کودکان قربانیان اصلی آلودگی هوا در جهان
آلودگی هوا در سال 2017 جان 600 هزار کودک را گرفت
گازهای آلاینده خانگی هنگام پخت و پز و گرمایش منازل بسیاری از نوزادان را تحت تاثیر قرار داده است
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۶
کد مطلب : ۲۸۸۱
اگرچه شدت آلودگی هوا در مناطق مختلف جهان با هم متفاوت است اما در هر حال عدم دسترسی کودکان به هوای پاک در عصر حاضر یک مشکل جهانی محسوب می شود.
به گزارش سالم خبر، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است در سال ۲۰۱۷ میلادی ۶۰۰ هزار کودک در دنیا به دلیل عفونتهای دستگاه تنفسی و دیگر بیماری های مرتبط با استنشاق هوای آلوده جان خود را از دست دادهاند.
طبق مطالعه اخیر این سازمان زنانی که در طول دوره بارداری برای دوره های طولانی از هوای آلوده
ازسوی دیگر کودکانی که در هوای آلوده زندگی می کنند بیش از دیگر کودکان با خطر ابتلا به بیماری های دستگاه تنفسی، قلبی و عروقی ، آسم، سرطان و نا توانی های هوشی روبه رو می شوند. مطالعات اثبات کرده است که استنشاق هوای آلوده برای دوره طولانی می تواند روی قدرت درک و یادگیری کودکان اثر بسیار مخربی داشته باشد و کارآیی مغز را کاهش دهد.
شدت آسیب در کشورهای فقیر بیشتر است
مطالعات نشان داده است ۹۸ درصد از کودکان زیر ۵ سال ساکن در کشورهای فقیر و کشورهای دارای درآمد متوسط روزانه با این گازهای
باید در نظر داشت که آلودگی های خانگی مانند آلودگی ناشی از انتشار گازهای آلاینده هنگام پخت و پز یا گرمایش منازل هم شمار بسیاری از مردم به خصوص نوزادان را تحت تاثیر قرار داده است.
طی سال گذشته ۴۰ درصد از جمعیت جهان که یک میلیارد جمعیت زیر ۱۵ سال را نیز در بر داشته است ، تحت تاثیر آلودگی های خانگی بودند.
دلیل تاثیر بیشتر آلودگی هوا روی کودکان چیست؟
دبیر کل سازمان بهداشت جهانی در پاسخ به این سوال به وب سایت رسمی این سازمان گفت: کودکان نسبت به بزرگسالان تحرک بیشتری دارند، سرعت تنفس در آنها بالاتر است و به همین دلیل بیشتر از بزرگسالان گازها و مواد سمی وارد بدن
سازمان بهداشت جهانی با اشاره به این مطلب که آلودگی هوا یکی از اصلی ترین تهدیدها علیه سلامت کودکان در جهان است و از هر 10 مرگ بین کودکان زیر ۵ سال یکی به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می دهد، خواستار اصلاح قوانین مرتبط با مصرف سوخت، استفاده از سوختهای پاک و ارتقای تکنولوژی در جهت انتشار کمتر گازهای آلاینده و افزایش راندمان مصرف انرژی در جهان شد.