در نشست خبری انجمن صنفی متخصصان تجهیزات پزشکی مطرح شد:
مسوولیت فنی تجهیزات پزشکی قانونمند است اما بازوی اجرایی ندارد
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۰۹
کد مطلب : ۵۳۶۱
احمد مسلمی، رییس هیات مدیره انجمن صنفی متخصصان تجهیزات پزشکی امروز در نشست خبری خود با حضور اصحاب رسانه با بیان این مطلب افزود: این کالاهای دست دوم موجود در بازار قاچاق محسوب میشوند که در حال حاضر عدد و رقم خاصی در زمینه تجهیزات و ملزومات پزشکی دست دوم وجود ندارد.
وی همچنین درباره آموزش مسوولان فنی و ارائه مجوز از سوی انجمن صنفی متخصصان تجهیزات پزشکی گفت: صدور این مجوز با انجمن است، اما در زمینه نظارت نمیتوانیم کاری انجام دهیم. در حال حاضر چالش حق امضای مسئول فنی تجهیزات پزشکی وجود دارد. قانون مسئول فنی نوشته شده، اما اختیارات قانونی داده نشده است.
مسلمی افزود: تا زمانی که مسئول فنی تجهیزات پزشکی اجازه نداده، نباید
تجهیزات پزشکی ۵ هزار شرکت درگیر دارد
مسلمی اظهار داشت: قانون مربوط به دارو به حدود سال ۱۳۵۶ بر میگردد، اما تا سال ۱۳۸۶ در زمینه تجهیزات پزشکی کل قوانین و مقررات در نهایت ۲ برگه بود. سالها این وضعیت حاکم بود و یکی از ضعفهای تجهیزات پزشکی این است که در قوانین بالادستی دیده نشده است. کل شرکتهای دارویی حدود ۳۰۰ شرکت هستند، اما در تجهیزات پزشکی حدود ۵ هزار شرکت داریم.
وی ادامه داد: حدود ۷۰ درصد شرکتهای دارویی در اختیار خود دولت است، اما در تجهیزات پزشکی شاید یک درصد هم در اختیار دولت نیست و ۹۹ درصد تجهیزات پزشکی در اختیار بخش خصوصی است و به همین علت حرف تجهیزات پزشکی
تجهیزات و ملزومات پزشکی تقلبی بیشتر در بخش خصوصی دیده میشود
رییس هیات مدیره انجمن صنفی متخصصان تجهیزات پزشکی درباره احتمال استفاده از تجهیزات و ملزومات پزشکی قاچاق یا تقلبی بیان کرد: در بخش دولتی درمان، در حال حاضر موضوع تقلب در تجهیزات پزشکی تقریبا صفر است، اما عمده وسایل پزشکی تقلبی یا قاچاق بیشتر در بخش خصوصی دیده میشود که البته میزان آن هم خیلی زیاد نیست. به هر حال تجهیزات و ملزومات پزشکی گران شده و حتی روند استفاده از کالاهای دست دوم که وارد کشور میشود در بازار زیاد شده است.
برون سپاری نظارتهای حوزه تجهیزات پزشکی
مسلمی گفت: به دنبال واگذاری و برون سپاری برخی از کارهای وزارت بهداشت در حوزه تجهیزات پزشکی به دفاتر خدمات مهندسی پزشکی هستیم. به طور مثال در یک شهرستان ۳۰ کلینیک وجود دارد و وزارت بهداشت میتواند نظارت بر این کلینیکها
انتخابات هیات مدیره کاملا قانونی برگزار شد
مهرداد سرهنگی، دبیر انجمن صنفی متخصصان تجهیزات پزشکی نیز به دنبال شائبه های پیش آمده درباره انتخابات هیات مدیره این انجمن گفت: انتخابات هیات مدیره انجمن صنفی متخصصان تجهیزات پزشکی کاملا قانونی برگزار شده و تعداد ۶۷ نفر در این انتخابات رای دادند. در تاریخ ۸ مرداد نوبت اول مجمع انجمن به دلیل به حد نصاب نرسیدن برگزار نشد و پس از درج آگهی، در تاریخ ۲۳ مرداد ۹۸ نوبت دوم مجمع برگزار و نتایج انتخابات در ۲۶
وی درباره شیوه اطلاع رسانی برای انتخابات هیات مدیره نیز بیان کرد: تنها روشهای قانونی که میتوانستیم برای انتخابات اطلاع رسانی کنیم، استفاده از روزنامه رسمی و سایت رسمی انجمن بود که هر دو مورد انجام شد.
سرهنگی اظهار داشت: تاکنون هزار و ۸۵۶ نفر در کل کشور عضو انجمن شدند که حدود ۶۰۰ نفر در تهران حضور دارند که ۳۰ درصد از این تعداد،
اعضای وابسته و دانشجو هستند و با توجه به اساسنامه انجمن، حق رای ندارند. فقط اعضای اصلی یعنی کسانی که مدرک تحصیلی داشته و ۲ سال از مدرکشان گذشته باشد میتوانند در انجمن عضو شده و در انتخابات رای بدهند.