در تخصیص 500 میلیون دلار با یک تیر دو نشان بزنیم
پیام دیندوست، کارشناس و فعال در حوزه دارو
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۵
کد مطلب : ۲۷۵۹
پیام دیندوست، کارشناس و فعال در حوزه دارو با بیان این مطلب به سالم خبر گفت: به عبارت دیگر اگر کارخانه ای با احتساب نرخ ارز دولتی و نه نیمایی، یعنی 4200 تومان به اندازه معادل ریالی پنج میلیون دلار طلبکار است، این پنج میلیون دلار را به شرط ورود تکنولوژی و کالا و تجهیزات سرمایه ای دریافت کند و ممنوعیت ها و نظارت های قانونی لازم برای جلوگیری از فروش این ارز در بازار نیمایی شکل بگیرد، زیرا اغلب کارخانه ها برای ارتقای سیستم های تولید خود نیاز به خطوط تولید به روز دارند.
وی با تاکید بر اینکه این کار باعث می شود با یک تیر دو نشان بزنیم
دیندوست تاکید کرد: طبق قانون از منابع صندوق توسعه باید برای توسعه کشور استفاده شود. بنابراین هرچند سرمایه گذاری در حوزه سلامت و بهداشت به نحوی برای توسعه کشور لازم است ولی فکر نمی کنم از ابتدای شکل گیری این صندوق، قرار بوده باشد که ارز موجود در آن فروخته شده و به شکل ریال به سیستم های اقتصادی تزریق شود.
تجربه طرح تحول سلامت نشان داد آمادگی لازم برای استفاده بهینه از منابع نداریم
این کارشناس دارویی در ادامه با اشاره به نحوه حکمرانی وزارت بهداشت در حوزه سلامت گفت: هیچ شکی نیست که ما
وی افزود: نکته اساسی اینجاست که مساله نظام سلامت تنها محدود به منابع مالی اختصاص یافته و مصوب برای آن نیست بلکه نظام جذب و هزینه کرد این منابع نیز بسیار پراهمیت است. تجربه طرح تحول سلامت در چند سال گذشته نشان داد که ما از قبل آمادگی لازم برای استفاده بهینه از منابع را در سیستم های خود نداشتیم و بخش زیادی از سرمایه های ورودی به هدر رفت.
دیندوست گفت: جای بسی تاسف است که طبق شنیده ها، برای هزینه همین 500 میلیون دلار هم همچون گذشته، طرح و برنامه مشخص از قبل کارشناسی شده ای وجود ندارد به طوری که اصلا معلوم
اتحادیه ها و سندیکاهای فعال بدنبال خواسته های گروهی خود هستند
وی در ادامه تاکید کرد: در این شرایط اتحادیه ها و سندیکاهای فعال در حوزه دارو به شدت در جزء جزء موارد و مسائل به دنبال منافع و خواسته های گروهی خود هستند و از نگاهی کل نگر فاصله گرفته اند. نگاهی که اگر وجود داشت به دولت و سازمان غذا و دارو کمک می کرد تا به یک مدل حکمرانی یا governanceمطلوب برسند. به عبارت دیگر این تشکل ها آنقدر به دنبال منافع گروهی خود هستند و هر یک تنها از منظر خود به مسائل نگاه می کنند که از منافع کلان نظام دارویی و حتی جامعه غافل شده اند.
دیندوست ادامه داد: بنابراین به اعتقاد من، در چنین شرایطی همه سندیکاها پیش از هر اقدامی، ابتدا باید یکصدا و هماهنگ در کنار مسوولان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، به بررسی نقش و نحوه عملکرد این وزارتخانه و نهادهای مرتبط با آن در حوزه دارو بپردازند.
وی افزود: در چنینی شرایطی
دیندوست با تاکید بر اینکه در حال حاضر تصمیم گیری ها، مورد به مورد با یکدیگر متفاوت است و رویه صحیح و شفافی در بسیاری از مواقع وجود ندارد گفت: این به دلیل ساختار غلط موجودی است که بر نظارت فردی تکیه دارد و با کمال تاسف همه مدیرانی که در جایگاه تصمیم گیری قرار گرفته اند تلاش کرده اند تا این قدرت را برای خود حفظ کنند و اجازه بالندگی سیستم برای فعالیت در چارچوب قانونی مشخص و مدون را نداده اند.
وی تصریح کرد: بنابراین سندیکاها باید برای فعالیت در این جهت متمرکز شوند و علاوه بر آن، حد خواسته ها خود را بالاتر ببرند تا به نقطه حکمرانی خوب، حداقل در حوزه سلامت و به ویژه در بخش دارو برسیم.