اعمال سیاستهای ممانعتی و محدودیتها در شرایط رکود تورمی اثری معکوس در پی دارد
محسن پرورش، کارشناس سرمایه گذاری و پژوهشگر اقتصادی:
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۱
کد مطلب : ۳۹۱۴
در حالی که سوال اصلی اینجاست که چرا دولت ها تلاش می کنند تا قیمت گذاری و کنترل قیمت را به ویژه در مورد کالاهایی که در مقابل تامین آن، یارانه پرداخت می کنند، در ید قدرت خود بگیرند؟ پرسشی که اکنون مطرح میشود این است که آیا این روش در شرایط اقتصادی امروز کشور به نفع جامعه است؟
محسن پرورش، کارشناس سرمایه گذاری و پژوهشگر اقتصادی در پاسخ به این پرسش سالم خبر با اشاره به روش های دولت برای کاهش کسری بودجه و درآمد خود از جمله تلاش برای قیمت گذاری کالاهایی همچون دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: دولتها برای کاهش کسری بودجه میتوانند هم هزینههای خود را کاهش دهند و هم مالیات را افزایش. اما، هر
وی افزود: افزایش مالیاتها نیز به دلیل آنکه بخش بزرگتر جامعه حقوق بگیر دولت هستند، کاهش بیشتر درآمد و قدرت خرید جامعه را در پی خواهد داشت. علاوه بر آن در یک محیط اقتصادی پر تورم که به طور همزمان کند شدن رشد اقتصادی و افزایش نرخ بیکاری را به همراه دارد، این اثرات منفی ناخواسته، هم احتمال وقوع بالاتری دارند و هم شدت بیشتر.
پرورش با تاکید بر اینکه بیرون آمدن از رکود تورمی بسیار دشوار و نیازمند استراتژیهای اقتصادی پیچیده و با نگاه دراز مدت است ادامه داد: حرکات کوتاه مدت و تدافعی دولت و سازمانهای دولتی مانند کنترل قیمتها و اعمال محدودیت و ممنوعیت بر صادرات
از آنجا که بخش دارو و تجهیزات پزشکی، به دلایل مختلفی همچون عدم دسترسی مستقیم و بی واسطه مصرف کننده به این محصولات، عدم تقارن اطلاعات بین عرضه کننده و مصرف کننده و غیره، اساسا نمی توانند از ساختار قیمت گذاری در بازار آزاد پیروی کنند بنابراین شیوه های قیمت گذاری آن اهمیت دوچندان خواهد داشت.
پرورش با اشاره به این موضوع گفت: همان گونه که پرهیز از سیاستهای ممانعتی در رکود تورمی اهمیت دارند، برداشتن یا کاستن از موانع موجود بر سر راه جریان فعالیتهای اقتصادی نیز پراهمیت هستند و از نقاط نیاز به این هوشیاری در صنعت دارو و تجهیزات پزشکی، فوریت اقدام در جهت اصلاح روش قیمتگذاری در جهت تطابق هر چه بیشتر با شرایط جدید بازار است.
این پژوهشگر اقتصادی در پاسخ به اینکه شیوه های
وی افزود: خاموش کردن چراغ راهنمای قیمت به عنوان برآیند منابع اقتصادی تخصیص یافته به یک محصول، یا تولید کننده را به افت کیفیت ناگزیر می کند یا پنبهای را در گوش جامعه میگذارد تا صدای نزدیک شدن قطار تورمی قیمت را دیرتر بشنود تا زمانی که این قطار از روی جامعه و کسب و کارها رد بشود.