ایرانیان 2 برابر میانگین مردم دنیا نمک مصرف می کنند
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۷
کد مطلب : ۳۲۹۶
وی ادامه داد: در 196 کشور از سال 1990 تا 2016 موارد مختلفی بررسی شده که چطور میتوان خدمات سلامت را به شکل عادلانه در دسترس همه مردم قرار داد. یکی از موارد مهم در این زمینه این است که بتوانیم در گام اول میزان پوشش سلامت در کشور را به درستی اندازه گیری کنیم و میزان مصرف ابزارهای تشخیصی و درمانی را بدانیم. همچنین باید سرانه مصرف هر نفر از نظام سلامت و هزینههای آن را در اختیار داشته باشیم.
ملک زاده بیان کرد: در آمریکا به ازای هر نفر که به کلینیک سرپایی میرود، 500 دلار هزینه میشود. اگر یک نفر بستری شده و مرخص شود 22 هزار دلار هزینه دارد و این بالاترین رقم پرداختی برای سلامت در جهان است. این در حالی است که آمریکا در رده بندیهای شاخصهای سلامت در جهان گاهی کشور بیستم یا سیام است. در نتیجه آنچه کیفیت را تعیین میکند همیشه پول نیست و نظام بیمهای و مدیریت و استفاده درست از امکانات اهمیت دارد.
معاون وزیر بهداشت گفت: این در شرایطی است که 50 میلیون آمریکایی بیمه نیستند. البته در جهان دسترسی مردم به خدمات سلامت بهتر شده است. کشورهایی مثل چین و اندونزی، تایلند و ترکیه در فراهم کردن زیرساختهای سلامت نسبت به سایر کشورها بهتر بودند. برخی کشورهای آفریقایی به علت افزایش جمعیت و مشکلات دیگر در این زمینه وضعیت بدتری پیدا کردند. برای به نتیجه رسیدن در این زمینه در ایران باید در کنار تامین بودجه و امکانات، نیازمند نظامی هستیم که از خدمات سلامت به درستی مراقبت کند.
وی اظهار داشت: در طرح تحول سلامت، دسترسی مردم به خدمات سلامت افزایش یافت، اما در این زمینه نیازمند سیستمی هستیم که این دسترسی را مدیریت کند. یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت این است که تا سال 2030 بتوانیم پوشش خدمات را بهتر کنیم. فقط ارائه خدمت به بیمار معیار نیست و باید به کیفیت خدمات نیز توجه کرد. مدیریت نظام خدمات رسانی سلامت به وسیله تعامل با پزشکان و انجمنهای پزشکی مقدور است.
ملک زاده گفت: در آمریکا چیزی حدود یک میلیون نفر در سال دچار سکته مغزی میشوند و این موضوع هزینه زیادی را به این کشور تحمیل میکند. سازمان بیمه آمریکا بودجهای در نظر گرفت تا در این زمینه پیشگیری شود و توانستند 500 هزار از این مورد را کم کنند. این نشان میدهد که سرمایه گذاری یا مشارکت در پیشگیری، منجر به صرفه جویی بزرگی در حوزه سلامت میشود. به طور مثال ایرانیان 2 برابر مردم دنیا از نمک استفاده میکنند و این یکی از مهمترین دلایل فشار خون و معلولیتها و بیماریهای قلبی و عروقی است. درباره فعالیتهای بدنی نیز مردم ایران به همین شکل هستند و فعالیت فیزیکی چندانی ندارند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: یکی دیگر از مسائل مهم در حوزه بیمه سلامت این است که بودجه بیمه را به صورت واقعی و بر اساس تورم و ضریب خسارت پیش بینی و بودجه بیمه را واقعی کنیم که چندان تحقق پیدا نکرده است.