود این است که چرا شدت بیماران بد حال نیازمند به آی سی یو افزایش پیدا کرده است. حدود ۲۰ روز پیش آمار مرگ و میر روزانه حدود ۲۰۰ تا ۲۲۰ نفر بود و اعلام کردیم که اگر اقدامی صورت نگیرد این آمار مرگ و میر دو برابر می‌شود؛ اکنون با آمار دو برابری مواجه شده ایم. اگر باز هم اقدامی صورت نگیرد متاسفانه امکان بالا رفتن آمار مرگ و میر وجود دارد.
 
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری  ادامه داد: دو روز پیش ۶۵ رئیس دانشگاه علوم پزشکی در نامه‌ای به وزیر بهداشت، تعطیلی ۲ هفته‌ای کل کشور را خواستار شدند تا وقفه‌ای در زنجیره انتقال ویروس ایجاد شود. این افراد ۹ ماه است که درگیر مبارزه با کرونا هستند و از دید کاملی درباره وضعیت منطقه و شهر خود برخوردار هستند و به همین دلیل درخواست تعطیلی دو هفته‌ای کشور را مطرح کرده اند.
 
طبرسی ضمن انتقاد از محدودیت‌های فعلی گفت:  محدودیت‌های نیم بند نمی‌تواند تاثیری در مقابله با شیوع کرونا داشته باشد و در زنجیره انتقال وقفه ایجاد کند؛ محدودیت‌های فعلی آمار مرگ و میر را پایین نمی‌آورد.
 
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری تصریح کرد: در شرایط فعلی باید یک تعطیلی گسترده دو هفته ایجاد شود تا آمار مرگ و میر کاهش پیدا کند. البته تمام کشور‌ها هم در مبارزه با این بیماری به موفقیت نرسیده اند؛ حتی انگلیس و فرانسه هم در کنترل کرونا موفق نبوده اند. فرانسه روز گذشته اقدام به راه اندازی یک بیمارستان صحرایی کرد.
 
افزایش بیماریابی در کشور با ۴۰ هزار تست روزانه
 
طبرسی درباره علت افزایش آمار مرگ و میر و مبتلایان به کرونا در کشور گفت: در مدت اخیر تعداد تست روزانه افزایش پیدا کرده به گونه‌ای که قبلا روزی ۱۰ هزار تست در کشور انجام می‌شد و هم اکنون روزانه ۴۰ هزار تست در کشور انجام می‌شود و به زودی به ۱۰۰ هزار تست خواهد رسید. هر چه میزان تست بالاتر برود میزان تشخیص مبتلایان به کرونا هم بیشتر می‌شود، زیرا در گذشته بسیاری از مبتلایان بوده اند که تست نمی‌شده اند و در نتیجه در آمار محاسبه نمی‌شدند.
 
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ادامه داد: ویروس در کشور ما نیز جهش پیدا کرده و بیماری زایی را بیشتر کرده است. اما ما نتوانستیم از روشی که افراد پر خطر را از معرض ابتلا دور نگه می‌دارد، موفق باشیم. میانگین مرگ و میر در کشور ما هم اکنون در سنین ۶۵ به بالاست؛ این افراد پر خطر باید از سایرین جدا شوند تا مرگ و مر کاهش پیدا کند. مثلا افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند باید دورکاری انجام دهند و یا افراد مسن تا جایی که امکان دارد در منزل بمانند.
 
او ادامه داد: در دورهمی‌ها نیز افراد باید حتما ماسک داشته باشند و حتی در منزل هم باید تلاش کنند که ماسک بزنند. در مترو شلوغی زیادی را شاهدیم که افراد حتی اگر ماسک بزنند هم کرونا منتقل می‌شود.
 
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: اعمال محدودیت برای کسب و کار‌ها زمانی تاثیر گذار است که ابتدا دو هفته به صورت کلی همه چیز تعطیل شود و بعد از آن محدودیت ساعت کار برای مغازه داران ارائه شود. این بیماری هزار چهره دارد و در هر فرد، علائم متفاوتی نشان می‌دهد.
 
فردی که  احساس سرماخوردگی دارد باید خودش را قرنطینه کند
 
طبرسی درباره علائم ابتدایی ویروس کرونا در بدن توضیح داد: علائم این ویروس بیشتر شبیه به سرما خوردگی است؛ فرد مبتلا در ابتدا نشانه‌هایی مثل گلو درد ساده و بدن درد را تجربه می‌کند و در بعضی از افراد این علامت شدید می‌شود. در این شرایط هر فردی که  احساس سرماخوردگی دارد باید خودش را قرنطینه کند. بسیاری از افراد فکر می‌کنند که دچار سرما خوردگی شده اند و سرکار می‌روند و کار‌های روزانه را انجام می‌دهد و بعد از دو هفته متوجه می‌شوند که کرونا دارند.
 
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ادامه داد: این افراد در این دو هفته ویروس را منتقل کرده اند. بیشترین قدرت انتقال ویروس در ۴۸ ساعت قبل از نشان دادن علائم و ۵ روز ابتدایی است و در هفته دوم و سوم بیماری، فرد خیلی کم ویروس را منتقل می‌کند.
 
زدن ماسک، معادل واکسن اثرگذار است
 
او  با تاکید براینکه  اصل درمان این بیماری استراحت است، گفت: هنوز آنفلوانزای فصلی در کشور ما شروع نشده است، امسال میزان شیوع این بیماری خیلی کم شده است؛ زدن ماسک، معادل واکسن اثرگذار است. دارو‌های گیاهی برای درمان کرونا، نقش مکمل دارند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند.
 
طبرسی بیان کرد: برای مبارزه با این بیماری یک راه کشف دارو و واکسن مناسب است که خوشبختانه شرکت خارجی فایزر دیشب اعلام کرد که واکسن کرونا ساخته شده است. این واکسن بر روی ۴۴ هزار نفر تست شده و بالای ۹۰ درصد ایمنی زایی داشته است؛ سازمان بهداشت جهانی نیز این خبر را تائید کرده است، اما همین شرکت اعلام کرده است که تا پایان سال ۲۰۲۰ می‌تواند ۵۰ هزار دوز از این واکسن را تولید و تا پایان سال ۲۰۲۱ یک میلیارد دوز از این واکسن را روانه بازار می‌کند.
کد مطلب : ۸۱۸۷
نام شما

آدرس ايميل شما