۰

شکایتی از تعطیلی مطب‌ها نشده است

تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۵۸
کد مطلب : ۶۷۸۲
شکایتی از تعطیلی مطب‌ها نشده است
سالم خبر: با اینکه مطب‌ها، درمانگاه ها و بیمارستان‌های خصوصی هزینه سنگینی را برای تهیه لوازم حفاظتی در اپیدمی کرونا متحمل می‌شوند اما دسترسی مردم به پزشک قطع نشده و در هیچ جای کشور شکایتی از تعطیلی این مراکز نداشته‌ایم.
 
به گزارش سالم خبر ،علی فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس آخرین دستورالعملی که وزارت بهداشت برای فعالیت مطب ها، ابلاغ کرده، قرار بر این شد که در هر استان نظام پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی جلساتی داشته باشند و درباره فعالیت مطب ها و کلینیک ها تعیین تکلیف کنند که کی و کجا باید باز باشد، چه کسی می تواند فعال باشد و کجاها نباید باز باشند.
 
بی عدالتی در توزیع پزشک
 
وی گفت: با توجه به اینکه نرخ سرانه کادر درمان به جمعیت در کل کشور یکسان نیست و در زمینه توزیع کادر پزشکی و درمانی در کشور عدالت نداریم و مثلا در شهر تهران به ازای هر هزار نفر جمعیت ۶ کادر درمانی داریم ولی در استان سیستان و بلوچستان این نسبت به ۱.۵ تا دو نفر می رسد، بنابراین وزارت بهداشت نمی تواند یک دستورالعمل کلی صادر کند که این رشته ها و این افراد باید باز باشند و این رشته ها نیمه فعال باشند، بنابراین تصمیم گیری در این زمینه به استانها گذاشته شده است.
 
معاون سازمان نظام پزشکی افزود: وزارت بهداشت هم قبول دارد که برخی رشته ها باید باز باشند، برخی رشته ها ضرورت ندارد باز باشند و می توانند باز باشند، برخی رشته ها مثل دندانپزشکان، اعمال زیبایی و لیزردرمانی نباید باز باشند و فعالیت آنها ممنوع است. بنابراین اگر کسی بگوید هر کس مطب یا کلینیک خود را تعطیل کرده، خلاف کرده است، درست نیست.
 
فتاحی در پاسخ به این پرسش ایرنا که آیا فعالیت مراکز درمانی خصوصی در استانها تعریف شده، گفت: متاسفانه در تهران تعریف نشده، در برخی استانها از جمله گیلان این تعریف انجام شده است.
 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در پروتکل ابلاغی وزارت بهداشت برای بازگشایی مطب ها این تعاریف انجام نشده است، توضیح داد: در این پروتکل نوشته شده که مطب ها و درمانگاه ها برای بازگشایی در ایام کرونا چه نکاتی را باید رعایت کنند از جمله اینکه فاصله گذاری ها را رعایت و حتما از ماسک و لوازم حفاظتی استفاده کنند یا اینکه چه تعداد بیمار ویزیت کنند اما اینکه کی فعالیت کند و چه کسی فعالیت نکند را به تصمیم کارگروه های استانی واگذار کرده و در تهران تاکنون چنین موضوعی تعیین تکلیف نشده است.
 
فتاحی افزود: سازمان نظام پزشکی هم پروتکل های حفاظتی و پیشگیرانه ای را تعریف کرده، اجرای این پروتکل ها هم به بیمار، هم به پزشک و هم به موسسات پزشکی، هم برای مطب ها و مراکز سرپایی و هم برای مراکز بستری تحمیل می شود و اجباری است. از جمله اینکه حتما این مراکز باید ماسک داشته باشند، همه کادر درمانی باید ماسک بزنند و ماسک را در اختیار بیماران و مراجعه کنندگان هم قرار دهند، ملحفه را باید برای هر بیمار عوض کنند، در دندانپزشکی که برای خدمات اورژانسی فعالیت می کنند نیز برای هر بیمار باید گان و لباس محافظتی عوض شود، انجام این کارها هزینه دارد و متاسفانه تامین این هزینه های جدید تعریف نشده است.
 
معاون سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این پرسش ایرنا که آیا تعطیل بودن برخی مطب ها و درمانگاه های خصوصی به علت هزینه تامین لوازم محافظتی است، گفت: نمی خواهم بگویم فقط این مساله است اما تهیه این اقلام در شرایط فعلی نیز کار آسانی نیست حداقل تهیه این لوازم با نرخ دولتی کار ساده ای نیست، مساله این است که نه آماری از مراکزی که تعطیل هستند داریم، نه گزارشی به سازمان نظام پزشکی رسیده که کی باز است و کی بسته است و نه شکایتی داشته ایم که کسی از تعطیلی یک مطب یا درمانگاه شکایت داشته باشد.
 
کمبود ماسک و لوازم حفاظتی در مراکز درمانی خصوصی
 
وی ادامه داد: معاونت انتظامی نظام پزشکی به شکایت ها رسیدگی می کند. در هیچ جا چنین شکایتی مطرح نبوده اما مساله این است که باید تعریف شود که چه مراکز درمانی باید باز باشند و کدامها لازم نیست باز باشند و دوم اینکه هزینه های اضافه تامین لوازم حفاظتی در مراکز درمانی باید تامین شود. به عنوان مثال در یک بخش عادی بیمارستانی برای لباس و لوازم حفاظتی هر کادر درمانی در هر شیفت حداقل ۲۰۰ هزار تومان و در هر شبانه روز و سه شیفت کاری در ICU به بالای ۷۵۰ هزارتومان برای لباس و لوازم حفاظتی هزینه می شود.
 
