۰
مدیر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با سالم خبر:

بیماران مبتلا به تومورهای سر و گردن از تحریم مصون ماندند

سرطان زبان به دلیل آلودگی های صوتی و هوا و سبک زندگی در میان جوانان بیشتر شیوع یافته است
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۵ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۸
کد مطلب : ۳۴۳۲
بیماران مبتلا به تومورهای سر و گردن از تحریم مصون ماندند
سالم خبر: مدیر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد: در شرایط تحریم کوچکترین اختلالی در تامین دارو و تجهیزات پزشکی برای جراحی بیماران مبتلا به تومورهای سر و گردن پیش نیامد.

محمدتقی خرسند آشتیانی در گفت و گو با سالم خبر درباره تومورهای سر و گردن گفت: تومورهای سر و گردن ناشی از مصرف دخانیات و قلیان، استرس، مواد نگهدارنده مواد غذایی و... طی ده سال اخیر در کشور شایع شده است. اما دلایل ابتلا به این بیماری به طور کامل شناخته نشده است.

وی با اشاره به این که سن ابتلا به تومورهای سر و گردن پایین آمده است، تصریح کرد: در گذشته  اگر بیمار زیر 50 سال بود و علائم این بیماری را داشت تشخیص تومور سرو گردن بسیار بعید
به نظر می رسید اما در حال حاضر این بیماری به سن 15 سال هم رسیده است.

خرسند آشتیانی با اشاره به نقش موثر آلودگی های هوا و صوتی در مناطق شهری به ویژه مناطق صنعتی که کارخانجات مستقر هستند در بروز سرطان های سر و گردن، ادامه داد: این آلودگی ها در بروز سرطان زبان نقش مستقیم دارد و با توجه به اینکه سن بروز سرطان زبان در جوانان کاهش یافته است نباید نسبت به شناسایی عوامل بروز آن در جامعه بی تفاوت بود.

مدیر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره تاثیر شرایط تحریم بر تامین داروها و وسایل جراحی تومورهای سر و گردن گفت: در شرایط تحریم کوچکترین آسیبی به بیماران مبتلا به تومورهای سر و گردن در راستای تامین دارو و وسایل
جراحی وارد نشد. اما از جهت روانی ما دچار تشنج شدیم که فکر می کردیم داروهای موردنیاز و تجهیزات پزشکی در جراحی این بیماران را نتوانیم تامین کنیم. اما این اقلام با تولید داخل قابل دسترس بود.

خرسند آشتیانی ادامه داد: در یک آمار جهانی نشان داده شده است که طی 20 سال آینده آمار تومورهای سر و گردن به دو برابر می رسد. اما با پیشرفت های درمانی این بیماری قابل پیشگیری و درمان است. اگر بیماری به سرعت تشخیص داده شود، درمان بهترانجام می شود و عمر بیمار افزایش می یابد.

نیازی به اعزام بیماران نیست

وی با بیان این که مسائل مرتبط به گوش و حلق و بینی متنوع است و می تواند برای انسان مسئله ساز شود، گفت:  رشته فوق تخصصی گوش و حلق و بینی
در ایران در بخش های مختلف تومورهای سر و گردن، حنجره، پلاستیک، زائدات جمجمه و آندوسکوپی در ایران توسعه پیدا کرده  و پا به پای همه مراکز دنیا در حال فعالیت است. در حال حاضر هیچ نیازی به اعزام این بیماران به خارج از کشور نیست. چون که کشور قابلیت پیشگیری و درمان تومورهای سر و گردن را دارد.

زخم های دهانی و آفت ها از نشانه های اولیه سرطان است
 
مدیر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه بیان کرد: زخم های دهانی یا آفت ها از نشانه های اولیه در بروز سرطان دهان است، البته نباید نسبت به هر زخمی واکنش نشان داد. اگر آفت های دهانی پس از گذشت سه هفته درمان نشود باید به پزشک مراجعه و وضعیت ایمنی فرد بررسی شود.
چون نقص سیستم ایمنی زمینه بروز افت را چند برابر می کند و این شرایط بیشتر در افرادی که از بیماری های زمینه ای خود اطلاع ندارند، بروز می کند.

خرسند آشتیانی افزود: گرچه بروز آفت ناخوشایند است، اما می تواند موجب شناسایی بیماری های سخت درمان همچون سرطان های دهان در افراد شود، بنابراین در درمان آفت های دهانی بهتر است ضمن مراجعه به پزشک از درمان های خودسرانه و سرکوب کننده پرهیز شود.
 
وی یکی از عوامل بروز آفت های دهانی را در جوانان گرایش آن ها به سیگار و قلیان های طعم دار دانست و گفت: مواد مخدر صنعتی و جویدنی از دیگر عوامل بروز سرطان زبان است که در مراحل اولیه خود را به صورت آفت های سخت درمان بروز می کند.


 
 
کد مطلب : ۳۴۳۲
نام شما

آدرس ايميل شما