۰
عضو هیات مدیره انجمن میکروب شناسی هشدار داد:

مقاوم شدن میکروب ها با مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک ها

تاریخ انتشار :
شنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۱
کد مطلب : ۲۲۴۱
مقاوم شدن میکروب ها با مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک ها
سالم خبر : مصرف خودسرانه و غلط آنتی بیوتیک ها سبب سرعت بیشتر دوره مقاوم شدن میکروب ها در مقابل آنتی بیوتیک ها شده است .

محمد مهدی اصلانی عضو هیِت مدیره انجمن میکروب شناسی در این زمینه گفت  : متاسفانه مصرف بی‌رویه و خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها  سبب شده که به طور مثال آنتی بیوتیکی که در برخی کشورها ۱۰ تا ۱۵ سال طول می کشد تا  میکروبی  در برابر آن  مقاوم شود در ایران به یک تا ۲ سال رسیده  و این هشداری جدی برای تجویز و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک‌ها است .

محمد مهدی اصلانی در گفت و گو با سالم خبر با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر ۹۰ درصد باکتری هایی همچون عفونت‌های ایجاد شده توسط استافیلوکوک ها و پنوموکک ها  که  به پنی‌سیلین حساس  بوده اند نیز  به آن مقاوم شده اند.
 
عضو هیات مدیره انجمن میکروب شناسی با بیان اینکه عفونت ادراری یکی از بیماری های شایع در کشور است، گفت: برخی بیماری ها همچون عفونت ادراری درمان آنتی بیوتیکی دارند که باید دقت شود در ابتدا با تشخیص صحیح عامل عفونی مشخص شود و درمان صورت بگیرد. در غیر اینصورت  با مسائل بزرگتر عفونت روبرو خواهد شد.

نقش هلیکوباکتری در معده

اصلانی درباره نقش هلیکوباکتری در معده بیان داشت: هلیکوباکتری بر معده حالت اسیدی دارد و اکثر میکروب ها از معده به شکل زنده عبور می کنند یا قادر به بقا نیستند. ولی متابولیسمی که در معده ایجاد می شود هلیکوباکتری پلیوری است که به دلیل گازی موجود ترشح و معده را قلیایی می کند و منجر به سایر بیماری ها خواهد شد.

وی با بیان اینکه زخم معده و زخم اثنی عشر را به هلیکوباکتری نسبت داده اند، گفت:  رعایت موارد بهداشتی در این بیماری مهم است که در صورت رعایت آن کمتر به بیماری ها دچار می شویم و انتقال بیماری های عفونی کاهش پیدا می کند.

عضو هیات مدیره انجمن میکروب شناسی افزود:  هلیکوباکتر پیلوری باکتری‌هایی هستند که پوشش داخلی معده را آلوده می‌کنند. طبق داده‌های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری  این باکتری‌ها مسئول ۸۰ درصد از زخم‌های معده‌ای و ۹۰ درصد از زخم‌های اثنی‌عشری هستند که می‌توانند موجب سایر مشکلات شود.

اصلانی درد سوزشی در شکم، نفخ شکم، حالت تهوع، ازدست دادن اشتها، آروغ‌زدن مکرر و کاهش وزن بدون دلیل را از علائم بیماری هلیکوباکتری دانست.

نقش رژیم غذایی بر دفع هلیکوباکتری

وی بر نقش رژیم غذایی برای دفع هلیکوباکتری تاکید کرد و گفت: استفاده از پروتئین همچون گوشت، مرغ و ماهی  به مقدار متوسط، استفاده بیشتر از میوه ها و سبزیجات تازه،  استفاده از مواد غذایی که از غلات و آرد گندم تهیه شده باشند و استفاده از حبوبات بر دفع این باکتری از معده کمک می کند.

عضو هیات مدیره انجمن میکروب شناسی نوشیدن روزانه بین ۶ تا ۸ لیوان آب بخصوص در روزهای گرم را توصیه کرد تا جلوی ورود باکتری ها به معده  گرفته شود.

اصلانی با اشاره به اینکه میزان عفونت هلیکوباکتری در یک کشور بر اساس سن، وضعیت اجتماعی و اقتصادی متفاوت است، تصریح کرد: در امریکا حداکثر ۵۰ درصد از افراد سالمند دارای این باکتری هستند که در دوران کودکی شان که زندگی سخت تر بود، این باکتری را کسب کرده اند. اما تنها ۲۰ درصد کودکان کم سن در حال حاضر این باکتری را دارند.
 
 
کد مطلب : ۲۲۴۱
نام شما

آدرس ايميل شما