فتاحی گفت: معلوم نیست این هزینه های اضافه را چه کسی باید جبران کند، در بخش دولتی، دولت پرداخت می کند اما در بخش خصوصی آیا باید از مریض این هزینه دریافت شود، چگونه؟ آیا باید بیمارستان این هزینه را متقبل شود، چرا؟ البته امیدواریم به روزهای پایانی اپیدمی کرونا نزدیک باشیم اما در پایان (موج اول) این اپیدمی هم هنوز این مشکلات حل نشده است.
 
کاهش ۵۰ درصدی مراجعه مردم به پزشک
 
وی افزود: این هزینه ها در بیمارستانها و مراکز بستری بیشتر است اما هیچ بیمارستان خصوصی تعطیل نشده است. مطب ها هم هزینه های مازاد دارند، در حالی که مراجعه کننده هم در بخش سرپایی و هم بستری نسبت به قبل از کرونا در بخش خصوصی به شدت کمتر شده و حدود ۵۰ درصد هم در بخش بستری و هم سرپایی بیماران و مراجعه کنندگان کمتر شده است، بخشی به خاطر ترس از کروناست و مردم کمتر مراجعه می کنند.
 
معاون سازمان نظام پزشکی گفت: با وجود این مشکلات حتی در تهران نیز مردم در دسترسی به پزشک مشکلی ندارند و این طور نیست که کسی بخواهد به پزشکی در یک رشته خاص مراجعه کند و دسترسی نباشد، دسترسی ها هست اما مریض نیست. اگر نصف مطب ها هم باز باشند هیچ مشکلی وجود ندارد، چون تعداد بیماران و مراجعه کنندگان به مطب ها نصف شده است، مقداری به خاطر ترس است مقداری هم درست است و نباید در این شرایط برخی خدمات ارائه شود.
 
فتاحی افزود: شاید وزارت بهداشت بگوید که به جز دندانپزشکی به بقیه متخصصان اجازه بازگشایی داده و کسی را هم مجبور نکرده که باز باشد اما به نظر من وزارت بهداشت باید تشخیص دهد که مردم به چه خدمات ضروری نیاز دارند و با توجه به نیاز مردم در جاهایی که سرانه پزشک و کادر درمانی جوابگو نیست، برخی مطب ها را مجبور کند که باز باشند تا دسترسی مردم به پزشک قطع نشود اما در جایی مثل تهران که سرانه پزشک به بیمار بالاتر است ممکن است ایجاد این اجبار ضرورت نداشته باشد.
 
معاون انتظامی نظام پزشکی گفت: با وجود این مشکلات به صراحت اعلام می کنم که در سطح کشور هیچ شکایتی حتی یک مورد که اعلام کنند برای دسترسی به پزشک مشکل داشته ایم و پزشک نبوده است، مطلقا نداشته ایم.
 
وی افزود: با این وجود اگر در جایی مردم به خدماتی خاصی نیاز داشته باشند و پزشکانی بدون مجوز و بدون دلیل موجه تعطیل کرده باشند به نحوی که دسترسی مردم قطع شده باشد، باید پاسخگو باشند و می توان با آنان برخورد کرد البته وسایل ایمنی و حفاظتی هم حتما باید در اختیار کادر درمانی قرار داده شود و اطلاع دارم که هنوز تامین این لوازم برای مطب ها و مراکز خصوصی به طول کامل حل نشده است.
 
پیش از این محمد جهانگیری معاون برنامه ریزی نظام پزشکی اعلام کرده بود: در کشور ۸۵ هزار و ۸۵۳ پزشک عمومی داریم که ۳۱ هزار و ۳۵۹ نفرشان پروانه مطب دارند، همچنین از ۴۱ هزار و ۳۰۱ پزشک متخصص ۲۷ هزار نفرشان دارای پروانه مطب هستند و از ۳۴۶۲ پزشک فوق تخصص در کشور ۲۵۲۷ نفر پروانه مطب دارند.
 
قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت هفته گذشته درباره بسته بودن برخی مطب ها یا کلینیک های بیمارستانها گفت: کلینیک های بیمارستانهای دولتی باز است به کلینیکهای خصوصی و مطب ها هم اجازه دادیم باز کنند، حتی کلینیک های پوست هم می توانند باز باشند اما باید یکسری تمهیدات را که در پروتکل بازگشایی ابلاغ شده از جمله استفاده از ماسک و فاصله گذاری ها رعایت کنند، نمی توانیم کسی را مجبور کنیم که به زور مطبش را باز کند، آمار مطب ها را هم سازمان نظام پزشکی دارد.
 
وی افزود: فعلا درمانگاههای دولتی باز هستند و اگر بسته بودن کلینیک های خصوصی طولانی شد با سازمان نظام پزشکی در مورد مجوز مطب ها تصمیم می گیریم.
 
بر اساس آمارهای رسمی، اپیدمی کرونا از اول اسفند تا کنون ۱۰۶ هزار و ۲۲۰ مبتلا داشته ۶۵۸۹ نفر جان خود را از دست داده اند که حدود ۱۰۰ نفر از تعداد کادر پزشکی و پرستاری بوده اند.
کد مطلب : ۶۷۸۲
نام شما

آدرس ايميل شما