ساخت دستکشی برای کاهش لرزش دست
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۱۲
کد مطلب : ۲۷۷۸
به گفته وی این دستکش الکترونیکی با هدف بالا بردن سطح کیفیت زندگی بیماران پارکینسون تولید شده است.
وی با بیان اینکه طراحی و ساخت سیستمی غیرتهاجمی، قابل حمل و فعال برای کاهش موثر لرزش دست به منظور ارتقای سطح کیفی زندگی روزمره بیماران مبتلا به لرزش دست است، افزود: 20 میلیون نفر در سطح جهان با مشکل اساسی لرزش اندامها روبرو هستند، هدف اصلی این پژوهش، بازگرداندن کیفیت زندگی از طریق کنترل لرزش دست و اندام مبتلایان است.
خلیقیان گفت: محققان بخشی از تمرکز خود را به ساخت ابزارها برای کاهش لرزش دست افراد، منحصر کردهاند که از جمله آنها میتوان به لوازمی چون قاشق، لیوان، شانه سر و قلم اشاره کرد. همه این ابزار، ساختاری متفاوت با نمونه های عادی و جنبه لوازم شخصی دارند و منحصرا برای خود شخص بیمار است.
این محقق واحد علوم و تحقیقات درباره این دستکش ها گفت: عنصر اصلی این دستگاه ژیروسکوپ بوده که برای اندازهگیری یا حفظ جهت است، این دستگاه از یک بخش ژیروسکوپ الکتریکی، ژیروسکوپ مکانیکی و یک بخش نمایش اطلاعات تشکیل شده است. در بخش نمایش اطلاعات، مقدار زاویه انحراف و شتاب در محورهای x ، y ، z نمایش داده میشود. بخش الکترونیکی، اطلاعات زاویه انحراف با استفاده از شتاب سنجها و لرزشهای ایجاد شده را محاسبه میکند.
به گفته خلیقیان، طبق الگوریتم داخل میکرو یا همان آی سی پردازشگر تعبیه شده، به درایورها دستور Pwm (مدولاسیون پهنای پالس) ارسال می شود. Pwm هم بعد از دریافت توسط درایورها میتواند سرعت موتورها را در هر زاویهای تنظیم کند.
وی اظهارداشت: برتری این دستگاه نسبت به نمونه خارجی آن، کنترل اتوماتیک بر روی میزان دور موتورها با توجه به اختلاف در فرکانس لرزش دست مبتلایان و همچنین سبک و مقاوم بودن آن است.
خلیقیان تصریح کرد: پارکینسون بیماری عصبی است که از 10 میلیون نفر، یک نفر به آن مبتلاست. با بررسی انجام شده و صحت سنجی، این دستکش توانسته است تا 90 درصد میزان لرزش را با توجه به اینکه بیماران در چه سطحی از بیماری قرار دارند، کاهش دهد.
طبق این گزارش، تحقیق درباره «طراحی و ساخت دستکش لرزشگیر به منظور دقت و مهارت حرکت دست در افراد مبتلا به پارکینسون» در قالب پایاننامه دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی بیومکانیک علوم و تحقیقات به راهنمایی دکتر محمد نیکخو عضو هیات علمی دانشکده علوم فناوریهای پزشکی واحد علوم و تحقیقات انجام شده است.