هزینه کرد سالانه سه و نیم میلیارد دلار برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۵۹
کد مطلب : ۴۵۷۲
به گزارش سالم خبر از ایفدانا، مهدی پیرصالحی رییس سازمان غذا و دارو در همایش معاونین غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اظهار کرد: حضور داروسازان بالینی کمک بزرگی به الگوی مصرف در بیمارستانهاست.
پیرصالحی افزود: مقدار مصرف داروی مورد نیاز و نوع داروی مصرفی در بیمارستانها نیازمند مصرف منطقی مدیریت و برنامه ریزی صحیح است که تنها داروسازان بالینی و بیمارستانی میتوانند در این عرصه کمک شایانی انجام دهند.
وی، با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) با عنوان "رونق تولید"، اظهار کرد: ما نیز در سازمان غذا و دارو باید این فرمایش را سرلوحه امور خود قرار دهیم و برای شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی تسهیلات لازم را فراهم کنیم.
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت، به اهمیت تحریمها در سال جاری اشاره کرد و سال گذشته را از نظر تامین دارو و تجهیزات سال سختی برشمرد.
برخی از شرکتهای خارجی تامین کننده دارو قادر به ادامه همکاری نیستند
رییس سازمان غذا و داروی کشور، به شدت تحریمها اشاره کرد و ادامه داد: برخی از شرکتهای خارجی تامین کننده دارو و تجهیزات پزشکی به صورت رسمی و غیر رسمی انصراف دادند و قادر به ادامه همکاری نیستند، اما علی رغم همه این مسائل، از این مشکلات نیز عبور خواهیم کرد.
پیرصالحی، ضرورت تعامل و مشارکت بیشتر مسئولین و فعالان عرصه دارو و تجهیزات پزشکی را در سال ۹۸ با توجه به شدت تحریمها را مهم دانست و اذعان کرد: نیازمند مدیریت صحیح و صرفه جویی در هزینهها هستیم.
وی با اشاره به ضرورت تامین ارز برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی و محدودیت در این راستا افزود: مصرف دارو و تجهیزات پزشکی در کشور سالانه سه و نیم میلیارد دلار هزینه دارد.
وی در ادامه به اهمیت مبارزه با بیماریهای غیر واگیر به ویژه ایجاد کمپین فشار خون در سال جاری اشاره کرد و گفت: معاونتهای غذا و دارو و داروخانهها باید مشارکت فعالی را در این زمینه داشته باشند.
رییس سازمان غذا و داروی کشور همچنین به موضوع مکملها و اقلام آرایشی و بهداشتی اشاره کرد و افزود: برای تسهیل تولید، جلوگیری از قاچاق و تقلبی بودن و کنترل در بازار باید اقدامات مهمی را انجام دهیم.
تخصیص اعتبارات از صندوق ذخایر ارزی برای مطالبات دارو
وی اظهار کرد: بودجهای از محل اعتبارات صندوق ذخایر ارزی برای مطالبات دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یافته و معاونتهایی که این بودجه را در زمینه دیگری مصرف کنند باید پاسخگو باشند.
پیر صالحی در پایان از فعالیتهای جهادی معاونتهای غذا و داروی استانهای درگیر سیل؛ خوزستان، لرستان و گلستان در ارائه خدمات حوزه غذا و دارو تشکر ویژه کرد.