در مراسم هفتمین همایش مکملهای غذایی و رژیمی مطرح شد:
کنترل واردات مکمل های رژیمی و غذایی سال 98 نیز ادامه دارد
سال گذشته 143 باشگاه ورزشی متخلف در زمینهی مکمل ها تعطیل شدند
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۵۵
کد مطلب : ۴۴۹۳
سالم خبر :مدیرکل امور فرآوردههای طبیعی سنتی و مکملهای سازمان غذا و دارو گفت: در حال حاضر فرآوردههایی که بیش از ۵۰ درصد سهم آنها از تولیدات داخل تامین میشوند با ممنوعیت واردات مواجه هستند، این روند باید ادامه پیدا کند تا در مواردی که تولید کافی داریم واردات کنترل شود و در سال 98 هم روند کنترل واردات ادامه پیدا خواهد کرد.
به گزارش سالم خبر مهناز خانوی در مراسم هفتمین همایش مکملهای غذایی و رژیمی که صبح امروز برگزار شد، ادامه داد: مکمل های رژیمی وغذایی با کیفیت تولید داخل امروز دستاوردهایی است که حاصل تلاش سازمان غذا و دارو و همه افراد مرتبط با این حوزه است.
وی ادامه داد: بسیاری از کسانی که در این مجموعه حضور دارند میدانند که سال گذشته با چالشهای زیادی مواجه بودیم و با مشکلات بسیاری در زمینه تولید و واردات دارو دست و پنجه نرم کردیم؛ تغییرات ایجاد شده شرایط را بسیار سخت کرد، اما آمارها نشان میدهد که فرایند تولید در سال ۹۷ سال موفقی بوده است و در سالهای اخیر هیچگاه به اندازه سال ۹۷ در زمینه تولید فرآوردههای مکمل با کیفیت موفق نبودیم.
خانوی گفت: هر چند تغییر سیاستهای ارزی بانکی و سازمانی موجب شد تا تولید مکملهای با کیفیت در داخل کشور افزایش یابد؛ اما سازمان غذا و دارو که نقش حمایتی دارد نیز سعی کرد تا بهترین مکملها به دست مردم برسد.
مدیر کل امور فرآوردههای طبیعی سنتی و مکملهای سازمان غذا و دارو گفت: یکی از کارهای مهمی که در سال گذشته انجام شد بحث آموزش مسوولان فنی بود؛ مسوولان فنی در زمینه تولید و ورود مکملها به بازار نقش مهمی دارند و آموزش آنها میتواند تاثیر چشمگیری بر بهبود فعالیت سازمانهای تولیدی و توزیع مکملها داشته باشد؛ اگر این سیاستها اجرا نمیشد به طور قطع تولید کنندگان در تولید با مشکل مواجه میشدند و امروز شاهد این دستاوردهای مطلوب نبودیم، امیدواریم بتوانیم در سالهای آتی در کنار تولید کنندگان به بهبود تولید کمک کنیم.
وی تاکید کرد: سال ۹۸ سال تفویض امور به بخش خصوصی و اتحادیه و سندیکاهای بخش خصوصی است و ساز و کارهای اولیه و تدابیر لازم برای این کار انجام شده است.
یکی از نقصهای بزرگ ما آموزش است
در ادامه این مراسم عباس کبریایی زاده، رییس سندیکای تولید کنندگان مکملهای غذایی گفت: در سالهای دور بخش عمدهای از شرکت کنندگان نمایشگاهها و تامین کنندگان مکملهای غذایی را شرکتهای خارجی تشکیل میدادند، اما امروز شاهد فعالیت مناسب شرکتهای داخلی در بخش مکملهای غذایی و رژیمی هستیم.
وی ادامه داد: نیروهای انسانی سرمایههای کشور هستند زیرا پیشرفتهای کشورهای نسلی است و زمینه را برای نسل بعد آماده میکند، اما یکی از نقصهای بزرگ ما آموزش است، تمام کسانی که در هر بخشی کار میکنند نیاز به گذراندن دورههای آموزشی هستند و منظور تنها آموزش دانشگاهی در دانشگاهها نیست زیرا در این مکانها آموزش به اندازه کافی وجود دارد.
سال گذشته ۱۴۳ باشگاه متخلف تعطیل شدند
عبدالحمید محمد احمدی، معاون فرهنگی و توسعه ورزش هماهنگی وزارت ورزش هم گفت: توجه به مکملهای غذایی رژیمی از اهمیت بسیاری برخوردار است، در دورههای گذشته شاهد بودیم که این مکملها در دستور کار همایشها قرار گرفتند و بحثهای مفیدی در این زمینه صورت گرفت؛ بخش ورزش یکی از بزرگترین حوزههای مرتبط با بخش مکملهاست؛ نزدیک به ۲۰ هزار باشگاه ورزشی مخاطب مصرف مکملهای ورزشی و غذایی هستند پس محصولات مکملهای ورزشی برای حوزه ورزش اهمیت زیادی دارد.
وی ادامه داد: باید اطمینان داشته باشیم تا آنچه به عنوان مکمل در اختیار جوانان و ورزشکاران کشورمان قرار میگیرد، سلامت باشد، در اخبار به قاچاق مکملهای ورزشی در زمینه تولید و توزیع اشاره میشود و همین امر شبههایی در سلامت مکملهای موجود در بازار ایجاد میکند؛ اگر مکملها از مسیرهای استاندارد تولید نشوند ممکن است، سلامت مصرف کنندهها را به خطر بیندازد، برخی از آلودگیهای موجود در مکملهای تقلبی باعث ایجاد مشکلات گوارشی و ریوی میشود و همین مسئله این موضوع را برای ما مشخص میکند.
احمدی گفت: جمعیت قابل توجهی در حدود ۲۳ هزار باشگاه ورزشی در سطح کشور فعالیت میکند اساسا باشگاهها برای سلامت جامعه تلاش میکنند نباید سوء استفادهها منجر به ایجاد نگاه بد به این مکانها شود؛ در سال گذشته بازرسیها و پایشهای دورهای در باشگاههای کشور انجام شد که در نهایت به تعطیلی ۱۴۳ باشگاه منجر شد.
وی با اشاره به بهبود شرایط باشگاهها نسبت به سالهای گذشته افزود: وزارت ورزش و جوانان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران شاخصهای ایران را برای پایش باشگاههای ورزشی تبیین خواهد کرد تا بتوانیم آنها را برای ارائه خدمات بهتر و حفظ سلامت جامعه همراهی کنیم؛ اردیبهشت ماه امسال شاهد اعطای تندیس باشگاه برتر خواهیم بود، ۱۶ شاخص برای اعطای این تندیس تنظیم و به باشگاهها اعلام شده است که یکی از آنها کنترل سلامت مکملهای ورزشی است؛ امیدوار هستیم با پیگیری روند اعطای این جایزه بتوانیم گام بزرگی در بهبود خدمات ارائه شده در این حوزه برداریم.
در پایان مراسم این افتتاحیه از چهره های برتر و پیشکسوتان این حوزه نیز تقدیر شد.
در پایان مراسم این افتتاحیه از چهره های برتر و پیشکسوتان این حوزه نیز تقدیر شد.